Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Újabb gyümölcsre csapott le a Nébih

Lapszemle 2018.07.20 Forrás: InfoStart Szerző:
Újabb gyümölcsre csapott le a Nébih

Nem terem Magyarországon annyi áfonya, mint ahányan magyar termékként árulják, ezt az egyre népszerűbb gyümölcsöt.

Ecsedi István, a Nébih Növény-, Talaj- és Agrárkörnyezet-védelmi Igazgatóságának osztályvezetője az Inforádiónak elmondta, nagyon jó irány, hogy most már a piacokon és áruházláncok polcain is kapható az áfonya, de sajnos nagyon sok őstermelő, vagy őstermelőnek látszó termelő is tart áfonyát, ami nagy valószínűséggel nem az ő termelése, hanem importból származik.

Az erdei áfonya sokkal kisebb gyümölcs, festőlevű, és általában augusztus táján kezd teremni. A termesztett áfonya sok tekintetben különbözik a vadon termőtől: a szemek jóval nagyobbak, nem festőlevű, nem is olyan intenzív az aromája, de azért ugyanolyan egészséges - tette hozzá a szakember.

Az egészségtudatos táplálkozásban betöltött szerepe mellett, további előnye, hogy a többi bogyós gyümölcshöz képest viszonylag jól tárolható, hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.

Legolvasottabb cikkeink