• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Modernizálják a dunaújvárosi szakrendelőt

Lapszemle 2019.08.17 Forrás: duol.hu
Modernizálják a dunaújvárosi szakrendelőt

Az épületet szinte egészében akadálymentesítik, az összes mosdóhelyiség megújul, és az ötvenéves liftrendszert kicserélik.

Szent Pantaleon Kórház fejlesztési folyamatában most a járóbetegek ellátását szolgáló rendelőintézet modernizálása került sorra, írja a duol.hu.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató a lap kérdésére elmondta, a rendelőintézetet most háromszázmillió forint, pályázaton elnyert összegből újítják fel. A Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet mintegy 285 millió forint európai uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program kiírására beadott pályázatával. A fejlesztés során az intézmény járóbeteg-szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése valósul meg. Az összeget műszerbeszerzésre, illetve épület és a lift felújítására költik. A műszerbeszerzések közül a főigazgató kiemelte a szemészeti műszereket, a gégészeti mikroszkópos készüléket, kéziműszereket és az endoszkópos optikákat.

– Komoly változások lesznek: a diabetológiai gondozó bővül, és egy tornatermet is kialakítunk. Sajnos a diabétesz népbetegség lett, ezért egy oktatótermet is létrehozunk, ahol képzéssel segíthetjük a cukorbetegséggel küzdőket. Az épületet szinte egészében akadálymentesítjük, az összes mosdóhelyiség megújul. A csaknem ötvenéves liftrendszert kicseréljük. Erre már nagyon megérett a helyzet, hiszen annyira elavult volt a rendszer, hogy a liftek működéséhez a hatósági engedélyek megszerzése is gondot okozott. A legnagyobb változás a korszerűsítés mellett az lesz, hogy eddig volt két szint, ahol a lift nem állt meg, most már ez sem okoz majd gondot. Persze az átalakítás nem lesz zavartalan, kellemetlenségekkel járhatnak a betegek számára, de próbálunk mindent optimálisan megoldani. A felújítás idejére a diabetológia átköltözött a kórházba. A legnagyobb gondot az okozhatja, hogy a liftet – reményeink szerint legfeljebb két hétig – nem használhatják a betegek, de munkatársaink segítenek a nehezen közlekedő betegeinknek, illetve a mozgáskorlátozott betegeket a kórházi épületben látjuk majd el – mondta a főigazgató.

Még az idén elindul és be is fejeződik a családbarát szülészet létrehozása. A közbeszerzési eljárásnál tartanak, vagyis hamarosan kezdődik az újabb beruházás. Még két pályázaton nyertek, ebből a kórházat betápláló elektromos és vízvezeték-rendszereket tudják majd megújítani. Erre is nagy szükség van, hiszen a kórház átadása óta ezeken a területeken érdemi változást nem végeztek.

Legolvasottabb cikkeink