• Ónodi-program
    • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

      Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

    • Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

      Folytatódnak az egészségügyi ágazati tárgyalások

    • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

      Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • EESZT
    • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

      EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

    • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

      EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

    • 100 napja működik már az EESZT

      100 napja működik már az EESZT

  • EBP
    • Új eszközöket kapott a Honvédkórház

      Új eszközöket kapott a Honvédkórház

    • Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

      Mit várnak a szakértők az egészségpolitikától?

    • Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

      Új mammográfiás eszköz a megújuló szakrendelőnek

Figyelmezteti vásárlóit a magyar Aldi

Lapszemle Forrás: Napi.hu Szerző:
Figyelmezteti vásárlóit a magyar Aldi

Emberi fogyasztásra nem alkalmas a narancshéj – erre figyelmeztet az Aldi a gyümölcspultnál.

Több gyümölcsnél, például a narancsnál az árcímkén szerepel egy figyelmeztetés az egyik budapesti Aldiban, de erre más boltláncokban is van példa. A figyelmeztetés egyrészt arról szól, hogy narancshéj nem alkalmas emberi fogyasztásra. Ez önmagában logikus, de mivel a narancshéjat bele lehet reszelni ételekbe, ezért nem lényegtelen ez a felhívás. Az árcímkéről kiderül, hogy pontosan milyen vegyületek vannak a gyümölcs héján. Az aldis narancsok esetében például több bizarr megnevezés szerepel, köztük a Tiabendazol – olvasható a napi.hu portálján.

A dolog lényege, hogy a különböző déligyümölcsök héját többek között a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik, így ezek elfogyasztása, illetve felhasználása – többek között süteményekbe – nem javasolt. A süteményekhez éppen ezért az ellenőrzött, bio termékeket érdemes felhasználni. A növényvédőszerek jelentős része a növények héján, felületén van, és onnan mosással, hámozással el is lehet távolítani nagy részüket. fontos azonban, hogy fogyasztás előtt ezért mindig mossuk meg alaposan a zöldséget, gyümölcsöt.

Legolvasottabb cikkeink