• Pollen
    • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

      Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

    • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

      Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

    • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

      Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

      Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

    • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

      Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

    • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

      Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

Figyelmezteti vásárlóit a magyar Aldi

Lapszemle Forrás: Napi.hu Szerző:
Figyelmezteti vásárlóit a magyar Aldi

Emberi fogyasztásra nem alkalmas a narancshéj – erre figyelmeztet az Aldi a gyümölcspultnál.

Több gyümölcsnél, például a narancsnál az árcímkén szerepel egy figyelmeztetés az egyik budapesti Aldiban, de erre más boltláncokban is van példa. A figyelmeztetés egyrészt arról szól, hogy narancshéj nem alkalmas emberi fogyasztásra. Ez önmagában logikus, de mivel a narancshéjat bele lehet reszelni ételekbe, ezért nem lényegtelen ez a felhívás. Az árcímkéről kiderül, hogy pontosan milyen vegyületek vannak a gyümölcs héján. Az aldis narancsok esetében például több bizarr megnevezés szerepel, köztük a Tiabendazol – olvasható a napi.hu portálján.

A dolog lényege, hogy a különböző déligyümölcsök héját többek között a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik, így ezek elfogyasztása, illetve felhasználása – többek között süteményekbe – nem javasolt. A süteményekhez éppen ezért az ellenőrzött, bio termékeket érdemes felhasználni. A növényvédőszerek jelentős része a növények héján, felületén van, és onnan mosással, hámozással el is lehet távolítani nagy részüket. fontos azonban, hogy fogyasztás előtt ezért mindig mossuk meg alaposan a zöldséget, gyümölcsöt.

Legolvasottabb cikkeink