Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Új betegirányító rendszer a békéscsabai kórházban

Lapszemle 2018.06.08 Forrás: beol.hu Szerző:
Új betegirányító rendszer a békéscsabai kórházban

Az új irányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosulni fog betegeik intézménybe történő belépése is.

Július 1-től új betegirányító rendszert vezetnek be intézményükben – tájékoztatta a beol.hu-t dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa. Cél a betegfelvétel gyorsítása és a várakozási-, illetve bejelentkezési idő csökkentése. A programot több lépésben 2019 végéig valósítják meg.

Első lépésként a sebészeti és belgyógyászati tömb aulájában helyeznek el sorszámosztó automatát, amely segítségével történik majd a járóbeteg ellátás július 1-től. Ezt kiegészíti majd az intézmény legnagyobb részében felszerelésre kerülő kijelző rendszer is.

A következő lépés várhatóan 2019 első negyedévében következik: a betegek előjegyzései és vizsgálatkérési időpontjainak foglalása is a fent említett rendszeren keresztül történnek majd. Végül a harmadik lépésben 2019 végére szeretnének lehetőséget teremteni arra is, hogy a rendszeren keresztül telefonos és online módon történő előjegyzésre és időpont foglalásra is legyen lehetőség.

A betegirányítást a békéscsabai dr. Réthy Pál Tagkórház valamennyi járóbeteg szakrendelésén bevezetik, kivéve az alábbiakban: központi laboratórium, mozgásszervi rehabilitáció, tüdőgyógyászat és bőrgyógyászat, illetve a pszichiátria és addiktológia szakrendeléseken, valamint gondozókban.

A főigazgató főorvos hozzátette, hogy az új irányító rendszer bevezetésével párhuzamosan módosulni fog betegeik intézménybe történő belépése is. Mivel bármely bejáraton keresztül térnek be az épületbe, azt megelőzően a két főbejáratnál kihelyezett automatánál sorszámot kell húzniuk, amellyel már kezdetét veszi a betegellátás. Ezt követően a sorszámmal a kialakított betegirányító pultoknál a kórház munkatársai egyeztetik a személyes adatokat és a felkeresett szakrendelésen rögzítik a megjelenésüket, végül a páciensek felkereshetik a rendeléseket – számolt be dr. Becsei László.

Fontos tudnivalóként említette a főigazgató, hogy azon betegeket, akik a sürgősségi betegellátó osztályt keresik fel vagy oda mentőszolgálattal, illetve betegszállítóval érkeznek, azokat a későbbiekben is fontossági sorrendben látják majd el, nem az új sorszámos rendszer alapján.

Legolvasottabb cikkeink