• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Se röntgen, se sebészet a költöző Sportkórházban

Lapszemle Forrás: Magyar Nemzet

Nyolc hónapja csúszik a költözés, de úgy tűnik, ez mégsem okozta a főigazgató bukását.

Közel nyolc hónappal a megadott júniusi határidő után még mindig nem sikerült véglegesen átköltöznie az Országos Sportegészségügyi Intézetnek, vagyis a Sportkórháznak az új, Karolina úti telephelyére, ráadásul az új épületben továbbra sincs röntgen. Így a szakellátásra érkező betegeket, sportolókat egy másik szolgáltatóhoz irányítják, ha ilyen vizsgálatra van szükség a Testnevelési Egyetem (TF) terjeszkedése miatt költözni kényszerült intézményben – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lapot egy sportkórházi dolgozó arról informálta: már augusztus óta ígérik, hogy elkészül a munka, és lesz röntgen, de egyelőre nem történt előrelépés. Úgy tudják, hogy a probléma egyik forrása a megfelelő szigetelés megoldása; márpedig nagyon lényeges, hogy a folyosón várakozókat ne érje sugárzás.

Nem csak a röntgen hiánya okoz bosszúságot a dolgozóknak és a betegeknek, a sebészet sem tudott még a Karolina úti telephelyre költözni. Jelenleg a Semmelweis Egyetem (SE) Üllői úti klinikáján végzik a Sportkórház sebészeti ellátását, műtéteket. A forrás szerint havi egymillió forint körüli összeget fizethet a Sportkórház azért, hogy ott műthessék a betegeket, és március végéig még biztosan az Üllői úton lesznek a hasonló beavatkozások.

Az egyetemnél is érdeklődtek arról, mennyit fizet a kórház azért, hogy ott végzik a műtéteket, és ez várhatóan meddig lesz így. Azt a választ kapták: az Országos Sportegészségügyi Intézet csaknem 1320 négyzetméter területű ingatlant használ a Külső Klinikai Tömbben (Üllői út 78.). Bérleti díjat nem fizetnek, de az ingatlanrészt az üzemeltetési, állagmegóvási költségek és a közüzemi szolgáltatási díjak arányos részének megfizetése mellett kapták meg, átmeneti használatra. Pontos összeget azonban nem közölt az intézmény.

A Sportkórházat is megkérdezték, várhatóan meddig nem lesz sebészeti ellátás a Karolina úton, mennyit fizetnek az SE-nek, és pontosan hol végzik a röntgenvizsgálatokat, de kérdéseikre nem érkezett válasz. Azt sem tudták meg, vajon mennyivel emelkedtek a költségek amiatt, hogy több mint féléves késésben van a költözés. Mindössze annyit közöltek: a Sportkórház fejlesztésével cél egy az eddiginél magasabb színvonalú rendszer kialakítása, a sportegészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése.

Ez, bár szép cél, úgy tűnik, a megvalósításba egyelőre beletört a Sportkórház bicskája. Meglepő azonban, hogy a lapnak küldött kurta válaszlevelet Soós Ágnes főigazgató főorvosként írta alá. Pedig tavaly júliusban még arról szóltak a hírek: a Sportkórház júniusra tervezett költözésének késlekedése nem marad következmények nélkül. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár ugyanis bejelentette: távozik hivatalából Soós Ágnes. Úgy tűnik, a jelentős csúszás mégsem okozta a főigazgató bukását.

További részletek a lapban.

Legolvasottabb cikkeink