• Pollen
  • A megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket

   A megelőző kezelések csökkentik az allergiás tüneteket

  • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

   Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  • Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

   Kezdődik a pázsitfűfélék pollenszórása

 • utazás
  • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

   Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • Mit tehetünk az utazási betegség, a jetlag ellen?

  • Csupán a négy F-et kell betartanunk

 • napártalom
  • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

   Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

  • Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

   Gyulladást okozhat a parfüm és arcszesz a napozóknak

  • Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

   Tavasszal is figyelnünk kell az UV-sugárzásra

Írja alá, ha egyetért a nyilatkozattal!

MOK - Hírek Forrás: MOK Szerző:

MOK Felhívás a magyar egészségügy működési problémáinak rendezésére. Nyomatékosítsa aláírásával - kéri a MOK tagjait.

Választott képviselőink 2015. november 28-án „Nyilatkozat"-ot tettek közzé az egészségügy tarthatatlan helyzetéről, melynek minden megállapításával azonosulunk. Hazánk lakosságának egészségi állapota rossz, életkilátásai elmaradnak még a szomszédainkétól is, holott ezt az ország gazdasági helyzete messze nem indokolja. A rossz egészségi állapot már gazdaságunk versenyképességét is veszélyezteti.

Ennek következtében az egészségügyben dolgozókra, kollégáinkra rendkívül nagy teher hárul, melynek ma már képtelenek eleget tenni, mivel a megbecsülés hiánya, a rossz és kilátástalan jövedelem ezreket űzött el a pályáról és az országból. A helyzet rendezésére csak tűzoltásszerű, kényszer szülte intézkedések történtek, melyek inkább fokozzák a gyógyítók közötti feszültséget és különösen a bérfeszültséget.

Tisztában vagyunk a fiatal generáció kiemelt támogatásának jelentőségével, ám tarthatatlan az a helyzet, amikor az ellátás terheinek és felelősségének oroszlánrészét hordozó szakorvos kar bére nem, vagy alig haladja meg azokét, akik tanítása, képzése is rájuk hárul. E helyzet ellen tiltakozva ragadtunk tollat, hogy aláírásunkkal adjunk nyomatékot követelésünknek: ragaszkodunk a „Nyilatkozat"-ban megfogalmazott, haladéktalanul megindított és ütemezett, jelentős mértékű, az ellátásban dolgozók minden rétegére kiterjedő, arányos béremeléshez!

Magyarország teljesítménye bőséges forrást teremtett és teremt ahhoz, hogy még a környezetünkhöz mérten is 2%-osra tehető GDP arányos részesedés elmaradásunkat jelentő évi 5-600 milliárdos forráshiány az ágazat számára előteremthető legyen. Csak ez garantálhatja a működőképes, korszerű egészségügyet, a betegbiztonságot, egyszóval mindazt, amire hazánknak égető szüksége lenne.

Székesfehérvár, 2015. december havában

A MOK Fejér megyei Területi Szervezetének tagjai

Kérjük, egyetértését aláírásával, szakterületét is megjelölve erősítse meg! Csak együtt, minél többen lehetünk eredményesek!

Kamaránk aláírásgyűjtő rendszerének eléréséhez, kérjük, KATTINTSON IDE

A felhívást aláíró tagjainkat a következő napokban e-mailben, rendszeresen tájékoztatjuk az aláírók köréről és létszámáról.

Legolvasottabb cikkeink