• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

  • Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

   Előrehozzák a szakdolgozók novemberi béremelését

 • EBP
  • 2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

   2019 tavaszára megújul az Irdalmasrendi Kórház

  • A jövő kórháza épül Dél-Budán

   A jövő kórháza épül Dél-Budán

  • 8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

   8 milliárdos fejlesztés a Szent Imre-kórházban

 • EESZT
  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad

Lapszemle 2017.06.20 08:33 Forrás: delmagyar.hu
Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért.

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért, ha csak így tudja fönntartani a működést az illető - ez a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi szervezetének véleménye az esetről, amelyet cikkünk nyomán az egészségbiztosítás vizsgál – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Arról, hogy országos jelenség-e, ami Csanádpalotán történt, nincs hivatalos információja a Magyar Orvosi Kamarán belül működő Fogorvosok Területi Szervezetének – írta a lapnak Hermann Péter elnök. Azért fordultunk a szervezethez kérdéseinkkel, mert Csanádpalotán egy asszony az ügyfélkapuján végignézve saját betegéletútját olyan fogorvosi kezelésekről talált bejegyzéseket, amelyek a valóságban nem történtek meg – emlékeztet a portál.

Bisztrán Györgyné elment a palotai fogorvoshoz, számon kérte rajta tettét, majd tapasztalatait megosztotta a Facebookon. Ismerősei közül ezután többen is hasonló, nem valós kezelések nyomait találták, saját ügyfélkapujukat megnyitva

Egy budapesti internetes újság szerzője hasonló, fals kezelések adataira bukkant, saját betegéletútját átnézve. Az ügyben vizsgálatot indított az egészségbiztosítás. A palotai fogorvost hiába kérdeztük két alkalommal is, nem nyilatkozott - írta a lap.

Amíg a hivatalos vizsgálatok nem fejeződnek be, nem lehet tudni, mi vezette az illetőt arra, hogy ilyet tegyen – közölte a konkrét esettel kapcsolatban Hermann Péter. Való igaz – írta –, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, házi gyermekorvosok és az őket foglalkoztató vállalkozások az elmúlt években havi több százezer forintos finanszírozási többlettámogatást kaptak. Ebből az alapellátásban dolgozó fogorvosok kimaradtak. „Az is igaz, hogy ez ellen a súlyosan diszkriminatív gondolkodás ellen a MOK Fogorvosok Területi Szervezete folyamatosan tiltakozását fejezi ki.

Ez azonban nem vezethet ahhoz, hogy bármely tagja törvénybe ütköző cselekedeteket hajtson végre a magasabb finanszírozás elérése érdekében, még akkor sem, ha ennek célja nem a nyerészkedés, hanem csupán a fenntartható működés feltételeinek megteremtése" – közölte az elnök.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink