• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Orvosokkal ad át életműdíjat Hegedűs D. Géza

Lapszemle 2018.04.18 Forrás: Origo
Orvosokkal ad át életműdíjat Hegedűs D. Géza

Több hetes egyeztetés után döntés született arról, hogy ki az a két kiváló hazai orvos, aki a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj különdíjaira leginkább érdemes.

A tavaly szeptemberben hagyományteremtő céllal alapított díj közönségszavazása lezajlott, a pácienseik által jelölt és megszavazott, régiónként kiemelt hét nagyszerű orvos személye már ismert. Az elmúlt napokban új fordulópontként egy háromfős zsűri döntött arról, hogy szakmai és tudományos tevékenységük alapján kik lehetnek a kitüntetett különdíjasok. Az orvosi díj különdíjas szavazóbizottságának tagjai dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely – Makó főigazgatója és prof. dr. Klivényi Péter, egyetemi tanár, az MTA doktora. A két elismert orvos szaktekintély mellett a társadalmi oldalt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Hegedűs D. Géza képviselte – írja az origo.hu portálja.

Az elmúlt napokban a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj háromfős döntőbizottsága kiválasztotta a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány két különdíjasát. A jelöltek közül életkor alapján egy negyven év alatti és negyven év feletti orvost ismertek el munkájukért. Életútjuk és a szakmai eredményeik mellett a zsűri azt is figyelembe vette, hogy jelölésük során milyen visszajelzések érkeztek.

Dr. Kallai Árpád a zsűri egyik tagja így vélekedett a díjról: „Egyrészt, mint orvos, másrészt, mint szegedi, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a munkának. Ez a kezdeményezés a társadalmi felelősségvállalás területén is kiváló példa lehet. A rangos díj őrzi a szegedi tudós professzor emlékét és munkásságát, méltathatjuk általa a sokat bírált egészségügyet, valamint társadalmi elismerésben részesíthetünk olyan orvosokat, akik hazai vagy akár külföldi szakmai munkában is nagy eredményeket értek el."

Az elismert színművész, Hegedűs D. Géza így nyilatkozott a díj indításakor: „Örömmel állok a nagyszerű gyógyító és kutató orvosok társául ebben a munkában. Az orvosi díj zsűrijében ezúttal közemberként vállaltam szerepet, olyan civilként, akinek rengeteg jó élménye van az orvosokkal kapcsolatban." – nyilatkozta a híres előadóművész.

 

Legolvasottabb cikkeink