• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Így működik a kormány kísérleti oltási rendszere

Lapszemle 2021.04.22 Forrás: Index
Így működik a kormány kísérleti oltási rendszere

Választhatunk, hogy Baranya megyében, Budapesten, Csongrád-Csanád megyében vagy Hajdú-Bihar megyében szeretnénk felvenni az oltást.

Hetvenezer ember, akik a négy orvosi egyetemi városban, Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Budapesten vagy környékén laknak, SMS-t kapnak, és csütörtök délután négy óráig kell megnézniük azt a honlapot, amelyen regisztrálhatnak oltási időpontért jövő héten hétfőre, keddre és szerdára. Az Index bemutatja a folyamatot lépésről lépésre.

A Vakcinainfótól érkezett üzenetben felhívják az oltásra regisztrált figyelmét, hogy a fertőzés elleni vakcina beadásához egyéni oltási online időpont foglalásra van lehetősége. Az SMS-ben jelzik, hogy másnap 16 óráig foglalhat időpontot. Ehhez a tajszámra, a születési dátumra és egy internetes („nem vagyok robot”) ellenőrző kód megadására van szükség az EESZT Lakossági Portálon (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér), az eeszt.gov.hu oldalon. Az üzenetben jelzik, hogy milyen vakcinát kap az oltandó, ahogyan azt is, hogy a foglalt időpont módosítására az elektronikus felületen már nincs lehetőség, sorolja az Index.

Az eeszt.gov.hu felületén egy viszonylag feltűnő, az oldal tetején található keretezett rész jelzi az egyéni időpontfoglalás lehetőségét – erre kattintva kell megadni az előbb felsorolt adatokat. Zöld négyzet jelzi, ha valóban jogosult az időpontfoglalásra, és piros négyzet, ha olyan tajszámmal, születési adattal próbálunk továbblépni, amelyhez nem érkezett behívó. 

Ha zöld utat kapunk, akkor láthatjuk, hogy 2021. április 26. és 2021. április 28. között van lehetőségünk foglalni. Választhatunk, hogy Baranya megyében, Budapesten, Csongrád-Csanád megyében vagy Hajdú-Bihar megyében szeretnénk felvenni az oltást – amennyiben Budapestet jelöli az oltandó, pontos cím alapján kórházat is választania kell. Ezután ugrik fel a rengeteg időpont: a címhez rendelve, percre pontosan jelölhetjük meg az oltásunk időpontját. Ezután a  jelentkezés gombra kell kattintani, és máris megvan az online foglalt oltási időpont. A jelentkezés előtt az időpontfoglalást meg is lehet szüntetni. A online felületen négy egyetemi város helyszínei közül lehet választani. 

 

Legolvasottabb cikkeink