• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

    • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

      EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Ezek növelhetik a mellrák kockázatát

Lapszemle 2018.01.07 08:31 Forrás: nlcafe
Ezek növelhetik a mellrák kockázatát

Feldolgozott hús alatt az előkészített, sóval tartósított vagy füstölt húsokra kell gondolni.

Egy friss kutatás szerint a feldolgozott húsok fogyasztása növelheti a mellrák kialakulásának kockázatát a menopauza után lévő nők esetében. Heti három szelet bacon vagy két virsli is elég lehet ahhoz, hogy megnövelje a mellrák kialakulásának esélyét azoknál a nőknél, akik már túl vannak a menopauzán. A University of Glasgow kutatása 260 000 középkorú brit nőt vizsgált a húsfogyasztási szokásaik és a mellrák összefüggésében, és megállapították, hogy heti 9 gramm feldolgozott hús fogyasztása is képes 15%-kal növelni a mellrák kockázatát – írja az Independent cikke nyomán az nlcafe.hu portálja.

Feldolgozott hús alatt az előkészített, sóval tartósított vagy füstölt húsokra kell gondolni, de fontos, hogy nem mutattak ki összefüggést a nem feldolgozott vörös húsok, például marha vagy disznó fogyasztása és a mellrák kialakulása között.
A World Health Organisation egyébként három évvel ezelőtt a karcinogén, azaz rákkeltő anyagok csoportjába sorolta a feldolgozott húsokat, olyan tételek mellé, mint a cigaretta, az alkohol vagy az azbeszt.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink