• Ónodi-Szűcs
  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

 • EBP
  • Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

   Megújul és modernizálódik a Semmelweis Egyetem

  • Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

   Növekvő bérek, csökkenő várólisták, maradó orvosok

  • 352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

   352 millió a szigetszentmiklósi rendelőnek

 • EESZT
  • Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

   Kell egy kis idő a digitális egészségügyhöz

  • EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

   EESZT: minden patika határidőre csatlakozott

  • Informatika az egészségügy szolgálatában

   Informatika az egészségügy szolgálatában

Zacher Gábor: A töményt felejtsük el!

Lapszemle 2017.08.10 08:14 Forrás: Hír TV
Zacher Gábor: A töményt felejtsük el!

Nem kell feltétlenül a töménytelen alkoholfogyasztásról szólnia a fesztiválozásnak a toxikológus szerint.

Zacher Gábor, akinek a gyereke is kint van a Szigeten, a Hír TV-ben azt mondta, lehet kulturáltan is szórakozni. A szakértő a meleg miatt óva intett a töményektől. Úgy látja, a rossz minőségű dizájnerdorgok, biofüvek nem fogják ellepni a népszerű rendezvényt, azért sem, mert aki oda megveszi a 100 ezer forintos nagyságrendű bérletet, nem azt a „sok szemét szart szívja" – olvasható a hirtv.hu portálján.

A toxikológus beszélt a fesztivál és a nyári meleg esetleges veszélyeiről is. „Először is baromi nagy tömeg van, nagy meleg van, ami azt jelenti, hogy folyadékbevitel. A töményet felejtsük el, az ilyenkor halálos csapás. Megiszik a gyerek egy vagy két sört vagy hármat, vagy még két fröccsöt, és azt úgy is kiizzadja, magából.

A szakember úgy látja, egy fesztiválon is, ahol magával ragad a hangulat, lehet észszerűen alkoholt fogyasztani, ugyanakkor az, hogy ki tud megállni a megfelelő szinten és nem túlzásokba esni, az a családból hozott mintán is nagyban múlik, az értékrendtől is függ. „Ha azt látja, hogy apa esténként bever három sört vagy megiszik egy üveg bort, amitől persze nem fog berúgni és nem fogja szétverni a családját, akkor számára ez egy szociális minta. Ne felejtsük el, hogy a gyerekben saját magunkat látjuk vissza. Nekem is a fiam kint van, és szokták róla időnként mondani, hogy a gyerek pont olyan, mint te vagy. Mitől lenne más? Részben viszi tovább a genetikát, részben pedig egy csomó olyan szociális mintát, amit tőlünk lát – fejtette ki a szakember.

A szigeten az ecstasy és a fű lesz az, ami meg fog jelenni: a biofüvek, szintetikus marihuánaszármazékok, Kínából jövő szemetek nem hiszem. Valljuk be őszintén, aki kiad 100 ezer forintot egy heti bérletért, az anyagilag megengedheti azt magának, hogy ne azt a sok szemét szart szívja. Az ott marad Borsodban, Békésben a kis falvakban, ahol ez viszont hihetetlen nagy probléma, viszont az innen Pestről, mondjuk a Kossuth térről nem biztos, hogy látszik – mutatott rá Zacher Gábor.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink