• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

  • Egyre több páciens vált ki e-receptet

   Egyre több páciens vált ki e-receptet

Új vezetőket választott a MAGYOSZ közgyűlése

Hírek 2017.05.17 16:33 Forrás: Weborvos
Új vezetőket választott a MAGYOSZ közgyűlése

A leköszönő dr. Hodász István utódja a MAGYOSZ elnöki pozíciójában: Dr. Greskovits Dávid

Új elmököt és igazgatót választott a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének (MAGYOSZ) közgyűlése. A szövetség közleményben mutatja be két új vezetőjének életrajzát.

A dr. Greskovits Dávid a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerzett doktori fokozatot. Pályáját a Richter Gedeon Vegyészeti Gyárban kezdte, termelésirányító gyógyszerész, drazsírozó üzem részlegvezető és üzemvezető helyettes pozíciókban. 4 évet töltött Nigériában az ImarselChemical Co. termelési igazgatójaként, mielőtt 1992-ben a Meditop Gyógyszergyártó és Forgalmazó Kft. társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója lett. Ebben az időben a Meditop volt az első magyar alapítású, nem privatizált gyógyszergyár. 1994 és 1996 között a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Rt. Gyógyszertechnológiai Kutató Laboratóriumának főosztályvezetője volt. Majd 1996-ban visszatért a Meditophoz, ahol jelenleg is a cég társtulajdonosa, ügyvezető igazgatója.

Dr. Greskovits Dávid 2004-től a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökségi tagja. Alelnöki pozíciót töltött be 2004-2006. között, illetve 2010-től napjainkig. A MAGYOSZ Kis- és Középvállalati Bizottságának elnöke.1995-ig a Magyar Gyógyszerész Kamara elnökségi tagjaként az Ipari Bizottságot vezette, részt vesz a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság munkájában. Felügyelőbizottsági tag a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságban. Munkásságát Dávid Lajos és Hincz György emlékéremmel is elismerték. 11 gyógyszeripari szabadalom és 12 nemzetközi és magyar publikáció fűződik a nevéhez.

A MAGYOSZ Közgyűlése a hat év után távozó dr. Ilku Lívia utódját is megválasztotta dr. Illés Zsuzsanna a MAGYOSZ új igazgatója 2017. júliusától

A közgazdász végzettségű szakember évekig a kereskedelemben dolgozott, amikor felvételizett az ELTE Jogi karára. A jogi diploma megszerzése után külsős munkatársként kezdett dolgozni a gyógyszeriparban. 2012-től a Generikus Gyógyszergyártók és Forgalmazók Magyarországi Érdekvédelmi Egyesületének igazgatója. Az Egyesületnél töltött évek alatt okleveles egészségpolitikai szakértői diplomát szerzett.

Munkájának köszönhetően az Egyesület mára a mindenkori kormányzat és a szakmai döntéshozók, véleményvezérek szorosan együttműködő partnerévé vált. A szakember nyitottságával, intenzív párbeszédek ösztönzésével próbálja a piac szereplői közti együttműködést kiépíteni, és támogatni. Munkája során szoros kapcsolatot ápolt a Társszövetségekkel, többek között a MAGYOSZ-szal, aktív szereplőként működött közre a Magyarországi Gyógyszer-verifikációs Szervezet felépítésében - áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink