• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Beindult a nyári nagyüzem a vízirendészeten

Lapszemle 2018.07.23 Forrás: 168 Óra - Index
Beindult a nyári nagyüzem a vízirendészeten

Másodfokú viharjelzés esetén fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szombaton hat esetben összesen 18 embert mentettek ki a tóból - írja a police.hu. A nap folyamán a strandolók gumimatraccal, csónakokkal és SUP deszkával sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban, több vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni - idézte a 168 Óra.

A police.hu itt emlékeztet, hogy a mentések idején többnyire II. fokú viharjelzés volt érvényben.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel vízben tartózkodni csak a parttól számított 500 méteren belül szabad. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Mentések a Velencei-tónál

Szombaton II. fokú viharjelzést kellett kiadni a Velencei-tónál: a hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt több mentésre is szükség volt, idézte a rendőrségi honlap hírét az index.hu. A vízi rendőrök a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízterületéről mentettek ki 2018. július 21-én délután három fiatalt. A 18 éves mosonmagyaróvári lakos és két társa SUP deszkával próbált a partra jutni, viszont a nagy szél és az erős hullámzás miatt önerejükből ez nem sikerült. Az intézkedő rendőrök szolgálati kisgéphajójukba segítették a a bajba jutottakat, és a strandeszközzel együtt az agárdi kikötőbe vitték őket.

A vízi körzeti megbízottak 2018. július 21-én délután szintén a Velencei-tó Hosszú-tisztás elnevezésű vízi területén vettek észre egy sodródó vitorlás csónakot, amely két fővel a fedélzetén próbált partközelbe jutni. A vitorlás csónak hajóvitorlája elszakadt, és az erős szélben önerőből képtelenek voltak partot érni, ezért a rendőrök vontára vették a vízi járművet, és a közeli kikötőben épségben biztonságba helyezték, a 45 éves és 46 éves remeteszőlősi utasaival együtt.

Legolvasottabb cikkeink