• Pollen
  • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

   Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

  • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

   Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

 • utazás
  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Modern és szép lett a kórház új osztálya

Lapszemle Forrás: feol.hu Szerző:
Modern és szép lett a kórház új osztálya

Az osztályátadás nagyon fontos állomása a megyei kórház stratégiai-fejlesztési folyamatának.

A december 1-jén, péntek délelőtt bemutatott osztály a hotelszárnyban kapott helyet. A felújított, barátságos környezet öt hónap alatt valósult meg, 187 millió forint állami támogatásból és 10 millió forint kórházi forrásból. Mint azt a kórház közleménye kiemeli: a komplex infrastrukturális környezet minden tekintetben megfelel a huszonegyedik századi, 24 órás, komplex ellátást nyújtó nagy egészségügyi centrumok kapcsán megfogalmazott követelményeknek.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Neurológia Osztálya havonta 180-200 beteget lát el, és stroke-központként működik. Az eddigi betegellátás 1955 óta a Seregélyesi út 16. szám alatt történt. A betegek december 5-én, kedden költöznek az új helyre – írja a feol.hu.

– Ez az osztályátadás egy újabb mérföldkő, hiszen a kórház folyamatosan, kisebb-nagyobb lépésekben fejlődik. A sok évtizedes lemaradást igyekszünk behúzni – emelte ki beszédében Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, hozzátéve: nem csak az infrastruktúrát igyekeznek fejleszteni, hiszen az intézményben a beteg élete a legfontosabb tényező. Ebben pedig a kórházi dolgozók is nagy szerepet játszanak.

Csernavölgyi István főigazgató elmondta,  ez az osztályátadás egy nagyon fontos állomása a mi stratégiai-fejlesztési folyamatunknak. Az osztály nagyszámú beteget lát el, stroke-, Parkinson- és demenciacentrumként működik. Éppen ezért fontos, hogy az ellátás helyszíne az ehhez kapcsolódó területekhez és szakemberekhez közel kerüljön. Ezzel a lépéssel egy ellátási struktúrát alakítottunk ki.

A költözéssel a neurológiai osztály közvetlenül a sürgősségi, az intenzív, a CT/MR-diagnosztika és egyéb belgyógyászati, illetve sebészeti vetületű osztályok szomszédságába került. Ennek köszönhetően az ellátást, a betegek komfortérzetét és az ott dolgozók munkakörülményeit is garantálni, gyorsítani tudják az intézményben.

A fejlesztés nem áll meg. Ahogy azt a tájékoztatón elmondták: következő lépésként a Modern Városok Program keretében a kórház belgyógyászati típusú (pulmonológia, onkológia) infrastruktúrájának megújítását kezdik.

Legolvasottabb cikkeink