• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Elektromos betegágyakat is kapott a kórház

Lapszemle 2017.10.02 07:03 Forrás: baon.hu
Elektromos betegágyakat is kapott a kórház

Az adomány összértéke 6,6 millió forint, a kecskeméti idegsebészeti részleg mellett Kalocsára is jut belőle.

Megkönnyíthetik a betegek ellátását azok az elektromos ágyak, melyek adományként érkeztek ezer kilométerről, egy németországi klinikáról a kecskeméti megyei kórház idegsebészeti részlegére, mégpedig egy soltvadkerti hölgy szervezésének köszönhetően – írja a baon.hu portálja.

Az ellwangeni Klinikverbund des Ostalbkreises klinikáról 26 kórtermi ágy, a 15 elektromos ágy, a 10 mechanikus-állítható magasságú ágy, a 3 gyermekágy, a 2 lélegeztetőkészülék, az 1 transzportinkubátor, a 7 éjjeliszekrény és a 3 infúziós állvány érkezett, melyek összértéke 6,6 millió forint, a kecskeméti idegsebészeti részleg mellett Kalocsára is jut belőlük.

Az akcióban elévülhetetlen szerepe volt a soltvadkerti Paprika Károlyné Máriának. Mint azt az ingatlanközvetítéssel foglalkozó hölgy elmondta: 1990-ben ő és férje egy véletlen folytán ismerkedtek meg a német klinika gazdasági vezetőjével, a turistaként a Vadkerti-tónál járó Walter Heesszel. Innentől datálódik a barátságuk, amely máig kitartott, sőt annyira szoros lett, hogy Mária például ott volt Walter lányának esküvőjén.

Tavaly a Paprika házaspár lányának élettársa súlyos állapotban bekerült a megyei kórház idegsebészeti részlegére. Ő vetette fel, milyen jó lenne korszerűbb eszközökkel felszerelni az osztályt, mire Mária levelet írta a német kórházvezetőnek. Egy óra múlva már jött is a pozitív válasz e-mail a baráttól, majd hamarosan a rakomány.

A segítséget dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és dr. Kiss Ákos Csaba részlegvezető főorvos köszönte meg Paprika Károlynénak egy emléklappal. A főorvos hangsúlyozta: az idegsebészeten sok az olyan páciens, akik mozgásukban korlátozottak, az elektromos ágyak révén komfortosabb lesz az ellátásuk, és kicsit könnyebbé válik a munka nehezét végző nővérek dolga is. Mária pedig reményét fejezte ki, hogy a kapcsolat révén a jövőben is kerülhetnek korszerűbb eszközök Németországból Kecskemétre.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink