• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

   EBP: Új épületet kap a Szent Ferenc Kórház

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

  • EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

   EESZT: Határidőre minden gyógyszertár csatlakozik

  • 2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

   2018: gépek válaszolnak, ha orvost hívunk

Új épületben segíthetik a régió szenvedélybetegeit

Lapszemle 2017.10.07 07:10 Forrás: pecsma.hu
Új épületben segíthetik a régió szenvedélybetegeit

Hiánypótló fejlesztés veszi kezdetét a közeljövőben a pécsi INDIT Közalapítvány uránvárosi addiktológiai gondozójában.

Új épülettel gazdagodik a tervek szerint a baranyai alkohol- és kábítószerfüggő fiatalokat gyógyító és foglalkoztató pécsi INDIT Közalapítvány Berze Nagy János utcai intézete. Az uránvárosi KERT Addiktológiai Gondozó – önkormányzati tulajdonban lévő – épületében jelenleg elsősorban alkoholproblémával és gyógyszerfüggőséggel küzdők, valamint lelki betegségekben szenvedők ingyenes, OEP által finanszírozott személyre szabott ellátását végzik a közalapítvány szakemberei. Ezt az épületet egy uniós projekt keretében az INDIT Közalapítvány és a Pécsi Tudományegyetem közösen újította fel 4 éve, mivel akkoriban rendkívül rossz állapotban volt. Idén pedig egy újabb előrelépés történik a gondozó működésében, hiszen azt a közeljövőben egy új épülettel bővítik a tervek szerint – írja a pecsma.hu.

Az új épület a gondozó udvarában épül majd meg, az előzetes tervek szerint nagyjából 220-250 négyzetméter alapterületen alakítják ki. A projekt keretében az új intézményrész felhúzása és annak üzemeltetése 60 millió forintos állami támogatásból valósul meg, a beruházást és a kivitelezést az Állami Egészségügyi Ellátó Központ koordinálja. A közalapítvány részére a jelenleg tervezés alatt álló új intézményrész ingyenes használatát a városi közgyűlés 2025 decemberének végéig biztosítja.

A fenti beruházással párhuzamosan egy másik fejlesztés is beindul, mely a KERT Addiktológiai Gondozó meglévő épületének fűtéskorszerűsítését célozza meg. Ennek a beruházásnak a költsége közel 8 és fél millió forint.

Dr. Trábert Attila, a KERT Addiktológiai Gondozó főorvosa az új épület kapcsán elmondta, hogy az intézmény új részében egy korszerűen felszerelt ifjúsági addiktológiai szakrendelőt fognak kialakítani, ahol a különböző függőségekben szenvedő fiatalok gondozását végzik szakembereik. Emellett egy mobil csapatot is összeállítanak, melynek célja, hogy a régió településeit járva felmérjék a fiatalok alkohol- és kábítószer-függőségének helyzetét, hogy segítsenek a betegeknek lakóhelyükön. A mobil csapat dolga lesz továbbá az is, hogy az új épületbe szállítsák azokat a betegeket, akik ezt az utat különböző okokból kifolyólag nem tudják megtenni.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink