• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

Családkonferencia a családok nélküli fiatalokról

Lapszemle 2017.12.07 08:07 Forrás: index.hu
Családkonferencia a családok nélküli fiatalokról

A döntéshozók felelőssége, hogy minden lehetséges eszközzel segítsék a családalapítás előtt állókat.

„Első a család? A mai fiatalok dilemmái" címmel rendezett konferenciát az Európai Parlamentben Hölvényi György kereszténydemokrata EP-képviselő és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ). Az esemény központjában az ifjúság - korai vagy késői - családalapítási döntéseinek okai, háttere és a felmerülő akadályokra, nehézségekre adható válaszok felkutatása állt. Az előadók a fiatalok párkapcsolati magatartását és a gyermekvállalási hajlandóság alakulását elemezték – olvasható az index.hu portálján.

„Ugyan furcsán hangozhat elsőre, hogy olyan fiatalokról rendeznek családkonferenciát az Európai Parlamentben, akiknek még nincs is családjuk", ismerte el Hölvényi György, „napjaink legkomolyabb kihívásaira mégis ez a generáció jelentheti a megoldást. Ők azok, akik kivezethetik Európát a demográfiai völgyből és akik az európai népesedési fordulat lehetőségét jelentik. Amikor Európa jövőjéről beszélünk, akkor csak az lehet célravezető, ha a mai fiatalok szemüvegén keresztül szemléljük az eseményeket, hiszen az ő kezükben van a jövő. Ennek első lépése, hogy párbeszédet indítunk, megismerjük a fiatalok félelmeit, elvárásait, gondolatait a témával kapcsolatban. A döntéshozók felelőssége pedig az, hogy minden lehetséges eszközzel segítsük a családalapítás előtt állókat, hogy bátorsággal vállalják ezt a szép, de komoly kihívást".

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és népesedéspolitikájáért felelős helyettes államtitkára előadásában felvetette, hogy az államnak, a kormányzatoknak milyen lehetőségei vannak a jogalkotásban a családok megerősítésére és támogatására. Bemutatta a magyarországi családügyi jogszabályok egy részét, amelyekkel a családokat próbálják segíteni, illetve beszámolt a 2018-as Családok Éve előkészületeiről.

Mihálffy Andrea, a KCSSZ nemzetközi projektjének vezetője, az esemény másik házigazdájaként hangsúlyozta: minden egyes ember lehetősége és egyúttal felelőssége is, hogy a család és a házasság értékét közvetítse.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink