• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ápolóként jó példával szolgál

Lapszemle 2023.02.09 Forrás: zaol.hu
Ápolóként jó példával szolgál

A méltatásból kiderült: Boros Károlyné különös érzékkel kommunikál a pszichiátriai betegekkel.

A fityeházi Boros Károlyné, a Kanizsai Dorottya Kórház Pszichiátriai Osztályának vezető ápolója és addiktológiai konzultánsa nemrégiben a Med-Econ – Medicina Fórum szakdolgozói különdíját vehette át, írja a zaol.hu

A közel egy évtizedes hagyományt megtartva a Medicina Fórum és a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2022-ben első alkalommal hirdette meg a Medicina Fórum kiválósági díj pályázatokat. A cég vezetőinek célja az ápolói szakma megbecsülésének javítása, fókuszba helyezése. Ezért alapították meg a Med-Econ – Medicina Fórum szakdolgozói különdíjat, melyet Boros Károlyné Ilona kapott meg, aki 39 éve dolgozik a Kanizsai Dorottya Kórházban.

- Tizenkét évig műszakos ápolóként dolgoztam, majd a pszichiátriai osztály vezető ápolója és addiktológiai konzultánsa lettem – mesélte Boros Károlyné. – Felnőtt szakápoló, diplomás ápoló, egészségügyi menedzser és okleveles ápoló vizsgát tettem. Aktívan részt vettem a kórház minőségügyi rendszerének kiépítésében. Intézetében, osztályán elsőként vezettem be az ápolási dokumentációt. Munkatársaim képzését folyamatosan segítem, oktatok, önkénteseket képzek és az általános iskolásokat buzdítom az ápolói hivatás választására.

A fórum méltatásából kiderült: Boros Károlyné különös érzékkel kommunikál a pszichiátriai betegekkel. Számos publikációja közül kiemelendő a Florance Nightingale születésének 200. évfordulója alkalmából kiadott Ápolói hivatás a XXI. században című könyve. Szakmai érdemei mellett 2020-ban az Év civil önkéntesének választották. Ápolói hitvallása alapján nagy hangsúlyt fektet a magas színvonalú, hatékony és korszerű  betegellátásra. Ennek szellemében 1995-óta, amióta a pszichiátria osztály vezető ápolója, számos az ápolást és a szakdolgozók munkakörülményeit javító, korszerűsítő megoldási módot vezetett be, ami napi szinten könnyebbséget jelent és biztonságosabbá teszi az ápolást, betegellátást. Fontosnak tartja az ápolók képzését, a személyes példamutatást és munkatársai elismerését. Különös érzékkel kommunikál a nem kevés türelmet és szakértelmet igénylő pszichiátriai betegekkel, ebbéli tapasztalatait készséggel adja át az új munkatársaknak. Az oktatás több évtizede élete fontos eleme. Számos vizsgabizottság tagjaként, vizsgabiztosként az igazságosság mellett empatikusan viszonyul a vizsgadrukkban levő ápolópalántákhoz.

 

További részletek a zaol.hu cikkében. 

Legolvasottabb cikkeink