• Ónodi-Szűcs
  • Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

   Márciustól ismét 130 ezerrel nő a praxispénz

  • Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

   Ónodi-Szűcs: nem fenyegettek sztrájkkal a tárgyalófelek

  • 2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

   2021-ig plusz 4100 orvos állhat itthon munkába

 • EBP
  • Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

   Teljesen megújul az Országos Reumatológiai Intézet

  • Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

   Villamossal is mehetünk majd az új kórházhoz

  • Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

   Letették a gyerekkórház új szárnyának alapkövét

 • EESZT
  • EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

   EESZT: Indul a lakossági tájékoztatás

  • EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

   EESZT: fennakadás nincs, hibajavítás van

  • 100 napja működik már az EESZT

   100 napja működik már az EESZT

Járnék én mellrákszűrésre, de megnehezítik a dolgomat

Lapszemle 2017.10.12 09:14 Forrás: nlcafe
Járnék én mellrákszűrésre, de megnehezítik a dolgomat

Itt egy szűrésre eljutni 2-3 hónap, s mire eljutsz odáig, hogy a diagnózis után elkezdődjön a kezelésed, átlagosan 40 nap telik el.

Felhívtak ma a mammográfiáról, hogy ne menjek a holnapi időpontomra, mert elromlott a gép. Arra az időpontra ne menjek, amit még májusban kaptam, mert ennyire előre kell időpontokat kérni. Nem az ő hibájuk, hogy elromlott a gép, ahogy az sem az ő hibájuk, hogy fogalmuk sincs, mikorra tudják megjavítani. Azt mondta a hölgy a fülembe, hogy nem is tud másik időpontot adni, másik kórházat keressek, ahol jelentkezzek be új mammográfiás vizsgálatra. Azaz várjak újra három-négy hónapot arra, hogy megnézzék, továbbterjedt-e a mellemben a daganat, vagy tiszta vagyok. Nekem ez kontroll lett volna, nem sima szűrés, arra még jogosult sem lennék, hiszen csak 45 éves kortól javasolt a mammográfia, én meg még csak 38 vagyok. Aztán tessék, a mellrák nem figyelhetett oda eléggé az orvosi egyetemen, mert mégis beköltözött a testembe annak ellenére, hogy nem is kellene szűrésre járnom.
Nem vágott volna ennyire mellbe – hogy stílszerű legyek – az, hogy elromlott a mammográfiás gép, ha nem épp egy hete nyilatkozta volna azt a híradóban az egészségügyi államtitkár, hogy nincs gond a magyar egészségüggyel, hanem inkább az a gond, hogy nem járnak az emberek szűrésekre. Mert szerinte ha sokkal többen járnánk szűrésre, kevesebb rákos beteg halna meg. Erre tessék, mintha csak erre várt volna a mammográf, elromlott, hogy alátámassza, mennyire nem egyszerű manapság itthon szűrésre járni - olvasható az nlcafe.hu portálon.

Ez a nyilatkozat egyébként több sebből is vérzik, hiszen a szűrés még nem mentette meg senkinek sem az életét, az már annál inkább, hogy utána milyen gyorsan kapja meg a megfelelő kezeléseket. Itt egy szűrésre eljutni 2-3 hónap, a szűrés után, mire a diagnózisodat megkapod, újabb két hónap, majd mire eljutsz odáig, hogy a diagnózis után elkezdődjön a kezelésed, átlagosan 40 nap telik el. Ha összeszámoljuk, már simán 6 hónapnál járunk, majdnem egy gyereket kihordanánk ennyi idő alatt, a rák meg közben élve felfalja azokat, akiknek a gyors és agresszív fajta jutott.

A teljes blogbejegyzés az nlcafe.hu portálon.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink