• Ónodi-Szűcs
  • Most a központi régió következik

   Most a központi régió következik

  • Már idén bevezethetik a mentők életpályamodelljét

   Már idén bevezethetik a mentők életpályamodelljét

  • Új prioritások az egészségügyben jövőre

   Új prioritások az egészségügyben jövőre

 • kanyaró
  • Oltáshiány miatt pusztít a kanyaró

   Oltáshiány miatt pusztít a kanyaró

  • Szakszerűek voltak a hazai intézkedések

   Szakszerűek voltak a hazai intézkedések

  • Újabb halálos áldozatot követelt a kanyaró

   Újabb halálos áldozatot követelt a kanyaró

 • bérrendezés
  • Éger az ígéretekről, költségvetésekről

   Éger az ígéretekről, költségvetésekről

  • A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

   A miniszter elégedett a mentős bérfejlesztéssel

  • Ismét minimálbéren az egészségügyben?

   Ismét minimálbéren az egészségügyben?

Boldogkői: Kuruzslók, sarlatánok kímélnek!

Lapszemle 2017.03.17 07:06 Forrás: magyaridők.hu
Boldogkői: Kuruzslók, sarlatánok kímélnek!

Az autentikus orvoslást szidják az orvosi szakma árulói is, akik a jobb anyagiakért hajlandók megtagadni esküjüket.

Az egészségügy a társadalom talán legdemokratikusabb területe, hiszen itt bárki bármit szabadon állíthat, sőt akár árulhat is, ha megfelelően végzi a címkézést. A tudományos orvoslás korában létezik egy alternatív megoldásokat kínáló középkori világ, amelytől nem követeljük meg, hogy bizonyítsa, terápiái valóban működnek. Az áltudomány hatalmába kerítette a populáris médiát, néptömegek bizalmát nyerte meg, sőt behatolt az egyetemekre is. A hazugság neve alternatív orvoslás - írja Boldogkői Zsolt egyetemi tanár, az MTA doktora a Magyar Időkben.

A XXI. századdal a modern tudomány korszaka köszöntött ránk. A legtöbben azonban csak élvezzük az értelem vívmányait, de nem értjük őket. Probléma nyilván a tudománnyal van, mert képviselői erkölcstelenek, felfedezé­seik pedig veszélyesek, természetellenesek, vagy kísértik a jó erkölcsöt és a teremtőt.

Sajnos a butaság zuhatagként ömlik az emberre a médiasztárok, a képzetlen tollforgatók és műsor­vezetők tolmácsolásában. Nem tehetnek róla, a tanulmányaikban nem került elő, honnan lehetne tudni, mi a hiteles tudás. Az autentikus orvoslást szidják az orvosi szakma árulói is, akik a jobb anyagiakért hajlandók megtagadni esküjüket. Gagyi szintű álorvosok, polihisztor paleopszichológusok és egyéb üzleti érdekeltséggel rendelkezők terjesztik az összeesküvés-elméleteket, miszerint a modern orvoslás a gyógyszeriparral szövetkezve a betegek életére tör, eltitkolja a hatásos gyógyszereket, illetve gátolja azok piacra kerülését.

Az összeesküvés-elméletek gyakran igazságmorzsákra épülnek. A gyógyszeripar néha valóban trükközni próbál, de a szigorú szabályozás és a nagy kockázat miatt ez az egyik legtisztességesebb ipari szektor. Tudjuk azt is, hogy sok orvos megvesztegethető a gyógyszergyárak által, és, hogy az orvoslátogatás célja nem pusztán a termékismertetés.

Az orvoslás által okozott magas halálozási gyakoriság, a türelmetlenség, a hálapénz, a magánbetegek állami infrastruktúrával való gyógyítása mind inflálja az orvoslásba vetett hitet. A hibák és tökéletlenségek ellenére az autentikus orvoslásnak nincs alternatívája. Tudomány nélkül nincs tudás, tudás nélkül nincs gyógyhatás, a hazugság talaján pedig csak újabb hazugság fakadhat.

A szakmának egyként kellene felállnia és kijelentenie, elég volt, de előbb a saját portát kellene kitakarítanunk - írja. A teljes cikk

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink