• Pollen
  • Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

   Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

  • Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

   Felnőttkorban is kialakulhat az allergia

  • Durva szezonra számíthatnak az allergiások

   Durva szezonra számíthatnak az allergiások

 • utazás
  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • Mit tehetünk az utazási betegség, a jetlag ellen?

  • Csupán a négy F-et kell betartanunk

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Szétrobbantja az orvosi kamarát a tagdíjbotrány?

Lapszemle Forrás: atv.hu Szerző:
Szétrobbantja az orvosi kamarát a tagdíjbotrány?

Nekem az a felelősségem, hogy olyan helyzetet teremtsek, hogy az utódaink tisztességgel tovább tudnak dolgozni.

A kamarai tagdíjemelés, a MOK átláthatóságának növelését követelő petíció és a fogorvosok külön kamarája is témája volt az ATV Reggeli Start című műsorának péntek reggel. Éger István elmondta, a 70-80 százalékos arányban megválasztott Területi Szervezetek Tanácsa, amely 22 területi szervezetet tömörít, és amelyik a gazdálkodásért elsősorban felelős, ellenszavazat nélkül döntött úgy, hogy napirendre kell tűzni a kamarai tagdíjak emelését, és ezt javaslatként az országos küldöttgyűlés elé kell vinni. Nem kevés pénzről van szó, de hogy a viszonyokat értsék: Magyarországon számos kamara van, több mint tíz, ezek között még a javasolt, havi 1700 forintos emelés után is a MOK maradna a legolcsóbb.

A kérdésre, mi az ellenszolgáltatás ezért a tagdíjért, Éger István elmondta: azt is meg kell vizsgálni ilyenkor, hogy milyen arányban megy a háborgás, hányan csinálják a fesztivált, hány támogatójuk van, és hányan vagyunk. Közel 50 ezren vagyunk, és ebben van néhány hangadó és van néhány száz aláírás. Akik ráadásul nem veszik a fáradtságot arra, hogy tájékozódjanak azokról az adatokról, amelyeknek a hiányát reklamálják. Mit csinál a Kamara? Például azoknak a fogorvosoknak, akik most önálló kamarát akarnak, másfél év szisztematikus, helyenként asztalt verő, de színfalak mögött folyó tárgyalásokkal elértük azt, hogy a tegnapi bejelentés szerint 3 millió forint üti a markukat.

A kérdésre, ki fűti ezt az ellenzéket, az elnök elmondta, lassan 15 éve, hogy a kamara élére megválasztottak, a legrosszabb eredményt az utolsó választáson értem el a 70 százalékos választási aránnyal. Azóta minden alkalommal, ha valamit tenni akarunk, van egy kisebbség, amelyik ordítozni kezd. Aztán ez elmúlik. Én nem vagyok nagyon ideges, nekem az felelősségem, hogy a félidőben olyan helyzetet teremtsek, hogy amikor két év múlva lelépünk a színről, akkor ne üres kasszát hagyjunk az utódainkra, hanem olyan körülményeket, melyek közt tisztességgel tovább tudnak dolgozni. Kik állnak a kamara elleni támadások mögött - a teljes interjúból kiderül

Legolvasottabb cikkeink