• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Épüljön-e Pakson kórház vagy elég a fejlesztés?

Lapszemle 2018.02.13 08:32 Forrás: teol.hu
Épüljön-e Pakson kórház vagy elég a fejlesztés?

Az önkormányzat tervezi a Paksi Gyógyászati Központ harmadik szárnyának megépítését, a járóbeteg ellátás fejlesztését.

Az erőmű megújulása megfelelő alkalom, hogy felélesztve a régi törekvéseket, a paksiak „kiharcolják" egy kórház építésének lehetőségét – mondja Gálosi János nyugalmazott pedagógus, aki az interneten igyekszik követőket találni kezdeményezéséhez.

Gálosi János azt mondja: „a város életének új hajnalán, az erőmű megújulásakor ne hagyjuk, hogy ismét megfosszanak bennünket régi álmunk teljesülésének lehetőségétől". Leszögezte: nem arra gondol, hogy az önkormányzatnak kellene megépítenie és fenntartania, hanem az államnak. Az, hogy nem elég a lakosságszám a gazdaságos működéshez, Gálosi János számára nem elfogadható érv, mert – mint hangsúlyozta: Dombóváron, Bonyhádon és Pincehelyen is működnek kórházak – olvasható a teol.hu portálján.

Szabó Péter polgármester azonban arra is emlékeztetett, hogy körülbelül húsz éve már napirenden volt a paksi kórház kérdése, akkor alaposan megvizsgálták, és indokolatlannak találták. A város fejlesztésével kapcsolatos 540 oldalas tanulmány összeállításakor természetesen ezt a lehetséges lépést is vizsgálták, de a szakmai vélemények nem indokolják egy kórház építését, mondta a városvezető.

Szabó Péter kifejtette, hogy az önkormányzat tervezi a Paksi Gyógyászati Központ harmadik szárnyának megépítését, a járóbeteg ellátás fejlesztését. A kórház ügyének felelevenítése kapcsán dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója azt mondta, túlzó elképzelés egy kórház létrehozása, hiszen annak jelentős az eszköz- és szakemberigénye. Arra viszont megvannak a szakmai érvekkel alátámasztott tervek, hogy miként bővítenék a gyógyászati központot. Egyik terület az egynapos sebészetet, ahol további mozgásszervi, bőrgyógyászati, urológiai és nőgyógyászati műtétek elvégzésére nyílna mód, létre kívánnak hozni egy gasztroenterológiai részleget néhány ágyas fektetővel, hogy ott is elvégezhessenek intenzív osztályos hátteret nem igénylő beavatkozásokat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink