• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

   Ónodi-Szűcs: mennyiség helyett a minőséget célozzák

  • A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

   A harmadik negyedben - interjú Ónodi-Szűcs Zoltánnal

  • Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

   Ónodi-Szűcs: túl vagyunk a krízisen

 • EBP
  • Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

   Miniszterelnöki megbízottra vár a szuperkórház?

  • Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

   Harmincmilliárd forintból újul meg a dél-pesti kórház

  • EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

   EESZT: évtizedes lemaradást pótol a rendszer

 • EESZT
  • Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

   Nincs Nagy Testvér az e-egészségügyben

  • Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

   Képzés és vizsga az EESZT felhasználóknak

  • EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

   EESZT: vélhetően nem lesz zökkenőmentes

Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad

Lapszemle 2017.06.20 08:33 Forrás: delmagyar.hu
Ha kevés is a pénz, ezt akkor sem szabad

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért.

Tényleg kevés az alapellátásban dolgozó fogorvosok pénze, de akkor sem szabad törvényt szegni a többletjövedelemért, ha csak így tudja fönntartani a működést az illető - ez a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi szervezetének véleménye az esetről, amelyet cikkünk nyomán az egészségbiztosítás vizsgál – írja a Délmagyarország Napilap cikke nyomán a delmagyar.hu portálja.

Arról, hogy országos jelenség-e, ami Csanádpalotán történt, nincs hivatalos információja a Magyar Orvosi Kamarán belül működő Fogorvosok Területi Szervezetének – írta a lapnak Hermann Péter elnök. Azért fordultunk a szervezethez kérdéseinkkel, mert Csanádpalotán egy asszony az ügyfélkapuján végignézve saját betegéletútját olyan fogorvosi kezelésekről talált bejegyzéseket, amelyek a valóságban nem történtek meg – emlékeztet a portál.

Bisztrán Györgyné elment a palotai fogorvoshoz, számon kérte rajta tettét, majd tapasztalatait megosztotta a Facebookon. Ismerősei közül ezután többen is hasonló, nem valós kezelések nyomait találták, saját ügyfélkapujukat megnyitva

Egy budapesti internetes újság szerzője hasonló, fals kezelések adataira bukkant, saját betegéletútját átnézve. Az ügyben vizsgálatot indított az egészségbiztosítás. A palotai fogorvost hiába kérdeztük két alkalommal is, nem nyilatkozott - írta a lap.

Amíg a hivatalos vizsgálatok nem fejeződnek be, nem lehet tudni, mi vezette az illetőt arra, hogy ilyet tegyen – közölte a konkrét esettel kapcsolatban Hermann Péter. Való igaz – írta –, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, házi gyermekorvosok és az őket foglalkoztató vállalkozások az elmúlt években havi több százezer forintos finanszírozási többlettámogatást kaptak. Ebből az alapellátásban dolgozó fogorvosok kimaradtak. „Az is igaz, hogy ez ellen a súlyosan diszkriminatív gondolkodás ellen a MOK Fogorvosok Területi Szervezete folyamatosan tiltakozását fejezi ki.

Ez azonban nem vezethet ahhoz, hogy bármely tagja törvénybe ütköző cselekedeteket hajtson végre a magasabb finanszírozás elérése érdekében, még akkor sem, ha ennek célja nem a nyerészkedés, hanem csupán a fenntartható működés feltételeinek megteremtése" – közölte az elnök.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink