• Pollen
  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  • Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

   Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

  • Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

   Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

 • utazás
  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • Mit tehetünk az utazási betegség, a jetlag ellen?

  • Csupán a négy F-et kell betartanunk

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Két kecskeméti kórházi osztály lett családbarát

Lapszemle 2018.04.27 Forrás: Hír TV Szerző:
Két kecskeméti kórházi osztály lett családbarát

16 magyarországi kórházi osztály kapott családbarát elismerő címet az emberségesebb körülmények megteremtéséért.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség az év elején hirdetett pályázatot kórházi osztályok számára. A beadott pályázatok elbírálása és értékelése után 16 kórházi osztályt díjaztak. Szerdán Egerben a XXX. kórházszövetségi kongresszuson adta át a díjakat a pályázat zsűrijének két elnöke, Mészáros Magdolna ápolási igazgató (Magyar Kórházszövetség) és Skrabski Fruzsina (elnök, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány). Elmondták, a pályázatok értékelésénél a kórházi osztályt, mint gyógyító szolgáltatót és mint család- és emberbarát módon működő munkahelyet vizsgálták. Ez azt jelentette, hogy figyelembe vették azokat az intézkedéseket, amelyek a dolgozók jobb munkakörülményeit, és azokat, amelyek a betegek jobb közérzetét szolgálják – írja a baon.hu portálja.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház két osztálya is megkapta a Családbarát Kórházi Osztály 2018 címet. Az egyik a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály (vezetője: dr. Tálosi Gyula főorvos, koraszülött és újszülött részlegvezető főorvos: dr. Kelemen Edit, vezető ápoló: Nyilas Marianna), amely kiégés elleni tréninget szervez dolgozóinak, a kis betegeknek pedig kutyaterápiával, játékokkal és a Gyógyító bocsok programmal alakítja ki a családbarát környezetet. Kiérdemelte a családbarát minősítést a fizio-és mozgásterápiás osztály is (vezető főorvos: dr. Boda Tamás, vezető gyógytornász: Goldea Krisztina), amely az értékelés szerint figyelemreméltó kapcsolati rendszerrel bír és a lakosság felé való nyitottsága kiemelendő, dolgozói egymást támogatják a mentorprogrammal és a helyettesítési rendszerrel, a betegeknek videós oktatóanyagokat vesznek fel. 

A kórházszövetség és egy alapítvány egri kongresszusán azokat jutalmazták, akik emberségesebb körülményeket teremtettek az egészségügyben - számolt be az eseményről a Hír TV  Hiradója.

A felhívásra több mint harminc pályázat érkezett az ország minden pontjáról. 15 kórházi osztály kapta meg a családbarát címet. A szakmai zsűri külön értékelte azokat a kezdeményezéseket, amelyek nem kerülnek pénzbe. A tervek szerint ha egy kórházi osztályon belül három részleg is megkapja a családbarát osztály címet, az egész intézményt családbaráttá minősítik - hangzott el.

Legolvasottabb cikkeink