Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Egy parkolóház is épülne a megyei kórházhoz

Lapszemle 2018.05.19 Forrás: baon.hu Szerző:
Egy parkolóház is épülne a megyei kórházhoz

A kecskeméti megyei kórház körüli parkolási problémák a helyiek és az intézménybe érkezők előtt is régóta jól ismertek.

Alaposan átalakulhat a jövőben a kecskeméti megyei kórház környezete. Egy, a Nyíri út felőli oldalon épülő parkolóházról készültek tervek, amit a körforgalommá átalakuló Nyíri út–Akadémia körút–Csabay Géza körút csomópont ötödik ágán keresztűl lehet majd megközelíteni. A kecskeméti megyei kórház körüli parkolási problémák a helyiek és az intézménybe érkezők előtt is régóta jól ismertek. A gondok egyrészt abból adódnak, hogy az elmúlt években igencsak megnövekedett az intézmény ellátási területe, ráadásul az Izsáki úti tömb megszűnésével az itteni osztályok többsége is a Nyíri útra költözött, így a korábbinál jóval több beteg érkezik – olvasható a baon.hu portálján.

A főbejárat mellett valóban ritkán találni szabad placcot. Vannak, akik ilyen esetben a Nyíri úti társasházak melletti parkolókba állnak, bosszantva ezzel a lakókat. 2016 őszén egyes autósok annyira megelégelték a helyzetet, hogy a gyalogos- és kerékpárúton keresztül elkezdtek felállni a Nyíri út mellett a fűre. A szokás gyorsan elterjedt, a fű teljesen kikopott, már a Városrendészet sem büntetett itt. A kórháznál viszont betelt a pohár, körbekerítették és lezárták a zöldterületet, ezzel egy időben pedig a mentőállomás mellett építettek egy 75 férőhelyes, sorompós, korszerű parkolót, amelyet jó fél évig ingyen lehetett használni. Azóta az első 60 perc díjtalan, majd minden megkezdett óra 200 forintba kerül, de ez még mindig kedvezőbb a kórházon belüli tarifánál (minden megkezdett óra 1000 forint).

Csakhogy sokaknak ez a megoldás sem tetszett, mondván, ez az új parkoló már túl messze van a kórházi épületektől, sokat kell sétálni a rendelésre, vizsgálatra. Ezzel lehet vitatkozni, mert körülbelül 400 métert kell megtenni az SZTK földszinti kapujáig, ami nem sokkal több, mintha valaki a szabadidőközpontnál hagyja az autóját. Ugyanakkor természetesen 400 méter is sok lehet egy súlyos betegnek.

Legolvasottabb cikkeink