• Pollen
  • Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

   Inkább a felesleges diéta, mint a tünetek?

  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

 • melanóma
  • Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

   Itt az éves anyajegyszűrés ideje!

  • Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

   Esztétikai probléma, vagy rákmegelőző állapot?

  • Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

   Nagykanizsán több százan vettek részt a melanóma-vizsgálaton

 • egynapos sebészet
  • Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

   Lassan elkészül az orosházi kórház egynapos sebészeti részlege

  • Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

   Több műtétet vállalnának az egynapos sebészetek

  • Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

   Egynapos sebészet: felmérés és tanulságok

Nem zárhat be kórház az adósság miatt, de...

Lapszemle 2018.08.14 Forrás: medicalonline.hu Szerző:
Nem zárhat be kórház az adósság miatt, de...

A kormány tisztán akar látni, így további kormányüléseken is napirendre kerül majd a kórházgazdálkodás kérdése.

A kormány komolyan veszi az Állami Számvevőszék jelentéseit és az abban feltárt visszásságokat, de a kormány tisztán akar látni az ügyben, így további kormányüléseken is terítékre kerül majd a kórházgazdálkodás kérdése - mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi Kormányinfón a medicalonline összefoglalója szerint. Hozzátette azt is, a beszámolókban nem állami, hanem önkormányzati fenntartású intézmények (járóbeteg-szakellátók) is szerepeltek, amelyek gazdálkodása így nem a kabinetre tartozik.

A tegnapi kormányülésen arról döntöttek, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) átvizsgálja az intézménygazdálkodást és a vonatkozó szabályozásokat, a fennálló problémákat kijavítják. Mint a miniszter hangsúlyozta, az ÁSZ elnöke által most felemlegetett jelentésekben a hivatal 2008-2015 között már vizsgálta a kórházak működését,a kormány azt szeretné látni, hogy a korábbi ÁSZ vizsgálatokban foglaltakhoz képest mára javult-e a helyzet az intézményekben, történtek-e előremutató változások, és milyen további intézkedéseket tart szükségesnek az Emmi.

Varga Mihály nem egészségügyi-, hanem pénzügyminiszter – válaszolta Gulyás Gergely arra a kérdésre, hogy a kormány miként vélekedik a pénzügyi tárcavezető korábbi bejelentéséről, amely szerint felvetődött, hogy költségvetési felügyelőket nevezzenek ki az intézmények élére. Elismerte, hogy a kancellárok vagy pénzügyi felügyelők kinevezése újra és újra felmerül, és bár az egyetemeken bevált, az egészségügyben ennek bevezetése nehézségekbe ütközik, mert egyelőre nem jutott nyugvópontra az a vita, hogy az intézményekben folyó gyógyító munkát az orvosszakmai döntések, vagy a gazdasági szempontok határozzák-e meg.

Nem szűnhet meg betegellátó osztály, és nem zárhat be kórház amiatt, mert túl nagy az adóssága – válaszolta egy további kérdésre a miniszter, hozzátéve, a tartozásnak meg kell keresi a személyes felelősét is. (MTI Fotó: Kovács Attila)

Legolvasottabb cikkeink