• Pollen
  • Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

   Aki érzékeny a csalánfélék virágporára

  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

   Erre figyeljen, ha nyáron antibiotikumot szed

  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

Gipszmester, raktáros, nőgyógyász kerestetik

Lapszemle 2018.06.19 Forrás: atv.hu Szerző:
Gipszmester, raktáros, nőgyógyász kerestetik

Az adatok nem tükrözik az országos helyzetet, mégis mutatnak egy képet az egészségügy és környezete munkaerő hiányáról.

Orvosok és ápolók tucatjait keresik három kórházba is, miközben a többi intézménybe is azonnal alkalmaznának egészségügyi szakembereket – ez derül ki a Belügyminisztérium állásportáljának, a Kozigallas.hu-nak a böngészése során. Hogy az egészségügyben emberhiány van, az már korábban is tudott volt, részben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ hivatalos statisztikáiból, amely a kivándorolt szakembereket adja meg féléves bontásban, részben azokból a hírekből, melyek arról szólnak, hogy órákat kell várni egy sürgősségi ellátásra. Most mégis megdöbbentő dolgokra bukkantunk - írta az ATV portálja.

Az álláshirdető portálon három intézménynél is megakad az érdeklődő tekintete, mivel oldalakon át hirdetik állásaikat. Az Uzsoki Utcai Kórházba 55 különféle pozícióba várják a jelentkezőket: raktárost, karbantartó szakmunkást, festőt, villanyszerelőt és vízvezeték szerelőt is keresnek. Persze, a meghirdetett állások nagy részében orvosokat és ápolókat várnak, a legkülönfélébb pozíciókba.

A budapesti intézményben már olyan területekre is várnak embereket (ráadásul rezidenseket), amelyek eddig – legalábbis a Magyar Nemzet Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) által megismert információi alapján – nem számítanak hiányszakmáknak. Mint például az urológia, a szülészet-nőgyógyászat, vagy éppen a tüdőgyógyászat. Utóbbi területre további két szakorvost és szakorvos-jelöltet is keresnek. De szakápolókból is hiány van, többek között a sürgősségi -, a sugárterápiás - és a belgyógyászati osztályon is. Mint ahogyan ápolókból is több tucatot keresnek.

Az Uzsoki Utcai Kórháztól valamennyire elmarad a Zala Megyei Szent Rafael Kórház betöltetlen pozícióinak száma, de itt is csaknem 30 helyre várják a jelentkezőket. 

Egy másik vidéki intézménybe, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház-Rendelőintézetbe is 29 pozíciót hirdettek meg, igaz itt június 18-ig várták a beérkező pályázatokat. Ezen a helyen vegyesebb a kép, a szakorvosokon és ápolókon kívül konyhai kisegítőt és gipszmestert is kerestek.

Fontos kiemelni: a fenti adatok nem tükrözik az országos helyzetet, mégis mutatnak egy képet az egészségügy és környezete munkaerő hiányáról. A teljes cikk itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink