• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Nincs vészhelyzet az ajkai kórházban

Lapszemle 2018.09.08 Forrás: PestiSrácok.hu
Nincs vészhelyzet az ajkai kórházban

A portál szerint az állítólag távozó nővérek valójában az intézményen belül kerülnek át más, magasabb beosztásba.

Rövid utánajárással kideríthető, hogy a 24.hu cikke, ami azt állítja, hogy minden nővér felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán, súlyos valótlanságokat tartalmaz. Pont az ellenkezője igaz annak, amit kitaláltak. A Magyar Imre Kórházban nem működési nehézségek vannak, hanem a vidéki kórházak közül talán a leglátványosabb fejlődések történtek, a humán erőforrás tekintetében is - írja a pestisracok.hu.

Senki sem vitatja, hogy vannak gondok az ellátórendszerben, gyakorlatilag minden intézményt erőt próbáló kihívások elé állít az orvoshiány. Mindezek kiküszöbölésén, orvoslásán dolgozik a kormány és az éppen egy főorvos által vezetett Emberi Erőforrások Minisztériuma. Már bejelentették, hogy átalakítják a finanszírozási rendszert, komoly elképzelések vannak az orvosképzés fellendítésére, ezzel az utánpótlás biztosítására és további bérelemelésekkel is itthon tartanák, hazacsábítanák az orvosokat.

...

Úgy tudjuk, hogy még csak véletlenül sem a kórházból kívánnak távozni a 24.hu által említett nővérek, hanem az intézményen belül kerülnek át más, magasabb beosztásba. A portál által vizionált kritikus létszámhiány pedig azért sem alakulhatott ki, mert nem csökkent, hanem épp ellenkezőleg, új emberekkel, tapasztalt szakemberekkel bővült a kórház kollektívája.

...

Milliárdos fejlesztések, új eszközök és létszámbővítés – ez a valóság

Az ajkai kórházban 2010 óta több, mint 5 milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg. Megújult a kórház épülete, kicserélték a nyílászárókat, 1,5 milliárd forintból pedig sikeresen átalakították a működési struktúrát: megteremtették a gyermekek sürgősségi ellátásának feltételeit és kialakították az egykapus beléptetőrendszert. Az eszközbeszerzések 2017 végén kezdődtek. Először modern CT-t kaptak, aztán pedig a légzésfunkciós labor mellett egy vastagbél- és gyomorvizsgálatra alkalmas, 13 millió forintos eszközt is beüzemeltek.

Éppen ezen a nyáron adták át a sürgősségi ellátás új, modern, korszerű épületszárnyát. A kórtermekbe több millió forint értékben korszerű, multifunkciós ágyak kerültek. A közelmúltban kapott új mammográfiás készüléket az intézmény, és a közeljövőben a fertőzőosztály teljes felújítása is megkezdődik.

A betegbiztonságot szolgáló pályázaton az év elején 88 millió forintot nyert az intézmény a fertőzések megelőzésére szolgáló rendszerek bevezetésére. A fertőző osztály felújítására, a légzésfunkciós laborra, a vastagbél- és gyomortükrözésére alkalmas eszközökre, a műtők klimatizálására, betegőrző monitorra és defibrillátorra pedig 74 millió 500 ezer forintot kapott az intézmény.

A humán erőforrás fejlesztésére 137 millió forint érkezett, ennek köszönhetően 14 orvos és 17 ápoló érkezett a kórházba.

Az ajkai kórház ráadásul azon kevesek közé tartozik, ahol jelentős várólistákról sem lehet beszélni. 

További részletek a weboldalon. 

 

Legolvasottabb cikkeink