• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

Védőnőkkel együtt a mellrák ellen

Hírek 2017.12.04 13:36 Forrás: Weborvos
Védőnőkkel együtt a mellrák ellen

Csaknem 800 védőnő vett részt a Mellünk Egészségéért Program idei továbbképzésein.

„Nem a halál ellen harcolunk, hanem az életért"- hangzott el az elgondolkoztató kijelentés a Mellünk Egészségéért Védőnői Program idei utolsó továbbképzésén. Az egyedülálló edukációs program a védőnők segítségével szeretné a középiskolás lányoknak és a fiatal hölgyeknek megtanítani az emlő helyes önvizsgálatát, felhívni a figyelmüket a rendszeresség fontosságára, illetve a kevésbé ismert terhességi emlőrákra.

A négy akkreditált képzésből álló programsorozaton csaknem 800 védőnő vett részt, 340 különböző településről. A szervezők több mint 7000 darab, a helyes önvizsgálatot bemutató tájékoztatót adtak át a résztvevőknek, akik megkezdhették az edukációs órák megtartását az iskolákban - tudatták a program szervezői közleményükben.

A Mellünk Egészségéért Védőnői Program idén májusban indult, amelynek keretén belül négy akkreditált képzést tartottak – két alkalommal Budapesten, Zalaegerszegen és Debrecenben. A védőnők 340 településről érkeztek. Volt köztük iskolavédőnő, területi védőnő, járási és megyei vezető védőnő, ifjúsági védőnő, egészségügyi szakdolgozó és védőnő hallgató is. A továbbképzéseket követően már több mint 7000, az önvizsgálat helyes lépéseit bemutató tájékoztatót juttattak el a szervezők a résztvevőknek, akik megkezdték az edukációs órák megtartását az iskolákban. A programban résztvevő védőnők, átfogó képet kaphattak az emlőrákról, a kezelési lehetőségekről és a prevenció fontosságáról.

„Örömmel tapasztaltuk, hogy mind a négy továbbképzésünk teltházas volt, nagy volt az érdeklődés. Ez is azt mutatja, hogy szükség van hasonló edukációs programokra. Az idei együttműködésünket tekintve az AVON-nal nem csak a Védőnői Program kapcsán mondhatjuk sikeresnek, hanem az ő támogatásuknak köszönhetően vásárolhattunk meg egy, a hazánkban egyedülálló kemoterápia alatt alkalmazható fejhűtő gépet, ami csökkenti a betegeinknek a hajhullását a kezelés során. Bízom abban, hogy jövőre is hasonlóan eredményes évünk lesz, és minél több nő figyelmét hívhatjuk fel közösen a rendszeres önvizsgált fontosságára" – nyilatkozta a program lezárása kapcsán Puskás Gabriella, Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány elnöke.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink