• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

   Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Elkapkodott szerződés, ötmilliós bírság

Lapszemle 2017.11.07 08:10 Forrás: Napi.hu
Elkapkodott szerződés, ötmilliós bírság

A nyertes nyertes maradt, a fele akkora óradíjával és a katasztrófavédelem eszközeivel együtt.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (Kdb) 5 millió forintra bírságolta a Szigetvári Kórházat, miután az túl korán kötött szerződést a helikopter leszállóhely üzemeltetésére kiírt tenderen – írja a napi.hu portálja.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent határozat kiindulópontja szerint a Szigetvári Kórház ez év júniusában írta ki a helikopter leszálló két éves üzemeltetésére a nyílt közbeszerzést, amelyre három ajánlat érkezett. Az ajánlattevőknek óradíjat kellett vállalniuk, így a Heliport-Plus Kft. 1 520, a Fireport-Plus Kft 3100, míg a Szinva-Invest Kft. 3000 forintos óradíjat ajánlott. A kórház a Heliport-Plus Kft.-től indoklást kért az alacsony óradíjra. A válasz szerint a szükséges eszközöket a katasztrófavédelemtől veszi igénybe, azért tudott ilyen alacsony óradíjat vállalni. Az ajánlatkérő a másik két ajánlatot érvénytelennek nyilvánította, a nyertes a Heliport-Plus Kft. lett.

A Szinva-Invest Kft. előbb előzetes vitarendezést kezdeményezett, de a kórház azt visszautasította, így a cég emiatt és a végeredmény miatt is a Kdb-hez fordult. Kifejtette, hogy katasztrófavédelem által beígért felszerelés torzítja a versenyt, majd kérte a jogszabálysértés megállapítását, az eljárást lezáró döntés megsemmisítését, továbbá a nyertesként kihirdetett ajánlattevő ajánlata érvénytelenségének és a közbeszerzési eljárás eredménytelenségének a megállapítását.

A Kdb az előzetes vitarendezés elmaradása miatt már korábban 3 milliós bírságot szabott ki a kórházra. A szóban forgó eljárásban végül egy vitapont maradt: ha előzetes vitarendezés miatt eljárás indult, akkor 10 napig nem köthet szerződést az ajánlatkérő. Ő azonban egy nappal korábban kötötte meg a szerződést a nyertes társasággal, és ezért szabott ki rá a Kdb 5 milliós bírságot. Minden egyéb megy a korábbi medrében, vagyis a nyertes nyertes maradt, a fele akkora óradíjával és a katasztrófavédelem eszközeivel együtt - írta a nap.

Kapcsolódó hírek

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink