Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Épüljön-e Pakson kórház vagy elég a fejlesztés?

Lapszemle Forrás: teol.hu Szerző:
Épüljön-e Pakson kórház vagy elég a fejlesztés?

Az önkormányzat tervezi a Paksi Gyógyászati Központ harmadik szárnyának megépítését, a járóbeteg ellátás fejlesztését.

Az erőmű megújulása megfelelő alkalom, hogy felélesztve a régi törekvéseket, a paksiak „kiharcolják" egy kórház építésének lehetőségét – mondja Gálosi János nyugalmazott pedagógus, aki az interneten igyekszik követőket találni kezdeményezéséhez.

Gálosi János azt mondja: „a város életének új hajnalán, az erőmű megújulásakor ne hagyjuk, hogy ismét megfosszanak bennünket régi álmunk teljesülésének lehetőségétől". Leszögezte: nem arra gondol, hogy az önkormányzatnak kellene megépítenie és fenntartania, hanem az államnak. Az, hogy nem elég a lakosságszám a gazdaságos működéshez, Gálosi János számára nem elfogadható érv, mert – mint hangsúlyozta: Dombóváron, Bonyhádon és Pincehelyen is működnek kórházak – olvasható a teol.hu portálján.

Szabó Péter polgármester azonban arra is emlékeztetett, hogy körülbelül húsz éve már napirenden volt a paksi kórház kérdése, akkor alaposan megvizsgálták, és indokolatlannak találták. A város fejlesztésével kapcsolatos 540 oldalas tanulmány összeállításakor természetesen ezt a lehetséges lépést is vizsgálták, de a szakmai vélemények nem indokolják egy kórház építését, mondta a városvezető.

Szabó Péter kifejtette, hogy az önkormányzat tervezi a Paksi Gyógyászati Központ harmadik szárnyának megépítését, a járóbeteg ellátás fejlesztését. A kórház ügyének felelevenítése kapcsán dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója azt mondta, túlzó elképzelés egy kórház létrehozása, hiszen annak jelentős az eszköz- és szakemberigénye. Arra viszont megvannak a szakmai érvekkel alátámasztott tervek, hogy miként bővítenék a gyógyászati központot. Egyik terület az egynapos sebészetet, ahol további mozgásszervi, bőrgyógyászati, urológiai és nőgyógyászati műtétek elvégzésére nyílna mód, létre kívánnak hozni egy gasztroenterológiai részleget néhány ágyas fektetővel, hogy ott is elvégezhessenek intenzív osztályos hátteret nem igénylő beavatkozásokat.

Legolvasottabb cikkeink