• hálapénz
  • Hálapénz: próbára bocsátották az orvosokat

   Hálapénz: próbára bocsátották az orvosokat

  • Nem a munkáltatótól függ a hálapénz megítélése

   Nem a munkáltatótól függ a hálapénz megítélése

  • Hálapénz vagy copayment: ki fizessen a gyógyításért?

   Hálapénz vagy copayment: ki fizessen a gyógyításért?

 • kórházadósság
  • Megkezdődhet az egészségügy átalakítása

   Megkezdődhet az egészségügy átalakítása

  • Perverz ösztönzők, kettészakadó ellátás

   Perverz ösztönzők, kettészakadó ellátás

  • Már nem csak több pénz kell az egészségügynek

   Már nem csak több pénz kell az egészségügynek

 • ebola
  • Ebola: koordinálják a védekezést az EU-ban

   Ebola: koordinálják a védekezést az EU-ban

  • Ebola: Brüsszelben reptéri ellenőrzések kezdődtek

   Ebola: Brüsszelben reptéri ellenőrzések kezdődtek

  • Ebola: rengeteg a tévhit, mi most eloszlatjuk

   Ebola: rengeteg a tévhit, mi most eloszlatjuk

Orvos válaszol

 • köztes vérzés

  2005.09.05

  Kérdésem az lenne,hogy köztes vérzés mitöl alakulhat ki,és mit lehet tenni ellene.Köszönöm

 • magzatmozgás a 21.héten

  2005.09.05

  21. héten hogyan mozognak általában magzatok, mert én csak egyszer-kétszer érzek egy rúgásfélét (mert lehet ő közben többször mozgásban van), ált. hajnalban ill. este.

 • Diffus májártalom...

  2005.09.05

  Mit jelent a következő diagnózis? Diffus májártalom. Steatosis hepatis.

 • Syncumar

  2005.09.05

  Syncumar szedése esetén nagyobb a kockázata a fül műtétének? Mindkét dobhártya lyukas, s a járat sem átjárható, ezért javasolták a műtétet. Kisgyermek korban /1 évesen / már volt fülműtét középfültő gyulladás miatt. Mit javasol, most 36 évesen elkerülhető-e a műtét, vagy csak rosszabb lesz a helyzet?

 • 22 éves fiú fül problémája

  2005.09.05

  22 éves fiú vagyok. 6 éve a jobb fülemben telítettséget és
  szájnyitáskor pattogást érzek. Kellemetlen, zavaró érzés, főleg beszéd közben. Hallásproblémát nem okoz. Allergiás panaszaim vannak kiskorom óta. 3 éve orrsövényferdülés- műtétem volt, de a panaszom nem szűnt meg, pedig a műtétet kifejezetten azért javasolták. Nemrég visszamentem a műtétet végző orvoshoz tanácsot kérni. Ő a fülkürt működésemben látta a problémát. Végeztek fülnyomás mérést is. A jobb oldali fülemben (azt hiszem bal oldaliban is) negatív nyomást mértek, de eltérő mértékűt...

 • 4 hónapja visszatérő halszagú folyás

  2005.09.05

  4 HONAPJA VISSZATERO HALSZAGU FOLYASOM VAN: ALLTALABAN A MENSTRUACIOT KÖVETÖ HETEN JÖN KI.sZEDEK FOGAMZASGATLOT!1;5 EVE yADINE-T.MINDEN ALKALOMMAL ELMENTEM NÖGYOGYASZHOZ DE A FELIRT GYOGYSZEREK CSAK IDEIG ORAIG SEGITETTEK.MI LEHET A BAJ?

 • első szeretkezéskor óvszer kell-e?

  2005.09.05

  Az első szeretkezéskor lehet óvszert használni, vagy a szűz
  lányok inkább másképp védekezzenek?

 • Atrophia nervi optici

  2005.09.05

  15-20 napja kérdeztem Atrophia nervi optici és a retinitis pigmentosa betegségekről, eddig nem láttam a választ rá. Az öröklődés esélye érdekelne. Anyósom betegsége, mi pedig babát szeretnénk, de én nagyon aggódom ez maitt. Köszönöm.

 • Tri-Regol / Diane

  2005.09.05

  Fogamzásgátló tablettákkal kapcsolatban kérdeznék Önöktől. 19 ÉVES koromban kezdtem el szedni f.gátlót, Diane-t, ezt 1 éven keresztül szedtem, szép volt a bőröm, és nem is híztam tőle, viszont 1 év után ciklus közben is menstruálni kezdtem, és a nőgyógyászom javaslatára áttértünk Tri-Regolra, azt 2 évig szedtem, és nagyon megvoltam elégedve, csak hasonlóan a Dianéhoz 2 év után ugyanúgy rendszertelenné vált a menstruációm, ezért abbahagytam a fog.gátló szedését,és szüneteltettem 3 hónapig, aztán (személyes okok miatt) másik nőgyógyászhoz kezdtem el járni, aki, miután közöltem, h szeretnék újra f.gátlót szedni, felírta a Mercilont, ami abszolút rossz volt, a bőröm teljesen pattanásos lett, és 1 hónap után a Gracial-t írta fel,amit 4 hónapja szedek, és amitől ugyan a bőröm szebb, de nagyon elkezdtem hízni. Szóval nem tudom, hogy milyen tabletta lenne előnyös számomra, amitől nem hízom, nem vagyok pattanásos (mint a diane és a tri-regol), de nem is borul fel egy idő után a ciklusom sem. A nőgyógyászom nem akarja felírni sem a dianet, sem a tri-regolt sem (a dianeről én is hallotam 1-2 rossz dolgot).Pusztán azért nem írja fel, m tényleg nem jók, vagy más a gyógyszergyártó, vagy mi lehet az oka, és a másik nőgyógyász, akihez először jártam, az miért írta fel minden rossz szó nélkül? Mert nekem sem mindegy, h 2000 FT-ot fizetek 3 havi tablettáért vagy 6000 Ft-ot,akkor ha a hatása azonos, vagy ha rosszabb a hormontartalma miatt az egyik, akkor a nőgyógyász miért nem közli ezt velem? Előre köszönöm őszinte válaszát.

 • szülő - gyermek vércsoport

  2005.09.05

  Lehetséges e azonos vércsoportal (A2) rendelkező szülöknek (01) vércsoportal születő gyereke,vagy hütlenségről van szó és apasági teszt a "megoldás".

 • 30 hetes kismama vizelet vizsgálati eredménye

  2005.09.05

  30 hetes kismama vagyok és az utóbbi két terhesgondozáson 2+ volt a vizeletem. Egy nefrológiai vizsgálat eredményeként Augmentin Duó-t írtak fel, és az lenne a kérdésem, hogy ez a babának okozhat-e valami kárt.

 • Apocrin emlőcysta

  2005.09.05

  A jobb emlőmben egy 7 mm-es cysta jelent meg, melyből szövetmintát vettek. A leleten a következő szerepel: "Mikroszkóp alatt a jelzett régióból származó anyagból készült kenetben halvány basophilen festődő szerkezet nélküli anyag és azon belül több helyen kisebb-nagyobb csoportokban apocrin jellegű ductalis hámsejtek illetve egy helyen typusos szokásos ductalis hámsejtek azonosíthatók. Ez utóbbiak magjai kis fokú károsodás jeleit mutatják. Diagnózis: Apocrin emlőcysta citológiai képe."
  A beküldő orvoshoz nehéz időpontot kérni, csak másfél hét múlva tudom neki személyesen megmutatni. Addig persze a bizonytalansággal küzdök mindenpercben, mivel a leletből, én laikus, nem sok jót olvasok ki. Megköszönném, ha válaszolnának, hogy mi az az apocrin cysta, jogosan aggódom-e, illetve kell-e sürgetnem egy orvosi konzultációt.

 • túl tág hüvely

  2005.09.05

  Túl tágnak érzem a hüvelyem, a torna nem segít, mit tudok
  tenni?

 • Idült ischaemiás szívbetegség

  2005.09.02

  Konkrétan mia diagnózis, illetve min takar ez a megállapitás "Idült ischaemiás szivbetegség,k.m.n." Ez egy ultrahangos szivvizsgálat eredménye egy stroke után.

 • Betaloc / Betaloc Metoprolol 10 mg

  2005.09.02

  Eddig Betaloc 10 mg tablettát szedtem, most elfogyott, és még nem voltam újabb adagról szóló receptért a háziorvosomnál, mivel van itthon Betaloc Metoprolol 10 mg tablettánk, több üveggel is. Kérdésem mi a különbség, vagy egyáltalán van-e különbség a kettő tabletta között? Szedhetem-e az otthon lévőt?

 • Xanaxról leszokni

  2005.09.02

  Xanaxot szedek néhány éve kis dózisban fél mg, memóriaromlást észlelek, próbálom elhagyni, feszült vagyok, rosszul alszom azóta. Hogyanszokjam le róla? Gyógynövények?

 • kérgi ciszta

  2005.09.02

  Az ultrahangos vizsgálat 28mm-es kérgi cisztát állapitott, meg. Úgy tudom a ciszták rosszindulatuvá válhatnak. Májnagyobbodás-echogenitása fokozott. /Soha nem ittam/ A vérvétel eredményeként 50-es a vérsüllyedésem. Igaza van az orvosomnak,hogy nincs semmi bajom?

 • övsömör után

  2005.09.02

  Két évvel ezelőtt, viszér műtéten estem át, és rá egy hónapra, övsömör betegséget kaptam. Megkaptam a szükséges kezelést. De még mindig fáj a hátam, már voltam sokfajta vizsgálaton, pl, gerinc vizsgálaton, kétszer csontritkulás vizsgálaton, és minden leletem negatív lett. Neurologustol már kétszer 3,4, hónapos gyogyszer kezelést kaptam. Mikor a gyógyszerek szedését orvosi javaslatra abbahagytam, újra jelentkezett...

 • sérült ujj bőrnövekedése

  2005.09.02

  Nemrégiben megsérült az egyik ujjam, a bőr az teljes szélességeben kb. 2 cm hosszan a húsig lejött, szóbajött bőrplasztika is, de a gyulladás miatt nem lehetet. Most az utosó seb ellenőrzéskor az orvos a következőt írta, a hámhiányos terület a szélek felől kezdett telődni, mivel sokan voltak mögöttem én nem kérdeztem erre rá, de kiváncsi vagyok, hogy ez mit jelent? Mert én ezt úgy értelmezem, hogy a bőr elkezdett "nőni" .

 • Condyloma accuminat

  2005.09.02

  Condyloma accuminatam van. Az orvos az immunrendszer erősítésére Echinacea drazsé szedését javasolta(homeopátiás szer). A dobozon nincs semmilyen szedési utasítás, kérem segítsen, hogy kell szedni, milyen dózisban ezt a drazsét?

 • két prockorongsérv

  2005.09.02

  Négy hónapja balesetet szenvedtem, amelynek következtében két nyakcsigolyánál is porckorongsérv alakult ki, ezek összenyomják a gerincvelőt, és ez különböző kóros tüneteket vált ki. Ezért több orvosi szakvélemény szerint is a baj kizárólag műtéttel orvosolható. Az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetben fognak operálni. A műtét technikai megoldását röviden vázolták nekem, de sajnos-bizonyára a nagy túlterheltség miatt- részletesebb felvilágosításra nem jutott idő. Nem tudom például, hogy mennyi esélyem van a teljes gyógyulásra, vagy milyen esetleges maradandó károsodás érhet a nehéz és bonyolult műtét során. Szeretnék többet tudni a posztoperatív szakaszról és arról, hogy kb. mennyi időt vesz igénybe a lábadozás. Ha többet tudhatnék ezekről, talán kissé oldódna a szörnyű szorongásom, amellyel az elkerülhetetlent várom.

 • röntgen után gyerekvállalás

  2005.09.02

  Szeretném, ha alátámasztaná vagy megcáfolná azt az információt, miszerint a gyomorröntgen után nem szabad 2-3 évig gyereket vállalni az erős sugárzás miatt. Igaz ez? És a 2-3 év?

 • quamatel szedhető-e a rivotrillal

  2005.09.02

  A quamatel szedhető-e a rivotrillal a rivotril mellé szedhető-e stilnox vagy imovan altató?

 • Fél éve égő érzés a szájüregben

  2005.09.01

  Mintegy fél éve erősen égő érzésem van a szjüregben a külső nemi szerveimnél. Nincs cukrom,torokváladékban sem baktériumot sem gombát nem találtak 2x is ellenőrizve. Bórax glicerinnel ecsetelve óránként jobb, de nem múlik. Okát nem találják. Renitecet szedek magas vérnyomásra. Mi lehet ez? A borax glicerin hosszú távon nem méreg?
  Nem lehet candidiázis ? És azt nem mutatja ki a vérkép ? A szokványos
  vérképem negativ.

 • Torokfájás

  2005.09.01

  Már 2 hónapja esténként lefekvés után köhögési roham kap el
  az ágyamban, a torkomban pedig égető, kaparó érzés van. Megnéztem a torkomat, és mintha egy hólyagot látnék benne. A manduláimat 6 éves koromban kiszedték. A kaparó érzést napközben is érzem néha, de a köhögés csak este jön rám. előfordul,hogy a hangom is elváltozik , de egy torok köszörülés után visszatér. Márciusban voltam allergia vizsgálaton, ahol torokváladék mintát is vettek, az negatív volt. Akkor még nem voltak ilyen tüneteim. Mi lehet ez?

 • bélelzáródás

  2005.09.01

  Édesapám sportember, tényleg egészségesen tápl, 48 éves. Múlt héten mentővel vitték be bélelzáródás miatt, ileussal. Azt mondták egy szakaszon eleve szűkebb a bele. Mit ne egyen ezentúl, hogy ne legyen ilyen többet?

 • 3 éves kisfiú verekszik

  2005.09.01

  Kisfiam 3 éves múlt, és szinte egész nap folyamatosan verekszik, néha dühböl, néha csak azt érzem hogy szeretetből, így vicsorogva szorítja a karom és közben ölelget, puszilgat, de folyamatosan ütlegel engem és az apját is. Rendezett családi körülmények közt élünk, nem verjük, (ritkán egy-egy kézrecsapás) és nagyon szeretjük a férjemmel. De emiatt az "agresszívkodás" miatt, romlik el a hangulat, hiszen kénytelen vagyok valahogy megfékezni, nevelési tanácsadóba vigyem vagy pszichológushoz, vagy még túl kicsi ezekhez? Létezhet ez tényleg a túláradó szeretetéből? Nagyon köszönöm a választ

 • edzéssel összekötött diéta

  2005.09.01

  Elkezdtem, egy edzéssel összekötött diétát, ami fehérjedús,
  szénhidrátszegény,alacsony zsírtartalmú étrend.(Nem éhezek)Mellette konditerembe járok, illetve aerob edzésre kerékpárt használok. 2 hét után már látom magamon az eredményt, viszont szedek táplálék kiegészítőket. Kérdésem az lenne, hogy ezeknek van/lehet-e valamilyen negatív hatásuk a szervezetre nézve, persze semmiféle betegségem nincsen...

 • Roferon

  2005.09.01

  Roferon injekció mellett milyen lázcsillapítót lehet szedni?

 • idegbecsípődés

  2005.09.01

  Már nagyon sok hasznos választ kaptam ezen az oldalon különböző orvosoktól és nagyon szépen köszönöm! Mégis kétségbe vagyok esve.Sokszor leírtam már ezt hogy mindenféle vizsgálatokon estem át az év elején: szívultrahang, vér, tüdő, pajzsmirígy, vizelet, nőgyógyász, szem stb. végül neuropszihiáter. Csak azt állapították meg, hogy pánikbeteg vagyok és szedem a bromazepam-ot. Az a baj, hogy csak akkor vagyok jól ha bennem van napi egy vagy fél 3mg-os ilyen gyógyszer. 8 hónapja nem tudok leszokni róla. Reggelente erős szívszorításokra ébredek. Mintha lebénulna a bal felem. Kétszer volt tachikardiám. Egyszer 140-et és egyszer 120-at vert. 8 hónap múlt el a két eset közt...

 • köszvény

  2005.09.01

  Szeretném megtudni hogy köszvényre milyen gyógyszert szedjek?

 • fogyásLaura

  2005.09.01

  Fogyással kapcsolatban kérdezem,szükséges e előtte orvosi vizsgálat? Ha igen,mit vizsgálnak előtte? vagy elkezdhetem egyedül is? Illetve heti hány kiló a még megengedhető? Mi van ha valaki ennél többet fogy? Köszönöm választ előre is...tisztelettel

 • Gazdátlan HIV vírus

  2005.09.01

  "Gazdát" elhagyva - szabadon - mennyi ideig él a HIV vírus?

 • lányának fél szermére látászavara van

  2005.09.01

  A lányomnak fél szemére látás zavara volt tegnap reggel, utánna fejfájás, majd hányinger, hasmenés, ezt követően fülfájás és zúgás, majd tarkó környéki zsibbadt érzés,enyhe egyensúly zavar. Rendesen meg vagyunk ilyedve.Estére már csak a tarkó környéki zsibbadás maradt, holnap orvoshoz megyünk, de azt is tudjuk, hogy időbe telik, míg a diagnózist sikerül felállitani. Kérem segitsen, mi lehet a baj, milyen irányba menjünk? Köszönöm.

 • Mi az orbánc?

  2005.09.01

  mi az orbanc

 • görcsös fejfájás

  2005.09.01

  Három napja iszonyatosan erős fejfájásom van, de csak a jobb oldalra sugárzó fájdalommal. A tarkómtól indul a görcsös fájdalom, és a fejem egész jobb oldlára kihat, a szemeimet, fogaimat is beleértve. Hányinger is kíséri, egyedüli dolog, amivel szűnik, ha hideg borogatást, erős fájadlomcsillapítot használok, és sötét szobában vagyok legalább 1/2 órán keresztül. Mivel már egymást követő napokon jelentkezett,
  megijedtem, hogy talán agyérgörcsöm, vagy valami érbetegségem van. Lehet- hogy migrén? Mit tegyek? Köszönöm válaszát!

 • PSP

  2005.09.01

  Férjemnél 6 évvel ezelőtt Parkinson kórt diagnosztizáltak
  és azóta is azzal kezelték, gyógyszerei ennek megfelelőek, TMS kezeléssel is próbálkoztunk, de állapota egyre romlik, nem reagál a gyógyszerekre.

 • Betegség megkeserítheti a család minden napját!

  2005.09.01

  Édesanyám nagyon beteg töbször műtötték töbször félrekezelték -ezért majdnem meghalt-amit ugye eltusoltak nehogy botrány legyen belőle!Viszont ezek miatt a dolgok miatt teljesen kikészült idegileg jelenleg ott tartunk,hogy senki se tud igazán hozzá szólni nem megy orvoshoz mert mindenki azt mondja neki nem tudnak segíteni neki -pedig szerintem tudnának csak nem ismerik a megfelelő gyógymódot mert nem elég szakképzettek!...

 • Feleségemnek fáj a forgója

  2005.09.01

  Erre hatásos-e a Condrosulf kapszula kúraszerű szedése?

 • pollenallergia

  2005.09.01

  Erős pollenallergiám van, s ilyenkor estenként fulladok. Van egy inhaláló gépem, tudna hozzá gyógyszert ajánlani? Köszönettel!

 • vese donálás

  2005.09.01

  Vese donálásról szeretnék érdeklődni, ha megkérem tudna címet küldeni?

 • szemek alatti puffadás

  2005.09.01

  Esztétikai problémával fordulok önhöz. 23 éves lány vagyok, és a problémám az, hogy akármennyit alszom a szemem allatt karikás és puffadt. Olyan "Derric felügyelô" szem. Vhol olvastam, hogy a helytelen folyadékbevitel is okozhazhatja, azóta 2L folyadékot iszom naponta, de a helyzet változatlan. Lehet ezzel vmit kezdeni, vagy törödjek bele. Válaszát elôre is köszönöm. Tudom banálisnak t?ni a problémám a tényleges betegségekkel szemben, de engem tényleg zavar és másokat is. Az álltalános iskolában többször csúfoltak emiatt.

 • Válaszok a kérdésekre

  2005.09.01

  Tényleg, mi alapján válogatják ki hogy mikre válaszolnak? Én három kérdést tettem fel és egyikre sem válaszoltak! Ki dönti el mi a fontos vagy mi nem?

 • 4 db gerincsérv

  2005.09.01

  4 db gerincsérvem, valamint osteoporosom van (műtve voltam), de az is kiújúlt. Aktív "arogáns" fájdalom esetén mit tegyek? A fájdalomcsillapítók arzenáljától már félek,de a fájdalam sem kellemes. Válaszát köszönöm

 • 23 éves vagyok a párommal már 3 éve együtt vagyok...

  2005.08.31

  23 éves vagyok a párommal már 3 éve együtt vagyok és azóta nem szedek fogamzásgátló tablettát és nem használunk óvszert, csak művi megszakítást. Nem mintha mostanában terveznénk kisbabát, de nem furcsa, hogy nem maradtam még véletlenül terhes? Hisze olyan sokan mondják ez egyáltalán nem biztonságos védekezési forma. Lehet, hogy nekem majd a későbbiekben nehezebben lehet babám, vagy túl jól csinálja a párom a megszakítást?

 • Mercilon után

  2005.08.31

  Július 13-án abbahagytam a fogamzásgátló tablettámat 3 éves
  szedés után (Mercilon) Augusztus11-én meg is betegedtem, ami 5 napig tartott. Majd rá 10 napra barnás folyásom volt. Ez természetes jelenség ilyenkor? Vagy esetleg menjek orvoshoz vele?

 • Többszöri, visszatérő gombás fertőzés után...

  2005.08.31

  Többszöri, visszatérő gombás fertőzés után jelenleg az a panaszom, hogy a szexuális együttlét fájdalmas (a fájdalom menetközben tkp. megszűnik) ami valószínűleg attól van, hogy a hüvelyem nem elég nedves. A nőgyógyászom szerint a gombás fertőzés kezelésére használt gyógyszerek elpusztították a természetes hüvelykörnyezetet és ez okozza a panaszokat. Erre is kaptam gyógyszert (Gynoflor azt hiszem) de nem segített igazán. Most már hónapok óta tart ez a dolog, úgyhogy nem remélem hogy magától helyrejön. Segítségét előre is köszönöm!

 • hőmérőzéssel tudható-e, hogy a 2. hónapban van?

  2005.08.31

  3 hónapja 'hőmérőzök', szabályos ciklussal. Az előző menstruációm nagyon gyenge vérzéssel jött meg. (Alig pár csepp, és 3-4 napig tartott.) A mensi előtt pár nappal csináltam egy terhességi tesztet, negatív lett. A hőmérsékletem viszont nem esett le a vérzés elmúltával. Most ismét elvégeztem egy tesztet, (menstruáció előtt) és pozitív lett. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e, hogy most a 2. hónapban vagyok? Mellfeszülést és növést már 2-3 hete, és émelygést kb. 1,5 hete érzek.

 • Hepatitisz B hordozó

  2005.08.31

  Barátomnál kb. egy éve derült ki hogy hepatitisz B hordozó. Akkor tőlem is kérte az orvos, hogy végeztessem el a vizsgálatot. (akkor 6 hónapja jártunk együtt). Nekem negatív lett. Azt szeretnénk kérdezni, hogy neki milyen gyakran kell ellenőrzésre járnia? Mert azóta nem volt és az oltásra sem ment el az ÁNTSZ-hez, pedig személyesen kijöttek, hogy az egész család oltassa be magát. Mivel szexuális uton is terjed nekem elég nagy esélyem van, hogy elkapjam( bár Én nem félek), nekem milyen gyakran kellene megnézetnem? És szükséges-e rám nézve az oltás? Ha pár Év múlva gyermeket szeretnénk, mennyi az esélye, hogy öröklődik? Tisztában vagyunk vele, hogy aki hordozó az 100 évig is elélhet mint más egészséges ember, de azért jobb félni, mint megilyedni. Elég volt ezzel akkor szembesülni. Előre is köszönjük.

 • 3. hónapja szedem a fogamzásgátlót

  2005.08.31

  3. hónapja szedem a fogamzásgátló tablettát. Most járok kb. a levél felénél, és elszineződött, véres folyást tapasztalok. Mi lehet ennek az oka? Lehet gyulladás is az oka?

 • 17. héten placenta praevia centralis

  2005.08.31

  Az orvosunk a 17. héten placenta praevia centralis-t állapított
  meg. Mire lehet felkészülni?

 • 8 hetes kismama sokat ideges

  2005.08.31

  8 hetes kismamaa vagyok és nagyon sokszor érzem magam feszültnek és idegesnek, hogy igényel-e valami kezelést?Ez az ideges állapot ártalmas-e a babára nézve? Válaszát előre is köszönöm.

 • Erőtlenné vált kezek

  2005.08.30

  Tisztelt doktor úr! A kezeimmel nem tudok fogni, erőtlenné váltak, az ujjaim kiegyenesíteni nem tudom. Neurologiai vizsgálat megtörtént, de eredménytelenül. 5 évvel ezelötti bypass műtétem befolyásolhatja-e a panaszaimat? És milyen orvoshoz forduljak a panaszaimal? A reumatologiai kezelés sem járt eredménnyel.

 • Kezdő tipegő cipő

  2005.08.30

  10 és fél hónapos kislányom már próbálkozik a felállással. Azt hallottam, hogy mielőtt járni kezd, érdemes elvinni orthopéd orvoshoz, hogy megnézzék milyen cipő lenne számára ideális.
  Szeretném megkérdezni, hogy mit javasol, illetve melyen az ideális kezdő tipegő cipő.
  Tisztelettel

 • Bénulás után

  2005.08.30

  Bénulás után bekövetkezett meszesedés a csípőcsontnál

 • Csípőprotézis műtét után

  2005.08.30

  Cementezett csípőprotézist kapott a nagymamám, és az lenne a kérdésem, hogy 14 nap után lehet-e már az ágyban normálisan megfordulni, vagy csak a párnával együtt? Összeérhet-e a térd és a boka ilyenkor? Normális székre mennyi idő után lehet ülni? Mikor lehet a műtött oldalra fordulni?

 • Bedugul a fülem

  2005.08.30

  Reggelente úgy ébredek, hogy a bal fülem el van dugulva (szerintem attól, ahogy a fejem súlya nyomja a fülemet). Eddig reggel, ha megpiszkáltam a hallójáratnál, akkor kidugult és napközben hallottam vele rendesen, de éjszaka kezdődött az egész előlről. Hol jobb, hol rosszabb a helyzet, volt, hogy hetekig szinte teljesen elmúlt a probléma, de most újra jelentkezik és egyre rosszabb. Szakértő válaszát előre is köszönöm.

 • Anti-TPO meghatározás

  2005.08.30

  A labor értéknél mire utal az Anti -TPO meghatározás, aminek értéke 426.0 IU/ml

 • Apc rezisztenia és véralvadás

  2005.08.30

  Ha az apc rezisztencia vizsgálaton 1.7 es értékem lett ( a normálérték 2.0-3.2 között van) akkor ez mit jelent pontosan? Veszélyeztetett vagyok e véralvadás szempontjából?

 • Mandulagyuladás és oltás

  2005.08.30

  Nyugodtan vigye el a gyermeket az oltásra és az orvosnak mondja el a gondját, ő majd eldönti, hogy el kell-e emiatt halasztani a védőoltást.

 • Diéta vagy éhezés

  2005.08.30

  Azért nem tudok csökkentett energiatartalmú értelmes, testmozgással összekötött fogyókurát tartani, mert kis éhezéskor is fejfájásom lesz, valamint rossz a fizikai közérzetem,pl. remegés, idegesség fog el. A cukorszintem rendben van. Kérem, mi a véleménye?

 • Állandó lábszárfájdalom

  2005.08.30

  Mik lehetnek az okai elméletileg a szinte állandó
  lábszár-fájdalomnak??? (Térdem, bokám, derekam is fáj, hajolni alig tudok.) Köszönöm.

 • Gynecomasthia

  2005.08.30

  Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a lelet pontosan mit is jelent?...Mk emlőben valódi gynecomasthia látható, pathológus képlet nélkül...
  Lényegében az utolsó mondatra lennék kíváncsi, hogy akkor ez azt jelenti-e, hogy gynecomastiám van vagy sem?...

 • Pajzsmirigy és fogamzásgátló

  2005.08.30

  Pajzsmirigy alulműködésre kaptam Euthyrox hormon tartalmú tablettát, azt szeretném tudni, kihatással van-e ez a Yadine fogamzásgátló tabletta hatékonyságára?

 • Oxalát tartalom megkötése

  2005.08.30

  Milyen Ca-ot vegyek be étkezés előtt(mennyivel?), hogy a táplálék oxalát tartalmát megkösse és ne szívódjon fel ?

 • Legalon

  2005.08.30

  Szeretném megtudni, hogy a májra szedett Legalom gyógyszer okozhat-e, vagy fenntarthatja-e a magas gamma gt értéket? A párom sárgasággal, 2000 felüli gamma gt-vel került 1 hónapja kórházba, a jelenlegi vérkép alapján majdnem ugyanolyan magas a gamma gt értéke, mint amikor besárgult és rosszul volt, most pedig teljesen egészséges és hízott is 6 kilót. A gamma gt. kivételével a teljes vérképe elfogadható.

 • Éjszakai bepisilés

  2005.08.30

  75 éves nő, az utóbbi időben többször előfordult, hogy éjszaka nem ébredek fel és az ágyba vizelek. Mi lehet az oka??

 • Érszűkület

  2005.08.30

  49 éves férfi, érszűkületi problémája van, nem szabad dohányoznia. Kérem írja meg bővebben, mit kell tudni a betegségről.

 • Ciszta az epevezetéken

  2005.08.30

  Lehet e ciszta az epevezetéken? Okozhat e erős görcsöket?

 • Felfújódás

  2005.08.30

  54 éves nő vagyok (a klimaxban). Hónapok óta felfújódik a hasam evés után, és nem tudok sokat enni. Van olyan nap egy hónapban egyszer vagy kétszer, hogy egesz nap majdnem a wc-t járom, nem hasmenés, rendes állagú széklet. A súlyom sok; közel 100 kg, a hajam nagyon kihullott és a fanszörzet is, a pajzsmirigy vizsgálat normális, állandóan diétazom, amit lefogyok vissza jön hamar. Nem tudom mit tegyek, kérem írja meg veleményet kihez forduljak. Köszönettel: egy olvasó.

 • Lefekvés után gyomorfájdalom

  2005.08.30

  Páromnak lassan fél éve esténként lefekvés után erős gyomorfájdalmai vannak, testhelyzet változtatásra sem enyhülő. Eleinte azt hitte sok a sava, Tisacid gyógyszert vett be. Később már az sem segített, csak ha hánytatja magát. Orvoshoz nem akar elmenni, mert szerinte csak teleette magát! Már viccből mondtam neki, hogy bulémiás, de persze ő csak nevet ezen. A párom 26 éves(fiú)198cm magas és 110kg.

 • Számítógépfüggő frissdiplomás

  2005.08.30

  Frissdiplomás, remek munkahellyel és fizetéssel rendelkező, egyébként rendben lévő fiam miatt aggódom, aki saját bevallása szerint is számitógép (játék) függő. Most új lakásba költözött, és nincs gépe még, de minél előbb venni akar(persze a legdrágábbat, hogy a játék minősége a lehető legjobb legyen) és ehhez az kellene, hogy én vegyek fel neki hitelt, mert ő még nem kaphat. Azt kötöttem ki, hogy egy középkategóriásat vehet, és csak 3 órát játszhat naponta (éjszakánként) ami persze a lelkiismeretére van bizva, hiszen nem tudom és nem is akarom ellenőrizni. Most haragszik rám, fagyos a levegő közöttünk. Javasoltam neki, hogy próbálja ormális keretek közé szoritani a játszást, mielőtt ez a mindennapi élete rovására megy. Ha nem tudja, kérjen orvosi segitséget. Ettől felháborodott, most haragszik rám, ezt az életvitelt teljesen normálisnak tartja. A fiam egyébként nagyon rendes, tudom, hogy fizetné a részleteket, és nem hagyna engem cserben. A saját élete miatt aggódom.

 • Zoloft és pajzsmirigy

  2005.08.30

  Másfél évig szedtem zoloftot szorongásos pánikbetegségre, majd abbahagytam, de 3 hónap után ismét szednem kell, mert előjottek a szorongásos tünetek, illetve inkább szapora szívverés. közben voltam vérvizsgálaton, ami kimutatta a tsh pajzsmirigy hormonom magas. Lehet, hogy a pajzsmirigy alulműködes okozza a szorongásos tünetet? Vagy esetleg a zoloft okozta a tsh csökkenest?

 • Hajszálerek az arcon

  2005.08.30

  36 éves nő vagyok. Az utóbbi hónapokban az arcomon és az orrom körül hajszálerek jelentek meg, melyek nagyon zavarnak. Kihez fordulhatnék ennek gyógykezelése érdekében? Vagy vannak esetleg kenőcsök elmulasztásukra?

 • Viszketés

  2005.08.30

  29 éves nő vagyok. Nem tudok róla, hogy bármire is allergiás lennék. Már lassan 10 napja igen erős viszketést érzek a lábszáramon és időnként az alkaromon. Nincsenek kiütéseim. Amint elkezdem vakarni a bőröm, a viszketés fokozódik. A napokban a gyomrom is sokszor fájt, de nem volt gyomorsavam, a székletem is rendben volt. Mit javasol? Köszönöm.

 • Fémallergia

  2005.08.30

  Hat hónapos a kislányom, születése után került be a fülbevaló a fülébe. Az egyik fülében a fülbevaló elkezdett feketedni. Azt mondták, hogy allergiás rá a gyerek. Tényleg így van, vagy a fülbevalló nem jó?

 • Autonóm forró göb......-re válasz

  2005.08.30

  Kaposváron lakom, de azért az Ön véleményére is kíváncsi lennék, ugyanis mindenki mást mond. Köszönöm.

 • Mikor van a peteérés

  2005.08.30

  Hogyan számoljuk, hogy mikor van a peteérés?

 • Tejsav-allergia?

  2005.08.30

  A minap olvastam, hogy lehet kapni a gyógyszertárban tömény tejsavat. Ki is próbáltam lemosónak, higítottam vízzel, de utána bepirosodtak a szemérmeajkaim és érzékenyek. Elképzelhető, hogy nem volt tökéletes a higítás és kimarta? Mit lehet vele tenni?

 • Tompa hasi fájdalom

  2005.08.30

  26 éves nő vagyok. Köldökömtől 8-9 cm-re lejebb a hasam jobb oldalán néha tompa fájdalmat érzek, ha kitapintom akkor általában mindig. Ha partneremmel intim kapcsolatba kerülünk, előfordul, hogy olyankor is érzem ott a fájdalmat. Egy nőgyógyásznál voltam már decemberben, megnézett ultrahanggal, de nem talált semmit, és megnyugtatott. De akkor miért fáj még mindig?! Mi lehet a bajom?!

 • HIV-fertőzés:idő és tünetek

  2005.08.30

  Mennyi idő alatt készül el egy HIV teszt? Mik a HIV első tünetei? Mennyi a vírus minimális inkubációs ideje?

 • Genitális függölly

  2005.08.30

  Genitális függöllyel kapcsolatban érdeklődnék... Condiloma vagy herpeszvírus okozza? Nagyon gyenge az immunrendszerem, nemrég voltam mérésen, szedem a javító gyógyszereket... Egy hónapig tünetmentes vagyok, aztán megint előjönnek a szemölcsök a gát és végbéltájékon... Van végleges megoldás?

 • Orgazmushiány

  2005.08.30

  41 éves vagyok 7 éve elvált. Megpróbáltam alkalmi jelleggel kapcsolatot létesíteni, ez minden esetben migrénbe fulladt, sem a házasságom alatt, sem azóta nem volt orgazmusom, sem egydül, sem hagyományos együttlét alkalmával, mikor orgazmus közelébe jutok erős deréktáji, lábujjig terjedő fájdalom miatt abba kell hagynom az aktust. Mit javasol?

 • 26 éves anya

  2005.08.30

  Évek óta fennálló panaszom, a rendkívül gyakori vizelés. 20 percenként nagy mennyiségű folyadék távozik belőlem, de csak úgy tudok pisilni, ha erősen nyomom a hasam (közben nagyon feszíti a hasfalamat a rengeteg vizelet). Éjszaka is fennáll ez a panasz, legalább 3-4 alkalommal fel kell kelnem emiatt. Először arra gondoltam, hogy a terhességem alatt ment tönkre valami (akkor állandó vizeletszivárgásom volt), de már a 2. gyermekem is 3 éves lesz, ennyi idő alatt rendbe kellett volna jönnie, nem? A 2. terhességem alatt cukorbeteg voltam, lehet valami köze hozzá? Lehetséges, hogy az egész pszichés alapon működik, és semmiféle szervi bajom nincsen? Erre is gondoltam, de akkor is fennáll a panasz, ha kiegyensúlyozott,jókedvű vagyok. Akkor,vajon mi lehet ennek az oka?

 • Ciszta és coombs betegség

  2005.08.30

  Az egyik herémen pár éve találtak egy borsónyi nagyságú golyót. Az urológus azt mondta, hogy a mellékherén van egy ciszta, fel van telve folyadékkal, ha akarom levetetem, ha akarom nem nincs jelentősége. Nem fáj csak ha felfázom. Mi ilyenkor a teendő, maradhat vagy forduljak máshová,lehet ebből komolyabb probléma? Még ez előtt diagnosztizáltak nálam un.direkt coombs betegséget de nem találták meg az okát,lehet ez a két dolog összefüggésben? A coombs betegségnek lehet vmi következménye?...

 • Vizeletürítés

  2005.08.30

  Urológus orvosom Pollstimol tablettát írt felt, vízeletürítési
  panaszaimra. Kb. 2 heti szedés után a 3. héttől állandó vizelési ingerem van. Normális ez?

 • lábszárfekély

  2005.08.26

  Hat éve kezdődött lábszárfekélyemet meg lehet-e gyógyítani
  műtét nélkül? Voltam angiológusnál,vénás pangás áll fenn és nincs hajlam trombózisra/legalábbis az eredmény negatív lett/. Nagyon félek a műtéttől, mert nagyon sok rosszat hallottam arról, hogy utána még több problémája lett a betegnek. Egy ismerősöm meg is halt műtét után pár hónappal.

 • 19 hetes kismama cystája

  2005.08.26

  32 éves vagyok,19 hetes terhes, harmadik gyermekemet várom. Korábbi terhességeim rendben zajlottak. A héten végzett ultrahang alkalmával orvosom megállapította, hogy a méhlepény a melső falon található és benne egyrekeszű cysta látható. A 8. és 12. héten végzett ultrahang alkalmával ez nem került megállapításra. Egybekben minden rendben. Kérdésem, hogy milyen következményei lehetnek a cystának?

 • Regulon / Milligest

  2005.08.26

  Egy hónapja szedem a Regulon nevű fogamzásgátlót, amitől nagyon feszültek és fájtak a melleim, ezért a nőgyógyászom egy újat (Milligestet) javasolt. Most hagytam abba a napokban a Regulont és nem tudom eldönteni, hogy most menstruálok-e vagy sem. Valami van, de inkább nincs mint van nekem úgy tűnik,hogy csak erőlködik.Tudom, hogy csak megvonásos érzés van és az nem sok, de én régebben is szedtem fogamzásgátlót és nem emléxem rá, hogy ennyire furi lett volna. Ez mennyire normális? Ettől függetlenül ha lejárt a hét nap elkezdhetem a Milligestet?

 • Nono

  2005.08.26

  Kb. egy hónapj tettem fel a kérdéseimet herpsszel kapcsolatban. Szépen elmúlt és azóta nem jelentkezett hál istennek. Mikor már úgy láttam, hogy teljesen eltűnt visszamentem a nőgyógyászhoz, hogy azért nézze meg. Azt mondta, hogy ez elmúlt, már nem lát ő sem semmit. Megcsinálta a rákszűrést azt mondta minden rendben van majd három hét múlva érdeklődjek. Három hét múlva felhívtam és P2-es a leletem erre azt mondta, hogy tökéletes, viszont gyulladásom van/volt. Hát én ebből semmit nem vettem észre. Nem volt folyásom, nem viszkedtem, nem fájt. Kérdésem az lenne, hogy elképzelhető, hogy még a herpsez "utórezgéseit" vélhették gyulladásnak, ami ugye nincs és panaszmentes vagyok teljesen. Mondjuk ennek ellenére kaptam kezelést. Bár miután használtam a felírt krémet ég az "alfelem" igaz ezt írták mellékhatásnak, de előtte semmi problémám nem volt.

 • terhességi tünetek

  2005.08.26

  Azt szeretném megkérdezni hogy a terhesség tünetei (hányás, ájulás, ételkívánás) jelentkezhet e a megtermékenyülést követő héten belül?

 • MRSA

  2005.08.26

  Valószinűleg MRSA-s vagyok. Szeretném megtudni, hogy hol kérhetném ennek vizsgálatát? Ugyanis úgy tudom, hogy nem igazán okoz tüneteket, viszont hosszú távon problémás lehet.

 • 6 éves kisfiú érzékeny a szagokra

  2005.08.26

  6 éves kisfiam nem bírja elviselni az erősebb étel szagokat pl.
  hagyma, sajt, hús, káposzta, így ezeket meg sem eszi. Lehet emögött valami szervi baj ?

 • terhességi teszt

  2005.08.26

  Mikortól mutatja ki a patikában található terhességi teszt a terhességet?

 • Autonóm Forró göböm és pajzsmirigy túlműködésem van

  2005.08.26

  Autonóm Forró göböm és pajzsmirigy túlműködésem van. TSH érték mindig alacsony, a hormonértékek midig jók voltak. Babát szeretnék, de így nem javasolják. Műtétet mondtak, de én amúgy syncumáros is vagyok, nem szeretném kitenni magam ennek a rizikónak. A jódizotópos kezelésre pedig azt mondták, hogy mutálja a petesejteket, ezért ha ezt a módot választom nem javasolják a szülést, mert sérült lehet a magzat. GYerekem még nincs de már nagyon szeretnék, 31 éves vagyok és tanácstalan, hogy mitévő legyek.

 • jelige: fokhagyma

  2005.08.26

  Érdeklődni szeretnék,hogy terhesség alatt /11.hét/ a fokhagyma magában fogyasztható-e?/napi 1-2 gerezd/?

 • 9 éves kisfiú tördeli a kezét

  2005.08.26

  A kérdésem az lenne, hogy mire utal az, ha a 9 éves fiam tévézés közben tördeli a kezét(mese,vígjáték alatt is)3éve váltunk el a feleségemmel,aki sajnos azóta nemigen látogatja. Kérem segítsenek.

 • 10 hetes kislány szeproblémája

  2005.08.26

  10 hetes a kislányunk és nem nézi még a kezét, söt nem is nagyon nyúl a játékok után. Nem tudom ez mennyire normális még majdnem három hónaposan.

 • Jelszó: sterilizálás

  2005.08.26

  Van-e valami feltétele, hogy egy kétgyermekes apukát elkössenek? A tb támogatja? Mennyibe kerül?

 • Az emberek gondolom nem azért írnak h utána ne kapjanak választ!!!!

  2005.08.26

  Az emberek gondolom nem azért írnak h utána ne kapjanak választ!!!! Ilyen szarokra válaszolnak h kinek milyen színü a szara valaki meg feltesz 1 halál komoly kérdést és le sem szarják!!! Nah erre válaszoljon Doktor Úr/Nő

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink