• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Bővül a zirci kórház krónikus belgyógyászata

Lapszemle 2018.02.14 14:40 Forrás: veol.hu
Bővül a zirci kórház krónikus belgyógyászata

Az új épületszárny három szinten, mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területen szolgálja majd a betegellátást.

Jelentős mértékben bővül a Zirci Erzsébet Kórház- Rendelőintézet krónikus belgyógyászati osztálya az idei évben, melynek munkálatai januárban elkezdődtek, tájékoztatta a veol.hu-t dr. Vermes Tamás főigazgató.

Ezzel egy korábbi tervük valósulhat meg. 2016. év végén az intézmény a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kétszáznyolcvanegymilliós támogatási összegben részesült, melyet saját bevételeikkel kiegészítve, háromszáztízmillió forintból tervezték a bővítést, egy új épületszárny megépítésével.

– A közbeszerzés során a rendelkezésre álló forrásunkhoz viszonyítva jelentősen magasabb ajánlatok érkeztek be, így építészeti terveinket méreteiben kisebb alapterületű épületre módosítottuk, az eredeti és lényegi műszaki funkciók megtartásával. Az új közbeszerzési eljárás tavaly év végén sikeres volt, így a régi park területén megkezdődött a tereprendezés. A kivitelezés várható befejezése november, mondta el a főigazgató.

Az új épületszárny három szinten – alagsor, betegellátó, tetőtér – mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területen szolgálja majd a betegellátást. Teljes körűen akadálymentesített lesz, a szintek között lift üzemel majd. A betegelhelyezés jelentősen komfortosabbá válik, a nagyobb férőhelyes szobák helyett egy- és kétágyas kórtermek lesznek. Egyidejűleg elvégzik a régi épület teljes tetőtéri hőszigetelését, mellyel jelentős fűtési költséget tudnak a későbbiek során megtakarítani. Megújul a park is, a bejárat, mely impozáns külsőt kap, a park felöli oldalon lesz, ahol a látogatók fogadására tízállásos parkoló és mentőbeálló létesül. A park területén sétányokat alakítanak ki, padokkal, térplasztikai elemekkel, lesz csobogó és térvilágítás.

– A park átalakítása során fő szempont volt a lehető legkisebb környezeti változtatás, ezért a megújuló sétányok és utak kialakításánál a legtöbb élőnövényzet meghagyásával terveztünk. Sajnos az építkezés zajjal és egyéb kellemetlenségekkel jár. Ezúton is kérni szeretnénk betegeink, hozzátartozóik, valamint a város lakóinak türelmét, megértését, hiszen az épület bővítésével, a park átalakításával valóban európai környezetben, korszerű körülmények között gyógyulhatnak a jövőben térségünk betegei, hangsúlyozta dr. Vermes Tamás.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink