• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Az orvostársadalom kizsigerelt

Lapszemle 2019.12.14 Forrás: magyarhang.org
Az orvostársadalom kizsigerelt

Az új MOK elnök szerint amíg a várólisták kockás füzetben, ceruzával vannak vezetve, addig nem fog megszűnni a korrupció sem. 

Az egészségügy nem tud összeomlani, de a gödörnek nincs alja – állítja a Magyar Orvosi Kamara november végén megválasztott elnöke. Kincses Gyula a szervezet korábbi belső ellenzékének számító Újratervezés orvoscsoport jelöltjeként közel kétharmados győzelmet aratott elődje, a kamarát 16 évig vezető Éger Istvánnal szemben. Lapunknak adott interjújában kifejtette: amíg a várólisták kockás füzetben, ceruzával vannak vezetve, addig nem fog megszűnni a korrupció sem. A paraszolvencia elleni küzdelem során nem csak a béreket kell rendezni, komoly strukturális átalakításra is szükség van - írja a magyarhang.org, amely részleteket közöl a Magyar Hang december 12-i számában megjelenő interjúból!

– Ön gyurcsányista?

– Nem.

– Pedig a pártsajtó ezt állítja önről. Játszott a csapatában is, igaz, ennek már 12 éve. Tehát már elmúlt?

– A Gyurcsány-kormány ideje alatt hét hónapot töltöttem államtitkári pozícióban. Ezt soha nem is tagadtam. Mint ahogy azt sem, hogy a politizálást a rendszerváltás után az MDF színeiben kezdtem meg, az első szabadon választott parlament képviselője voltam. Majd miután úgy ítéltem meg, hogy az 1996-ban pártelnöknek megválasztott Lezsák Sándor vállalhatatlan irányba ment, átigazoltam a Szabó Iván-féle Magyar Demokrata Néppártba. ’97-ben aztán ennek is vége lett, azóta pártkötődésem nincs, nem voltam, vagyok egyetlen pártnak sem a tagja. Szakpolitikusi szerepet azonban több kormány idején is vállaltam: éveken át dolgoztam Orbán Viktor tanácsadójaként és kormányzati háttérintézmények vezetőjeként. Ennyi erővel lehetnék tehát orbánista is.

– A múlt héten járt bemutatkozó látogatáson Horváth Ildikó egészségügyi államtitkárnál. Hogy fogadta? Gyurcsányistaként? Fönt is nyomják a sajtóból ismert narratívát?

– Szerencsére nem. Amikor átvettem a MOK vezetését Éger Istvántól, az volt az első dolgom, hogy minden szakmai tömörüléssel, érdekképviselettel, szervezettel felvegyem a kapcsolatot. Ebben egyvalakit nem sikerült megelőznöm, pedig igen előkelő helyen volt a listámon: Horváth Ildikót.

Milyen örökséget hagyott maga után Éger István, a MOK előző elnöke? Hol akadtak el a béremeléssel kapcsolatos tárgyalások a kormányzattal? Miként tennék érdekeltté az orvosbárókat a hálapénz rendszerének felszámolásában? Hogyan sikerült felrázni a közönyből az orvostársadalmat? Kell-e tartanunk az egészségügy összeomlásától? A válaszokat keresse a nyomtatott Magyar Hangban.

Legolvasottabb cikkeink