• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Richter Anna Díj - a közönség kezében a döntősök sorsa

Lapszemle 2019.02.20 Forrás: femcafe.hu
Richter Anna Díj - a közönség kezében a döntősök sorsa

Négy kategóriájában 3-3, a zsűri által kiválasztott csapat szállt versenybe a kreatív ötleteikért elnyerhető 4 millió forinttal járó díjért.

A Richter Anna Díj négy kategóriájában 3-3, a zsűri által kiválasztott csapat szállt versenybe a kreatív ötleteikért elnyerhető 4 millió forinttal járó díjért. A gyógyszerész-, egészségügyi szakdolgozó-, pedagógus-, és orvosnő kategóriában a zsűri egy-egy csapatot választ majd ki, az ötödik díjat pedig az online közönségszavazás győztese veheti át március 8-án, Nőnapon, az ünnepélyes gálán - írja a femcafe.

...

Orvosnő kategória

A szívtranszplantáció a testet és lelket egyaránt igénybe vevő beavatkozás, ami egy életre megváltoztatja a beteg és környezete életét. Az Egészséges Szívvel projekt célja orvosok és terapeuták bevonásával az érintett családok lelki támogatása.

Az onkológiai intézet szemléletformáló projektje az emlőrák prevencióval kapcsolatban kívánja fókuszba helyezni az egészségmegőrzést, az életörömöt, valamint a szűréseken való részvétel fontosságát. A szakemberekből álló Mi jól vagyunk! És ő hogy van? projekt pozitív hangvételű, széles körben terjeszthető, könnyen hozzáférhető, és információkkal teli filmet szeretne megalkotni.

A demenciával élők kezdetben feledékenyek, bizonytalanok, visszahúzódóak, előrehaladott stádiumban teljesen elveszítik kapcsolatukat a jelennel, elkóborolhatnak, agresszívvá válhatnak, ezzel veszélybe sodorva magukat és másokat. A Feledhetetlen - Demencia Tanácsadó létrehívása egészségügyi és szociális szakemberek összefogásával a prevenció és a szűrés mellett fel szeretné kutatni a demenciával élőket és gondozó családjaikat, hogy segítséget nyújtson számukra.

Egészségügyi szakdolgozó kategória

A Bethesda Kórház ötszáz fős szupercsapata évente 140.000 beteg gyerekkel találkozik. Az osztályok tevékenységét bemutató kisfilmekkel szeretnének tükröt tartani a kórház elhivatott munkatársai számára. Kisfilmjeikkel a szülőket is szeretnék megszólítani, segítséget adni számukra abban, hogy tudják mire számíthatnak ha a gyermeküknek esetleg kórházi kezelésre lesz szüksége.

Minden tizedik kisgyermeket nevelő édesanya küzd depressziós tünetekkel, úgy, mint lehangoltság, szorongás, bűntudat, önvád, alvászavar. A pszichiáter szakorvosokból és klinikai szakpszichológusból álló More Happy Moms csapat célja, hogy érzékenyítse az érintetteket, a társadalmat a probléma iránt, valamint célzottan a kisgyermekes anyukák számára szervezzen szűrővizsgálati programot.

A kényszeres cselekvéssorozattal töltött idő más fontos dolgoktól, a közösségi léttől, tanulástól, a családi élettől veszi el a teret, a kényszerbeteg gyereket és családjukat megfosztva az átlagos hétköznapi élettől. Hatékony terápiával, az egész család bevonásával sikeresen csökkenthető a kényszergondolatokkal és cselekvéssel töltött idő. A Terápiás szabadulószoba egy olyan személyre szabott élmény, ahol a támogató, pozitív hozzáállás is hozzájárul a betegség kezeléséhez.

További részletek a cikkben.

Legolvasottabb cikkeink