• Pollen
  • Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

   Magas a csalánfélék pollenkoncentrációja

  • Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

   Allergiás a poratkára? Ne válasszon rákféléket az étlapról!

  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

   Nyári bőrvédő anyagok a konyhából

  • Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

   Öt makacs és veszélyes tévhit a napozásról

  • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

   Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

Komárom megyei egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Lapszemle 2018.07.03 Forrás: kemma.hu Szerző:
Komárom megyei egészségügyi dolgozókat köszöntöttek

Az életmentő hivatást választók olyan munkát végeznek a hétköznapokban, amiért megérdemelt az ünneplés.

A Semmelweis-nap a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Semmelweis Ignác születésnapján minden egészségügyi intézményben megemlékeznek az anyák megmentőjéről és díjazzák kiválóságaikat.

Dorogon a József Attila Művelődési Házban köszöntötték az egészségügyi pályát választó dolgozókat. Dr. Tittmann János polgármester ünnepi szavai után átadták a képviselő-testület által alapított Pro Urbe díjat, amelyet idén dr. Varga Győző vehetett át. A Semmelweis Egyetem általános orvosi karán végzett urológus 2000-től a Szent Borbála Egészségügyi Központ, majd 2008-tól a Dorogi Szakorvosi Rendelő és Szakkórház igazgatója lett. Tevékenysége során az intézmény pénzügyi helyzete stabilizálódott, a kórház és a rendelő épületei is megújulhattak. Végezetül a Dorogi Védőnői Szolgálat idén jubiláló munkatársait is köszöntötték. Riegel Béláné vezető védőnő 40 éve, Fekecs Árpádné 25 éve dolgozik a családokért és a gyermekekért - írta a kemma.hu.

Esztergomban Dr. Gréger Ottília, dr. Tőrös Péter és dr. Bense Tamás Gönczy Béla-díjat, dr. Söröss Jenő Pro Urbe díjat kapott. Az egészségügyben évtizedek óta, kiemelkedő munkásságért adott elismerések mellett közel hatvan oklevelet kaptak a Vaszary Kolos Kórház legjobb dolgozói, orvosok, szakápolók, asszisztensek.

A tatabányai Szent Borbála Kórház A Vértes Agorájában tartotta ünnepségét, amelyet dr. Lőke János főigazgató nyitott meg. Az intézmény dolgozóit és a kitüntetetteket köszöntötte még Schmidt Csaba és Michl József polgármesterek, Bencsik János országgyűlési képviselő. Az ünnepségen kiderült, a szakma nyolc kiváló dolgozóját előléptették és kimagasló munkájuk elismeréseként több munkatársuk vett át kitüntetést.

A Monostori erődben üdvözölte a komáromi egészségügyben dolgozókat dr. Molnár Attila polgármester. Az összetartozás jegyében, Teréz anya szavaival köszöntötte az egészségügyi munkatársakat dr. Lőrinczi Enikő, a Selye János Kórház főigazgatója is.

– Az életmentő hivatást választók olyan munkát végeznek a hétköznapokban, amiért megérdemelt az ünneplés – fogalmazott a kórház igazgatója, majd adjunktusi kinevezéséhez gratulált dr. Ladó András kardiológus szakorvosnak.

Ezt követően a kórházi munkatársakat részesítették főigazgatói dicséretben.

 További díjazottak a teljes beszámolóban.

Legolvasottabb cikkeink