Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

A kecskeméti kórház a Kenguruverseny győztese

Lapszemle 2018.06.02 Forrás: baon.hu Szerző:
A kecskeméti kórház a Kenguruverseny győztese

Országosan is kiemelkedő a kecskeméti babák kenguruzási ideje, jól bevált módszer a PIC koraszülött részlegen.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának szervezésében immár harmadik alkalommal rendezték meg Kecskeméten a FINETA 3.0, azaz a Fiatal Neonatológusok Találkozóját. Az újszülött-gyógyászattal foglalkozó rendezvénynek a Four Points by Sheraton hotel adott helyet. Az országos szakmai konferencia kapcsán péntek délben tartottak sajtótájékoztatót, ahol átadták a Kenguruverseny díjait is - írja a baon.hu.

Dr. Tálosi Gyula, a megyei kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztály vezető főorvosa szervezőként a köszöntőjében hangsúlyozta: bízik benne, hogy a 300 részt vevő szakember olyan tudással gyarapszik a konferencián, melyet a mindennapokban is hasznosítani tud.

Dr. Szabó Miklós, a Magyar Perinatológiai Társaság elnöke hozzátette: mindig olyan témákkal foglalkoznak a találkozón, mely valóban a gyerekek igényeit szolgálja.

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója házigazdaként büszkén szólt arról, hogy milyen eredményesen működik kórházukban a PIC, azaz az intenzív koraszülött osztály, valamint a csecsemő- és gyermekosztály. A dolgozók a maximumot nyújtják, ehhez a kórház pedig megfelelő infrastrukturális környezetet biztosít.

Dr. Kelemen Edit, a kecskeméti PIC Koraszülött részleg vezető főorvosa egy-egy szál virággal megköszönte munkatársai odaadó munkáját. Az osztályon mindenki egy célért dolgozik, hogy a koraszülött és a családja a legjobbat, a legtöbbet kapja.

A sajtótájékoztató keretében hirdették ki az idei Kenguruverseny győztesét, a díjat zsinórban harmadszor a kecskeméti PIC koraszülött részlege nyerte el. 

Mi az a kengurumódszer? 

A kengurumódszer, melynek lényege a bőr-bőr kontaktus létrejötte az édesanya vagy az édesapa mellkasán, elengedhetetlen a legapróbb koraszülött babák kiegyensúlyozott fejlődéséhez. A számukra rendkívül fontos nyugodt és biztonságos helyzeten túl, számos pozitív élettani hatása révén, az egyre fejlődő technikai feltételek mellett, a legjobb módszere az őket fenyegető súlyos károsodások megelőzésének, így a tüdőbetegség, a fertőzések kivédésének. Ez utóbbiban az anyatejnek van jelentős szerepe, melynek mennyisége egyértelműen emelkedik a kenguruzva töltött órák után. A WHO éppen 20 éve kutatja a kenguruzás (tehát a bőr-bőr kontaktus) hatékonyságát, melynek eredményeképp mára a módszert az egyik leghatékonyabbnak tartják a koraszülött fejlesztésében.

Legolvasottabb cikkeink