Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Egyszerre született a debreceni és az országos mentő

Lapszemle 2018.05.05 Forrás: dehir.hu Szerző:
Egyszerre született a debreceni és az országos mentő

70 évvel ezelőtt Debrecenben, az akkori Péterfia utcában alakult meg az országos mentőszolgálat helyi mentőállomása.

70 éve alakult meg az Országos Mentőszolgálat. Ennek tiszteletére tartottak ünnepséget a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban. A rendezvényen okleveleket, emlékplaketteket adtak át a jubilálóknak és a nyugdíjba vonulóknak. A rendezvényen Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is felszólalt - írja a dehir.hu.

Tavaly több mint 1 millió esetben segítettek a mentők. Csak Hajdú-Bihar megyében több mint 2,5 millió kilométert tettek meg az autóik. Az Országos Mentőszolgálat idén ünnepli fennállásának 70. évfordulóját, ehhez kapcsolódóan pénteken a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban Regionális Mentőnapi ünnepséget tartottak.

1948 május 10-én államosították a budapesti és a vidéki mentőegyesületeket és jött létre az országban az országos mentőszolgálat mint államilag elismert mentési intézmény.  Debrecenben ennek azért van külön apropója, mert ezzel egy időben 70 évvel ezelőtt a városban is – akkor még a Péterfia utcában – megalakult az országos mentőszolgálat helyi mentőállomása – mondta dr. Kocsmáros Ferenc, az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi  Regionális igazgatója.

Papp Csaba, az önkormányzat tanácsnoka köszöntőjében azt mondta: büszke arra, hogy a debreceni szolgálat egyszerre alakult meg az országos szervezettel. Az ünnepségen emlékplaketteket adtak át a jubilálóknak és a nyugdíjba vonulóknak.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója hangsúlyozta: a dolgozók munkájának elismerése mellett az OMSZ biztosítja a korszerű feltételeket is a munkavégzéshez. Nagy fejlesztések történtek a mentőszolgálatnál, ha csak a tavalyi évet nézzük 193 eset-rohamkocsit vásároltunk, idén még 117 új autót veszünk. Több mint 3 milliárd forint forrásból megújítjuk a teljes eszközparkunkat. 25 mentőállomást újítunk vagy építünk föl csak még ebben az évben – nyilatkozta az OMSZ főigazgatója. Hozzátette: idén 1,1 milliárd forintot fordítanak a mentők ruhabeszerzésére, ami csaknem 85 ezer öltözetet jelent. Az új ruhákat nyár végéig kapják meg a dolgozók.

Legolvasottabb cikkeink