Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Beteget nem küldenek el a Dél-Budai Centrumkórházból

Lapszemle 2018.08.02 Forrás: InfoStart Szerző:
Beteget nem küldenek el a Dél-Budai Centrumkórházból

A centrum egy évben átlagosan 60 ezer esetet fog ellátni, de komolyabb krízishelyzetekben is helyt fog állni.

Már a külföldön élő magyar orvosok és szakdolgozók is érdeklődnek, hogyan tudnának az új budai szuperkórházban dolgozni - mondta az InfoRádióban a miniszterelnöki megbízott. Bedros Róbert újabb részleteket is elárult az épülő komplexumról és beszélt a szakemberigényről is.

Az évszázad egyik legnagyobb egészségügyi zöldmezős beruházása lesz a Dél-Budai Centrumkórház, 900 felnőtt és 300 gyermekággyal, saját mentőállomással, két helikopterleszállóval és 26 különböző gyógyítási területtel – mondta az intézmény építéséért felelős miniszterelnöki megbízott. A Dél-Budai Centrum egy évben átlagosan 60 ezer esetet fog ellátni, de komolyabb krízishelyzetekben, vagy akár egy katasztrófa esetén is helyt fog állni - jelentette ki Bedros Róbert.

Kimagasló színvonalú géppark és technika

Az intézményben helyet kap majd egy központi műtőblokk 16 általános műtővel, illetve egy robotsebészet, egy hibrid műtő, három szív és mellkassebészeti műtő, két császármetszésre alkalmas szülészeti műtő, négy darab egynapos sebészeti műtő, egy endovaszkuláris műtőrészleg, ahol a stroke-os és az akut infarktusos betegeket látják el. Mindezek mellett a diagnosztikai géppark is kimagasló színvonalú lesz: öt CT, három MRI, négy DSA, valamint PET CT is helyet kap a létesítményben. "Ez egy rendkívüli jelentőségű dolog, pláne úgy, hogy az lesz a szlogenünk: beteget nem küldhetünk el a dél budai centrumból" - világított rá miniszterelnöki megbízott.

A betegek és dolgozók ellátása

Bedros Róbert az InfoRádióban hozzátette, hogy az egy- és kétágyas kórtermekben a betegek kényelmesebben gyógyulhatnak majd. A dolgozókat százágyas nővérszállóval, bölcsődével és óvodával segítenék. "A 300 gyermekágy úgy kerül kialakításra, hogy az egyik szülő ott alhat a gyerekével és foghatja a kezét, a dolgozók családtagjai részére pedig egy hatvan férőhelyes óvodát és egy hatvan férőhelyes bölcsődét is a létrehozunk" - mesélte.

Nem terveznek munkaerőhiánnyal

A Dél-Budai Centrumkórház szakmai bázisát a Szent Imre Egyetemi oktatókórház adja, onnan költöznek majd át az aktív osztályok a Dél-Budai Centrumba, és megjelennek majd új szakterületek is, amelyek humánerőforrás-igényét a nyitás előtt kell majd megoldani. Az új kórház iránt nemcsak belföldről nagy az érdeklődés, hanem külföldön dolgozó magyar orvosok és szakdolgozók is érdeklődnek, hogyan jöhetnének oda dolgozni - világított rá a miniszterelnöki megbízott.

További részletek a riportban

Legolvasottabb cikkeink