• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Családkonferencia a családok nélküli fiatalokról

Lapszemle 2017.12.07 08:07 Forrás: index.hu
Családkonferencia a családok nélküli fiatalokról

A döntéshozók felelőssége, hogy minden lehetséges eszközzel segítsék a családalapítás előtt állókat.

„Első a család? A mai fiatalok dilemmái" címmel rendezett konferenciát az Európai Parlamentben Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ). Az esemény központjában az ifjúság - korai vagy késői - családalapítási döntéseinek okai, háttere és a felmerülő akadályokra, nehézségekre adható válaszok felkutatása állt. Az előadók a fiatalok párkapcsolati magatartását és a gyermekvállalási hajlandóság alakulását elemezték – olvasható az index.hu portálján.

„Ugyan furcsán hangozhat elsőre, hogy olyan fiatalokról rendeznek családkonferenciát az Európai Parlamentben, akiknek még nincs is családjuk", ismerte el Hölvényi György, „napjaink legkomolyabb kihívásaira mégis ez a generáció jelentheti a megoldást. Ők azok, akik kivezethetik Európát a demográfiai völgyből és akik az európai népesedési fordulat lehetőségét jelentik. Amikor Európa jövőjéről beszélünk, akkor csak az lehet célravezető, ha a mai fiatalok szemüvegén keresztül szemléljük az eseményeket, hiszen az ő kezükben van a jövő. Ennek első lépése, hogy párbeszédet indítunk, megismerjük a fiatalok félelmeit, elvárásait, gondolatait a témával kapcsolatban. A döntéshozók felelőssége pedig az, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük a családalapítás előtt állókat, hogy bátorsággal vállalják ezt a szép, de komoly kihívást".

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikájáért felelős helyettes államtitkára előadásában felvetette, hogy az államnak, a kormányzatoknak milyen lehetőségei vannak a jogalkotásban a családok megerősítésére és támogatására. Bemutatta a magyarországi családügyi jogszabályok egy részét, amelyekkel a családokat próbálják segíteni, illetve beszámolt a 2018-as Családok Éve előkészületeiről.

Mihálffy Andrea, a KCSSZ nemzetközi projektjének vezetője, az esemény másik házigazdájaként hangsúlyozta: minden egyes ember lehetősége és egyúttal felelőssége is, hogy a család és a házasság értékét közvetítse.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink