• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Két kecskeméti kórházi osztály lett családbarát

Lapszemle 2018.04.27 Forrás: Hír TV
Két kecskeméti kórházi osztály lett családbarát

16 magyarországi kórházi osztály kapott családbarát elismerő címet az emberségesebb körülmények megteremtéséért.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség az év elején hirdetett pályázatot kórházi osztályok számára. A beadott pályázatok elbírálása és értékelése után 16 kórházi osztályt díjaztak. Szerdán Egerben a XXX. kórházszövetségi kongresszuson adta át a díjakat a pályázat zsűrijének két elnöke, Mészáros Magdolna ápolási igazgató (Magyar Kórházszövetség) és Skrabski Fruzsina (elnök, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány). Elmondták, a pályázatok értékelésénél a kórházi osztályt, mint gyógyító szolgáltatót és mint család- és emberbarát módon működő munkahelyet vizsgálták. Ez azt jelentette, hogy figyelembe vették azokat az intézkedéseket, amelyek a dolgozók jobb munkakörülményeit, és azokat, amelyek a betegek jobb közérzetét szolgálják – írja a baon.hu portálja.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház két osztálya is megkapta a Családbarát Kórházi Osztály 2018 címet. Az egyik a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály (vezetője: dr. Tálosi Gyula főorvos, koraszülött és újszülött részlegvezető főorvos: dr. Kelemen Edit, vezető ápoló: Nyilas Marianna), amely kiégés elleni tréninget szervez dolgozóinak, a kis betegeknek pedig kutyaterápiával, játékokkal és a Gyógyító bocsok programmal alakítja ki a családbarát környezetet. Kiérdemelte a családbarát minősítést a fizio-és mozgásterápiás osztály is (vezető főorvos: dr. Boda Tamás, vezető gyógytornász: Goldea Krisztina), amely az értékelés szerint figyelemreméltó kapcsolati rendszerrel bír és a lakosság felé való nyitottsága kiemelendő, dolgozói egymást támogatják a mentorprogrammal és a helyettesítési rendszerrel, a betegeknek videós oktatóanyagokat vesznek fel. 

A kórházszövetség és egy alapítvány egri kongresszusán azokat jutalmazták, akik emberségesebb körülményeket teremtettek az egészségügyben - számolt be az eseményről a Hír TV  Hiradója.

A felhívásra több mint harminc pályázat érkezett az ország minden pontjáról. 15 kórházi osztály kapta meg a családbarát címet. A szakmai zsűri külön értékelte azokat a kezdeményezéseket, amelyek nem kerülnek pénzbe. A tervek szerint ha egy kórházi osztályon belül három részleg is megkapja a családbarát osztály címet, az egész intézményt családbaráttá minősítik - hangzott el.

Legolvasottabb cikkeink