Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Voltak már problémák az egészségügyi intézményekben

Lapszemle 2018.08.07 Forrás: magyaridok.hu Szerző:
Voltak már problémák az egészségügyi intézményekben

A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a szakrendelők nem hozzájuk, hanem az önkormányzatokhoz tartoznak.

A Magyar Kórházszövetség rendkívüli ülést hív össze, de egyelőre sem a szövetség, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem adott állásfoglalást az Állami Számvevőszék elnökének kritikáival kapcsolatban. Utóbbi szerint több egészségügyi intézményben is gazdasági szabálytalanságokat találtak az ellenőrzésekkor - írta a magyaridők.hu.

A kórházszövetség a lap értesülései szerint csak az elnökségi ülés után fog hivatalos állásfoglalást kiadni, de annyit hozzáfűztek: Domokos ­László nem nevezett meg konkrét kórházakat, így addig nem tudnak érdemben a problémákra megoldást találni. A közbeszerzéseket a kórházak külön-külön kezelik, így az abban lévő anomáliákra sem tudnak egységes választ adni – tették hozzá. A szövetség arra is felhívta a figyelmet, hogy a szakrendelők nem hozzájuk, hanem az önkormányzatokhoz tartoznak.

Ónodi-Szűcs Zoltán korábbi egészségügyi államtitkár javaslata volt a kórházigazgatók felett álló kancelláriarendszer kialakítása, amellyel hatékonyabbá akarták tenni az intézmények működését. A tervet az ÁSZ akkor üdvözölte, ám a Magyar Kórházszövetség megtorpedózta, így végül a kormány úgy döntött, az idei választások utánra halasztja a döntést. A kancelláriákról április óta azonban nem esett szó sem az új egészségügyi államtitkár, sem az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) részéről.

A kórházszövetség korábbi kongresszusi állásfoglalásában közölte, ragaszkodnak a tagkórházak gazdasági önállóságához, és fontosnak tartják a kórházak élén álló szakmai és gazdasági szempontból erős és felelős, önálló menedzsmenteket. – A kórházszövetség igazságtalannak tartja azt a gyakorlatot, amely az egyes ellátóintézmények ellenőrzésekor fellelt rendszerszintű problémákat kizárólag az érintett intézményi menedzsmentek nyakába kívánja varrni, holott e problémák kialakulása és kezelése ennél sokkal szélesebb felelősségi kört érint – olvasható az állásfoglalásban.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink