• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Áramkimaradások miatt bosszankodnak a halasiak

Lapszemle 2018.08.12 Forrás: baon.hu
Áramkimaradások miatt bosszankodnak a halasiak

Az áramszünet miatt az online rendszerben elvesznek a bevitt kórlapok adatai, amit ilyenkor újból be kell gépelni.

Naponta többször is előforduló hosszabb-rövidebb ideig tartó áramkimaradások borzolják a halasiak kedélyét a kánikulai melegben. Nem csak a háztartásokban leolvadt mélyhűtők, esetleg tönkrement műszaki cikkek okoznak bosszúságot, de a probléma az online rendszerben működő hivatali ügyfélszolgálatok, vagy a halasi kórház működését is megnehezíti. Az áramszolgáltató szerint a rövid idejű áramszünetet leggyakrabban a villamos hálózatba nyúló faágak vagy a vezetékek közé szálló madarak okozzák - írta a baon.hu.

Főként azok a munkahelyek és egyéni fogyasztók vannak veszélyben, ahol munkaeszköz a számítógép. Egy-egy ilyen áramkimaradás során jelentős mentésveszteségek vannak, nem tudják eltárolni az addig betáplált adatokat és emiatt kárba vész esetleg többórányi munka.

Hasonló fennakadásokat okoznak a váratlan és naponta többször előforduló áramszünetek a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is.

Az áramszünet miatt az online rendszerben elvesznek a bevitt kórlapok adatai, amit ilyenkor újból be kell gépelni, az egész munkát elölről kell kezdeni a kollégáknak.

– A gyakori áramszünetek miatt rendszeresen ki kell kapcsolni és újraindítani a nagy értékű orvosi műszereket, számítógépeket, ami azonban közvetlen meghibásodáshoz vezethet – mondta el érdeklődésünkre Szepesváry Szabolcs kórházigazgató, aki hozzátette: a betegellátást is jelentősen lelassítja a gépek rendszeres újraindítása, ami a dolgozóknak bosszúságot és a betegeknek is kellemetlenséget okoz.

Az intézmény vezetőjének tájékoztatása szerint az áramszünetek miatt eddig nem kellett egyetlen műtéti vagy más életmentő beavatkozást sem elhalasztani, a műtőblokkok a váratlan áramszünetek kivédésére szünetmentes tápegységekkel vannak ellátva, amelyek biztosítják a biztonságos áramellátást. Az összes műszer szünetmentes tápegységgel való ellátása nagyon nagy költség lenne, erre jelenleg nincs forrása a kórháznak – mutatott rá a kórházigazgató, aki a problémát levélben jelezte a Nemzeti Közművek ügyvezető igazgatója felé, de azóta sem történt változás.

– A Nemzeti Közművek – érzékelve a problémát – egyes területeken, így Kiskunhalason és környékén is soron kívüli gallyazást rendelt el. A munkálatok végeztével az áramkimaradások megszűnnek – ígérték. Az esetleges kártérítési igény esetén, az ügyfél bejelentését követően, a társaság minden esetben egyedi vizsgálatot folytat le.

 

Legolvasottabb cikkeink