• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Elektromos betegágyakat is kapott a kórház

Lapszemle 2017.10.02 07:03 Forrás: baon.hu
Elektromos betegágyakat is kapott a kórház

Az adomány összértéke 6,6 millió forint, a kecskeméti idegsebészeti részleg mellett Kalocsára is jut belőle.

Megkönnyíthetik a betegek ellátását azok az elektromos ágyak, melyek adományként érkeztek ezer kilométerről, egy németországi klinikáról a kecskeméti megyei kórház idegsebészeti részlegére, mégpedig egy soltvadkerti hölgy szervezésének köszönhetően – írja a baon.hu portálja.

Az ellwangeni Klinikverbund des Ostalbkreises klinikáról 26 kórtermi ágy, a 15 elektromos ágy, a 10 mechanikus-állítható magasságú ágy, a 3 gyermekágy, a 2 lélegeztetőkészülék, az 1 transzportinkubátor, a 7 éjjeliszekrény és a 3 infúziós állvány érkezett, melyek összértéke 6,6 millió forint, a kecskeméti idegsebészeti részleg mellett Kalocsára is jut belőlük.

Az akcióban elévülhetetlen szerepe volt a soltvadkerti Paprika Károlyné Máriának. Mint azt az ingatlanközvetítéssel foglalkozó hölgy elmondta: 1990-ben ő és férje egy véletlen folytán ismerkedtek meg a német klinika gazdasági vezetőjével, a turistaként a Vadkerti-tónál járó Walter Heesszel. Innentől datálódik a barátságuk, amely máig kitartott, sőt annyira szoros lett, hogy Mária például ott volt Walter lányának esküvőjén.

Tavaly a Paprika házaspár lányának élettársa súlyos állapotban bekerült a megyei kórház idegsebészeti részlegére. Ő vetette fel, milyen jó lenne korszerűbb eszközökkel felszerelni az osztályt, mire Mária levelet írta a német kórházvezetőnek. Egy óra múlva már jött is a pozitív válasz e-mail a baráttól, majd hamarosan a rakomány.

A segítséget dr. Horváth Zsolt orvosigazgató és dr. Kiss Ákos Csaba részlegvezető főorvos köszönte meg Paprika Károlynénak egy emléklappal. A főorvos hangsúlyozta: az idegsebészeten sok az olyan páciens, akik mozgásukban korlátozottak, az elektromos ágyak révén komfortosabb lesz az ellátásuk, és kicsit könnyebbé válik a munka nehezét végző nővérek dolga is. Mária pedig reményét fejezte ki, hogy a kapcsolat révén a jövőben is kerülhetnek korszerűbb eszközök Németországból Kecskemétre.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink