• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Gyűlölködés fogadta a fogyatékossággal élőket

Lapszemle 2018.05.17 Forrás: www.nepszava.hu
Gyűlölködés fogadta a fogyatékossággal élőket

Elmebeteg gyilkosoknak állították be a gondozottakat, noha csak az enyhe és közepes értelmi sérültek költöznének.

Tolnanémediben már nemcsak a menekültekkel riogatják az embereket, hanem a gondozottakkal is: népszavazással fúrták volna meg a humánus lakásotthonok építését, de a helyiek többsége nemet mondott az embertelenségre. Eddig sokan a migránsoknak ágyaztak meg, most meg megágyazunk a zártosztályosoknak? Ilyen, és ehhez hasonló, meglehetősen indulatos és gyűlöletkeltő vélemények sorakoznak azon a négyoldalas szórólapon, amelyet az elmúlt hetekben minden tolnanémedi postaládába bedobtak – olvasható a nepszava.hu portálján.

A röplap készítői arra buzdították a helyieket, hogy vegyenek részt azon az anyák napján tartott népszavazáson, amelyen egy tavaly tavasszal elfogadott határozat visszavonásáról döntöttek. Ebben a helyi képviselő-testület kimondta, hogy a belecskai szociális otthonból 48 lakót a településre költöztetnek lakásotthonokba, valamint építenek egy százfős foglalkoztatót is, amelyet a simontornyai és regölyi gondozottak is igénybe vehetnek.

A valamivel több mint ezer fős tolnai településen 862 választó szerepel a nyilvántartásban, közülük 218-an támogatták a korábbi polgármester, Miklós Lajos által beadott népszavazási kezdeményezést. A referendumon 184-en voksoltak, közülük 182-en érvényesen, s 161-en akarták, hogy a testület vonja vissza tavaly tavaszi döntését. Ám hiába a 88,4 százalékos fölényük, mivel mindössze a falu 21 százaléka járult az urnákhoz, a népszavazás érvénytelennek bizonyult. Így aztán megkezdődhet az építkezés: egy uniós program részeként négy lakásotthont és egy foglalkoztatót húznak fel a településen.

Elképesztő történetekről beszéltek a faluban – magyarázta a regnáló polgármester, Vígh László, mint elmondta, elmebeteg gyilkosoknak állították be a gondozottakat, noha Belecskáról csak az enyhe és közepes értelmi sérülteket költöztetnék ide. A legtöbbjük Down-kóros, vagyis nemhogy veszélyes, de éppenséggel tele van szeretettel. Az a legborzasztóbb, hogy olyanok is az ellenzők közé álltak, akiknek a családjában szintén akad értelmi sérült…

Vígh László szerint az emberi oldala mellett a projekt gazdasági haszna sem elhanyagolható. A nagyjából 500-600 millió forintos beruházás ugyanis 40 munkahelyet jelent, emellett a lakásotthonok és a foglalkoztató ellátását is az önkormányzati konyha biztosítja majd.

Legolvasottabb cikkeink