Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Kertészkedés, kutyaterápia, kívánságfüzet a kórházakban

Lapszemle 2018.05.05 Forrás: magyaridok.hu Szerző:
Kertészkedés, kutyaterápia, kívánságfüzet a kórházakban

A nyíregyházi kórház egyik osztályán garantálják, hogy nyáron mindenki három hét szabadságot vehet ki egyben.

Tizenhat kórházi osztályt díjaztak a napokban családbarát intézkedéseikért. Stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, kívánságfüzet a munkahelyi beosztásról, online segítségnyújtás, otthon maradt állatok gondozása is szerepel a jó gyakorlatok között. A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség még az év elején hirdetett pályázatot kórházi osztályoknak - írja a magyaridok.hu.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója Kopp Mária professzor volt, aki egész életét és munkásságát a család témája köré építette fel, fáradhatatlanul hangsúlyozta a család fontosságát, és a mozgalom legfőbb céljaként határozta meg, hogy a kívánt és tervezett gyerekek megszülessenek.

 

A Magyar Kórházszövetséggel közösen a kórházi osztályokat mint gyógyító szolgáltatót s mint család- és emberbarát módon működő munkahelyet vizsgálták meg – nyilatkozták az elismerések átadásakor a bírálók. Ez azt jelenti, hogy a pályázó osztályok vizsgálatakor figyelembe vették azokat az intézkedéseket, amelyek a dolgozók jobb munkakörülményeit, illetve a betegek jobb közérzetét szolgálják. Jó néhány olyan gyakorlatot díjaztak, amelyek elterjesztése örvendetes lenne.

A Békés Megyei Központi Kórház felnőtt hospice-palliatív osztálya kiemelt figyelmet fordít a munkavállalók testi-lelki egészségére: foglalkoznak stressz­kezeléssel, kívánságfüzetet vezetnek a beosztásról, közösen sütnek-főznek. A betegeik életének legnehezebb szakaszát, pillanatait próbálják meg elviselhetővé tenni, akik állapotuknak és igényüknek megfelelően részt vehetnek az osztály életében, kertészkedhetnek, segíthetik az intézmény hétköznap­jait.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztálya kiégés elleni tréninget szervez a munkavállalóinak, betegeiknek kutyaterápiával, játékokkal és programokkal alakítják ki a családbarát környezetet.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház gyermekrehabilitációs osztálya minden munkavállalójának garantálja, hogy nyáron három hét szabadságot vehessen ki egyben, továbbá élmény- és integrációs terápiával kiegészített táborokat szerveznek a családoknak.

További részletek a weboldalon.

Legolvasottabb cikkeink