• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Két kórházból is tudtunk volna csecsemőt lopni

Lapszemle Forrás: Weborvos összeállítás

Öt fővárosi kórházban megpróbáltunk eljutni egészen a csecsemőkig. Így sikerült - és cáfolat.

Mindenkit felháborított, hogy két besurranó el tudott vinni egy újszülöttet a szombathelyi Markusovszky kórházból. A kislány gyorsan meglett, de kiderült, hogy helyenként nagy gond lehet a biztonsággal. Az egészségügyi államtitkár rögtön bejelentette: személyesen is ellenőrizni fogja az osztályokat. Lássuk, sikerült-e neki: besurrantunk, és öt fővárosi intézményben megpróbáltunk eljutni egészen a csecsemőkig.

Mi az, amit a kórházak megtesznek a picik biztonságának érdekében? Nézzük, mennyire őrzik a kicsiket.  A Nők lapja Cafe riportja a tapasztalatakról.

***

Az Egyesített Szent István és Szent László Kórház – Rendelőintézet (ESZSZK) közleményben tudatta a Weborvossal, hogy fenti cikk több szempontból pontatlan és ezáltal félrevezető.

"Az ESZSZK-ban alkalmazott őrzés- védelmi rendszer a hatályos jogszabályoknak megfelelően került kialakításra. Az intézmény a jogszabályok helyi alkalmazására a főigazgató által jóváhagyott belső szabályzatokkal rendelkezik, amelyeket a minőségirányítási rendszerünk előírásai szerint folyamatosan felülvizsgálunk és aktualizálunk.

Az ESZSZK-ban több évtizedre visszamenőleg évente 3 ezer gyermek születik. A kismamák és újszülöttek biztonságát tekintve a Szülészeti- Nőgyógyászati Osztállyal szemben kifogás eddig nem merült fel, amelyet a rendszeresen elvégzett betegelégedettségi felméréseink is alátámasztanak. Az intézmény Budapest egyik „baba-barát" kórháza, ahol 24 órás rooming-in rendszerben a kismamák folyamatosan újszülött gyermekükkel egy szobában tartózkodnak. A gyermekek ilyen elhelyezése nem csak a szoptatás ideális körülményeit teszi lehetővé, hanem az anya-gyermek kapcsolat kialakításában is kezdetektől fogva nagy szerepe van.

Az Újszülött Részlegen csak olyan gyermekek tartózkodhatnak, akik időszakos megfigyelést igényelnek folyamatos szakszemélyzeti felügyelet mellett.

Intézményünk kiemelten fontosnak tartja, hogy ne csak orvos-szakmailag részesüljenek kiváló ellátásban kismamáink, hanem teljes biztonságban érezzék magukat, amelyet az újszülött gyermekükkel való együttes elhelyezésük is szolgál" - áll az intézmény közleményében.

Legolvasottabb cikkeink