• hálapénz
  • Nem a munkáltatótól függ a hálapénz megítélése

   Nem a munkáltatótól függ a hálapénz megítélése

  • Hálapénz vagy copayment: ki fizessen a gyógyításért?

   Hálapénz vagy copayment: ki fizessen a gyógyításért?

  • Évekbe telik a hálapénz rendszerének megszüntetése

   Évekbe telik a hálapénz rendszerének megszüntetése

 • kórházadósság
  • Nem értik a konszolidációt a kórházak

   Nem értik a konszolidációt a kórházak

  • Kórházak: a tervezettnél több pénzt vontak vissza

   Kórházak: a tervezettnél több pénzt vontak vissza

  • Hogyan csökkenthető a kórházi adósságállomány?

   Hogyan csökkenthető a kórházi adósságállomány?

 • ebola
  • Heves megye kórházaiban is felkészültek

   Heves megye kórházaiban is felkészültek

  • Az ebolajárványról is beszélt az afrikai nővér

   Az ebolajárványról is beszélt az afrikai nővér

  • Több tízezer emberben lappanghat az ebola

   Több tízezer emberben lappanghat az ebola

Orvos válaszol

 • Aggódó anyuka

  2005.08.16

  Alsó orrkagyló duzzanatot állapítottak meg 14 éves
  kislányomnál. Hosszú ideje csak orrspray használatával tud levegőt venni. Az allergia ellenes gyógyszerek és sprayk nem hoztak javulás, igy műtétet javasolnak. Van-e más alternatíva a mütéti beavatkozáson kívül? Homeopátia? Vagy egyéb?Tájékoztatását köszönettel várom.

 • Keratoachantoma in obs

  2005.08.16

  Mit jelent a "Keratoachantoma in obs" diagnózis?

 • sinusitis maxillaris chr. polyp

  2005.08.16

  Sinusitis maxillaris chr. polyposa. A Lombsejtek között látott eosinophil granulocyták allergiás eredetet is felvetnek. readenotomiat, kétold. nasenendoscopiát és kétol.transnasalis
  sinuscopiát végeztek. Mko. arcüregben kiterjedt polypokat és cystákat bal old. kp fokú empyemas váladékot találtunk.

 • Jelszavam:Erzsí

  2005.08.16

  53 éves nő vagyok.Egy éve nagyon fáj a lábam,a bokám.Főleg
  éjszaka arra ébredek,hogy nagyon fáj.Éles,erős fájdalmat érzek. Ha hosszabb ideig fekszem,és utána felállok akkor borzasztó a fájdalom, de ha pár lépést megyek utána enyhül a fájdalom,majd szinte el is mulik. Azt szeretném kérdezni, hogy az érszükület milyen panaszokat okoz? Két éve viszér műtétem volt. A műtét jól sikerült.Már többször voltam ortopédián, betétet kaptam, és krémet is. De nem igazán javul a lábam. Sokszor nagyon erős hasító a fájdalmam, kisugárzik a lábfejemre és a talpamra is. De mozgásra javul. Járok tornázni is de a fájdalom nem múlik.Csontsürüség vizsgálaton is voltam már, az rendben van. Viszont kb fél éve egy vérvételnél kiderült, hogy a csont anyagcsere eredményem nem jó. Három havonként megyek vérvételre, most szeptember végén kell újra mennem. Gyógyszert még nem kaptam rá. Talán összefügésben lehet ezzel a fájdalmam? Én Ausztriában élek, és a nyelv miatt néha nehézségeim vannak. Előre köszönöm válaszát.

 • térdizülethez tapadó egyik izom

  2005.08.16

  Hogy szüntethetö meg a térdizülethez tapadó egyik izomrost (ki tudom tapintani azt az egyet) folyamatos izomláz-szerü nem túl erös fájdalmát. Ha sportolok ez az izomláz erösebb, ha hetekig pihentetem sem múlik el teljesen. Azt gondolom ez nem normális állapot, ki kellene vizsgáltatnom csak milyen szakorvoshoz fordulhatnék?

 • szemüveg / kontaktlencse

  2005.08.16

  Most szemüveget viselek (nem nagy dioptria), de szeretnék átváltani kontaklencsére és az lenne-e a kérdésem, hogy ajánlott e a kontaklencse, ha gyakran könnyezik a szemem. Pl: ha erősebben fúj a szél, vagy ha erősebben süt a nap és nincs nálam napszemüveg.

 • Glaukoma

  2005.08.16

  Glaukomás vagyok, biztosan megvakulok-e és mennyi idő alatt?

 • ágyékcsigolyám fáj

  2005.08.16

  Az ágyékcsigolyám fáj, de annyira, hogy sem állni, feküdni, hajolni, semmit sem bírok. Egyáltalán mitől kaptam, egyik pillanatról a másikra kezdett fájni. Kaptam rá gyógyszereket, de már egy hete, s nem akar szünni a fájdalom. Köszönöm a segítségét,várom a válaszát.

 • 22 éves srác

  2005.08.16

  A napi önkielégítés már 6 éve lehet-e valami káros következménye? 22 éves srác, de még valóban szűz bisexual. Köszönöm válaszát.

 • hólyaggyulladás / nemi kapcsolat

  2005.08.16

  A hólyaggyulladás betegséggel lehet nemi kapcsolatot létesíteni?

 • tüdőröntgen

  2005.08.16

  Pár napja voltam tüdő röntgenen és a következőt írták: Jobb
  rekeszfél kb. 1 h ujjal magasabban áll. Jobb oldalon paracardinalisa sűrű köteges rajzolat van. Tág hilus képletek. Mit jelen ez? Két és fél hónappal ezelőtt a következőt írták: jobb rekeszfél kb.e gy h ujjal magasabban áll. Vaskos pulmonáli ágak, jobb básison köteges infiltratio van.

 • deréktáji remegés

  2005.08.16

  Néhány hónapja hirtelen remegést éreztem deréktájon. Azóta szinte folyamatosan enyhe remegést érzek a lábaimban, különösen a balban elsősorban a combomban és nyugalmi helyzetben. A remegés nem látható néhány erősebb izomrángást leszámítva, melyek térd fölött jelentkeznek. Mi okozhatja a problémát? Köszönöm

 • állropogás

  2005.08.16

  Tisztelettel megszeretném kérdezni Önt,hogy mi okozza azt, ha eszem ropog az állam. lehetséges ,hogy kiakadt,?vagy nincs bent a fogam, és ha eszek jobban összezár . Mert akkor nagyon kattog. Várom válaszát.

 • bélgáz

  2005.08.16

  26 éves nő vagyok. Túlzott bélgázképződésben szenvedek. Este, lefekvés után a legrosszabb,olyankor néha visszatartom és arra ébredek, hogy görcsöl a hasam. Meteospasmyl, Espumisan nem nagyon használ. Gasztroenterológushoz nem szeretnék elmenni, mert nem szeretném magam kellemetlen viszgálatoknak kitenni, ha nincs komolyabb bajom. Kérem segítsen, hogy esetleg mit tehetnék ellene, esetleg van-e rá
  valamilyen gyógyszer,kúp, amit még kipróbálhatnék?!

 • légnyomásváltozás

  2005.08.16

  Nemrég a repülőút során nagyon elkezdett fájni a fülem, amikor szállt le a gép. Amint leértünk elmúlt. De a fájdalom nagyon erős volt. Nemsokára ismét repülőre szállunk,és már előre félek. Kérdésem az lenne, hogy ha füldugót használnék, akkor is érzékelhető lenne ez a nagy nyomáskülönbség?

 • zolyan-sklerosys multiplex

  2005.08.16

  Zolyan-sklerosys multiplex betegség esetén ehető-e a virágpor, valamint az immunrendszert szabad-e erősiteni?

 • egyensúlyzavar, végtagok zsibbadása

  2005.08.16

  3 hete tartanak tüneteim, amik most vannak hetedszer 1988 óta: enyhe egyensúlyzavar, végtagok zsibbadása, egyik szem mozgatásakor fájdalom a szemgolyóban, ébredés utáni gerincmerevség, csipőtájéki fájdalom, feledékenység. Mi okozhatja a panaszokat?

 • szívinfarktus normális vérnyomás esetén

  2005.08.16

  Viszonylag normális vérnyomás esetén (105/55; 56;... 124/78; 80)előfordulhat-e szívinfarktus? Főleg a nagy hőmérsékleti ingadozásoknál, illetve ú.n. frontváltozásokkor erőteljes mellkasi görcsöket érzek, amikor a fájdalomtól alig bírok menni. S, meg is szédülök. Eddigi kivizsgálások (kb 2 évvel ezelőtt) "gyakorlatilag negatív" eredményt adtak. Hogyan lehet ezt kivédeni, vagy mi a teendőm 1 ilyen esetben? (Nem iszom, nem dohányzom. 35 éves vagyok.)Előfordul 1-1 ilyen görcsnél, hogy a bal karomba is kisugárzik, s közben kiszárad a szám is. Előre is köszönöm válaszukat!

 • gyakori vizelés / fogamzásgátlótól

  2005.08.15

  Lehet fogamzásgátló gyógyszernek mellékhatása a gyakori vizelés? Amióta gyógyszert szedek ezzel küszködök.

 • 8 napja késő menstruáció

  2005.08.15

  Azt szeretném megtudni, hogy mi okozhatja, hogy a menstruációm már 8 napja késik. Ez a késés még normálisnak mondható?Nem idegeskedtem és nem táplálkoztam máshogyan, mint eddig. (Azt hallottam, hogy leggyakrabban ettől marad ki a vérzés) Voltam ugyan fiúval, de védekeztünk óvszerrel. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy lehet-e azt érezni szeretkezés közben, ha kiszakadt az óvszer? Köszönöm a gyors válaszukat.

 • jelige: APC rezisztencia

  2005.08.15

  APC rezisztenciám van. Az orvosoktól állandóan azt hallom, hogy emiatt nehezebb lesz teherbeesnem és vigyáznom kell majd a terhessg ideje alatt. Ez tényleg így van? Ha igen, akkor miért, okoz talán valami kárt a baba szervezetében az én betegségem?Mennyi az esélye, hogy ezt örökölheti a baba is? Köszönöm a választ.

 • jelige:Kisvirág

  2005.08.15

  Két gyerek után van-e valami feltétele annak, hogy elkössenek fogamzásgátlási céllal? Támogatott-e, vagy fizetni kell érte?

 • vastagbél daganat

  2005.08.15

  Ha valakinek vastagbéldaganata van és áttétes (májra herére) akkor létezik-e rá vmi gyógymód? Mit lehet ilyenkor
  tenni? Van remény a gyógyulásra?

 • vastagbél polip

  2005.08.15

  Édesanyám 69 éves. Piros véres széklet miatt került kórházba. Vastagbelében polipot és a végbéltől kb. 8 cm-re fekélyt diagnosztizáltak. Tekintettel a kis távolságra, nagy esélyt látnak arra, hogy hasfali kivezetést kell alkalmazni. Kérem tanácsát arra vonatkozóan, hogy valóban ilyen súlyos-e a helyzet és van-e Mo-n olyan intézmény, ahol speciális megoldásokat is alkalmaznak ennek elkerülésére.

 • motorbaleset Egyiptomban

  2005.08.15

  Elfertőződött seb? Motorbalesetem volt 5 napja, Egyiptomban
  egy tengerparti városban (itt dolgozom). Csak a bal bokámon lett 1 cm-es nyílt seb, és sok horzsolás. Helyi kórházba érve nem ajánlottak varrást, sőt még a saját kötésemet sem cserélték le. Antibiotikumot szedek (500mgos). Ennek 5 napja, azóta a lakásban pihenek, de még mindig nem nagyon tudok ráállni a bal lábamra, és be is van dagadva az egész bokám. Mozgatni tudom, csak fáj, és bizsereg, zsibbad. Ez a lassú gyógyulás normális egy sebtől, esetleg valami más lehet a baj?

 • Reductil

  2005.08.12

  Azt szeretném megkérdezni,hogy indulásnak, csak azért, hogy könnyebb legyen a fogyókúra, nem káros-e a Reductil tbl. szedése? 63 éves nő vagyok, BMI: 31. Hypertonia, enyhe cukorbetegség miatt gyógyszert szedek, melyekkel e betegségeimet kordában lehet tartani.

 • vizeléskor csípő, szúró fájdalom

  2005.08.12

  Ma reggel első vizeléskor csípő, szúró fájdalmat éreztem. A vizelet színe normális volt... A nap folyamán azt tapasztaltam, hogy folyamatos, szinte megállás nélküli vizelési ingerem van, de vizelet nem nagyon távozik, bármennyire is "próbálom"... csak néhány csepp, de akkor is azt a szúró fájdalmat érzem, mint reggel...folyadékot iszok (tea, ásványvíz) ez felfázás, vagy netán vesekő lehet, mely talán elzárja a vizelet útját? Holnap után mennénk 2 hétre nyaralni...mit tegyek?

 • savas illetve lúgos ételek

  2005.08.12

  Hol találok a savas illetve lúgos ételekről korrekt listát? Sok ellentétes információt találtam az interneten.

 • megduzzadt az egyik hónaljam...

  2005.08.12

  Kb. egy hete megduzzadt az egyik hónaljam, kivülről piros volt, belül pedig csomókat (inkább rugalmas, mint kemény) lehetett tapintani. Azóta változó az állapot, néha a másik hónaljon is jelentkezik, van, hogy visszahúzódik és csak néhány csomót lehet érezni külső pirosság nélkül, néha pedig rosszabbodik az állapot, kifejezetten fájdalmas. Arra gondoltam, hogy ez valami dezodor stb. hatása lehet, de nem
  változtattam semmi ilyesmit. Egyéb tünetet nem tapasztaltam.

 • gyerekek után... jelszóra

  2005.08.12

  Két éve mellkorrekciós műtétem volt, akkor még támogatta a TB a hasfelvarrást. Szeretném megkérdezni most is így van ez? Ha nem, mégis mennyibe kerül ez egy átlagos kórházban? (Mondjuk a Szent Imre kórházról tudok, hogy ott csinálnak ilyen műtéteket) Válaszukat előre is köszönöm!

 • változó kor

  2005.08.12

  Hogyan kezdődik a változó kor, milyen tünetei vannak?Melyik a legkorábbi és melyik a legkésőbbi kor, amikor elkezdődik? Mikor kell menni menopauza rendelőbe?

 • Folsav

  2005.08.12

  Terhesség alatt milyen mennyiségben kell Folsavat szedni? Az Elevit vitaminban 0,80 g van,a Folsav tablettában 3 mg. Ezt nem értem. Ha csak a Folsav tablettát szeretném szedni napi hány tablettát kell bevennem? /Egyetlen tabletta is többszöröse az Elevitben lévő folsav tartalmnál/Ezt tényleg nem értem!

 • csuklás

  2005.08.11

  Hosszan tartó ismétlődő csuklás

 • mi a zsírmáj

  2005.08.11

  Mi a zsírmáj?

 • Trombophlebitis

  2005.08.11

  Trombophlebitis-t állapítottak meg nálam, jobb lábszáram duzzadt, fáj. Aggódom, a felírt gyógyszereket szedem, pihentetem a lábamat. Szeretnék erről a betegségről többet tudni.

 • 35 éves nő / vizesedés

  2005.08.11

  35 éves Nő vagyok. Most vettem észre, hogy vizesedem. Kérdésem lenne, hogy ha nem szeretnék gyógyszert szedni, akkor a vízhajtó tea mellé milyen más természetes gyógymódok (vagy élelmiszerek, zöldségek) állnak a rendelkezésemre, hogy a tüneteimet megszüntessem?

 • reflux

  2005.08.11

  Étkezés utáni köhögésem miatt elmentem tüdőgyőgyászhoz. Ott azt állapították meg, hogy felsőlégúti érzékenyésgem van. Reflux gyanú miatt elküldtek azért gyomorröntgenre, de nem mutatott ki elváltozást. Mivel tüneteim nem múltak, gégészetre mentem. Ott tükrös végü eszközzel belenéztek a torkomba, és megállapították a refluxot, mert a nyelőcsövem sérült volt. Kaptam quamatel-t. Kérdésem az lenne, hogy lehet az, hogy a tükrözés nem mutatta ki a sav visszafolyást, a gégészeten pedig egyértelműen a refluxot állapították meg. Vagy lehet nem volt elég alapos a gégész vizsgálata? Illetve a gyógyszert étkezés előtt vagy után kell-e bevenni, mert ez nem szerepel a gyógyszer leírásán. És az utolsó kérdés: ez a gyógyszer ideiglenesen köti le a savat és szünteti meg a reflux tüneteket, vagy pár hónap után rendbejön a szervezetem? Tehát örökre kell-e szednem a gyógyszert! Előre is köszönöm a válaszukat!

 • egy aggódó feleség

  2005.08.11

  Férjem laborleletében a májfunkciós értékek elég rosszak lettek. Egy hónap múlva újra megyünk vérvételre, addig is mit tehetnénk azért, hogy jobbak legyenek az eredmények?...

 • sztrok

  2005.08.11

  Hogyan lehet kivédeni,vagy csökkenteni a sztrok
  kialakulását?

 • fogamzásgátló mellet teherbe esni

  2005.08.10

  Egyik rokonom fogamzásgátló gyógyszer mellett teherbe esett, de úgy, hogy ezt követő 2 menstruációja rendesen megvolt, 3.maradt el, így derült ki, hogy terhes. Kérdésem az lenne, hogy az ilyen teherbe esésnek mekkora aránya van?Másik kérdésem az, hogy első együttlét után, ami nem is "sikeres", és óvszert is használnak, szinte 0 az esélye, hogy terhes legyen valaki, nem? Előre is köszönöm!

 • sterilizáció után terhesség?

  2005.08.10

  42 éves nő vagyok, két gyermekkel (20 és 17 évesek). Öt éve sterilizációt végeztek nálam. Azóta óramű pontossággal jött meg a menstruációm. Ebben a hónapban már öt napot késik, attól félek, hogy terhes vagyok. A méhen kívüli terhesség veszélyeitől is nagyon félek. Tudom, azt fogja mondani, hogy csináljak tesztet (mennyire biztos?) és menjek el orvoshoz. Egyenlőre annyira félek a tehességtől, hogy még bizakodok. Mit tanácsolna?

 • prolaktin szint

  2005.08.10

  32 éves vagyok, kisbabát szeretnék a férjemnél mindent rendben találtak nálam is kivétel a prolaktin szint (a felső érték kétszerese). Orvosom még nem szeretne CT-re küldeni előszőr vár, hátha csökken magától. KÉRDÉSEM: milyen természetes módjai vannak a prolaktin szint csökkentésének egyálatlán van-e?

 • laborlelet magyarázata

  2005.08.10

  Laboratóriumi leletben egy csomó dologról fogalmam sincs, hogy mi. Mely értékeknél lehet veszélyes az eltérés? Évente elvégzik a foglalkozásegészségügyi vizsgálatot, de csak annyit mond az orvos, hogy semmi komoly. Egy weboldalnak örülnék a legjobban (magyarul) ahol utánanézhetnék ezeknek a rövidítéseknek ill. jelöléseknek ami egy laborleleten található!Köszi!

 • agy jeligére

  2005.08.10

  Igaz-e hogy minden erős depressziós és pánikbeteg embernek az agya nem termel valamiből eleget(pl.hallottam a dopaminról és a szerotoninról)? Egy idős néni agya a depressziója miatt már nem termel eleget ezekből és állandóan orvosságokon kell élnie hogy ne essen vissza a félelmeibe. Én 10 hónapja vagyok pánikbeteg és 22 éves vagyok. Szív, vér, vizelet, tüdő, pajzsmirigy, nőgyógyászat, szem..stb vizsgálatokon átestem és minden ok. Hogyan tudhatnám meg, hogy mi a helyzet az én agyammal? Milyen vizsgálat szükséges? Ha nincs minden rendben akkor a fiatalságomat tekintve még helyre lehet hozni? Helyes a táplálkozásom, nem iszok, nem drogozok, nem dohányzom, csak antidepresszánsokat szedek+B komplexet. Félek, hogy nem tudok leszokni róluk! Bal oldalam nagyon érzékeny, fáj általában. Röntgenfelvételeken nem találtak semmit. Köszönöm eddigi összes válaszukat!

 • gerinc röntgen lelet

  2005.08.10

  Tegnap voltam gerinc röntgenen ahol a következőt írták le:Az alsó szakaszon balra convex háti scoliosis. A háti kyphosis kifejezett. A középső és alsó háti csigolyák ventralis peremein kis osteophyták képződtek, ugyanitt a zárólemezek helyenként finoman egyenetlen kontúrúak. A D. IX-X. közötti porcrés mérs. megkeskenyedett. Szeretném ha megírná nekem hogy ez mit is jelent és mi a teendő hogyan lehet ezen segíteni?

 • Egy 14 éves lány

  2005.08.10

  40 fokos lázam van.Erősen szúr a mellkasom elöl is és hátul
  is, valamint a vállaim is szúrnak. Nagyon fáj a fejem és szédülök. Azt szeretném megtudni,hogy mi lehet a gond és hogy így látatlanban mennyire súlyos. Megyek orvoshoz délután de addig szeretném tudni hogy mire számítsak ott, hogy mit mondanak. Előre is köszönöm.

 • transzfúzió során rossz vért kapott

  2005.08.10

  Köszönöm gyors válaszukat az izotóniás nátriumclorid kérdésemre. Időközben kiderült, hogy tévedésből vagy véletlenül rossz vért adtak a transzfúzió során. Az nem derült ki, hogy mitől volt rossz, tehát, hogy lejárt szavatosságú vagy nem vércsoport azonos vér volt. A kérdésem, hogy milyen szövődményei lehetnek egy ilyen "rosszul sikerült" transzfúziónak? Az az igazság, hogy most már komolyan kezdünk aggódni!

 • segítség depressziós párnak

  2005.08.10

  Már négy hónapja járok a mostani párommal. Édesapja öngyilkos lett és ő találta meg. Orvoshoz is küldték. Ez már 2 éve volt. Az orvoshoz nem jár, s a gyógyszereket sem szedte be. Gyenge nyugtatót kapott. Már mondta a kapcsolatunk elején, hogy az egyik nap folyamán gondolt az öngyilkosságra is. Nagyon féltem. Én szeretem, de ha nem múlik el neki a depressziója, akkor nem tudom meddig tudok kitartani mellette. Nagyon szeretnék neki segíteni, de teljesen tanácstalan vagyok.

 • agoraphobia

  2005.08.10

  Gyógyszer nélkül, lehet-e kezelni az agorophobiat? Az agorophobiaból depressio is kialakulhat?

 • Apodepi

  2005.08.10

  Apodepi nevű antidepresszáns későbbi káros mellékhatásairól szeretnék információt!

 • Gyógyszerár lista

  2005.08.09

  Gyógyszerár lista

 • Csontvelő donor

  2005.08.09

  Csontvelő donor lehet-e 61 év feletti és mi a maximum amit vehetnek tőle és milyen kockázatokkal? Válaszukat előre is köszönöm.

 • Kínába utazás

  2005.08.09

  Szeretném megtudni, hogy ha Kínába utazom, szükséges-e a Betaloc ZOK, valamint a Zocor tablettákról valamilyen orvosi igazolást vinnem.

 • baloldali nyirokmirigy bedagadva

  2005.08.09

  Régóta meg van duzzadva a baloldali nyirokmirigyem. Esetenkénti torokfályáson és kézzsibbadáson kívül panaszom nincsen. Étvágyam és teherbíró képességem jó. 26 éves nő vagyok.

 • D.B. Erika

  2005.08.09

  Azt szeretném megtudni, mit jelent az orvosi véleményben ez: Cor pulmo negatív. Torok min. fellazult. Has., tarkó szabad.

 • Mit jelent az adenomyozis szó?

  2005.08.09

  Mit jelent az adenomyozis szó?

 • fülön dudor

  2005.08.09

  Jobb oldali fülem kis porca előtt egy dudort érzek és ez nagyon fáj ha megnyomom. A hallásom is gyengébb.

 • tüdővizenyő, tüdőgyulladás

  2005.08.09

  tudovizenyo,tudogyuladas

 • víz van a tödőben

  2005.08.09

  49 éves férfi vagyok, víz van a tüdőmön, és tüdőgyulladásom van. Mire számíthatok a közeljövőben?

 • carpalis alagút szindróma

  2005.08.09

  Édesanyámnál kezdődő carpalis alagút szindrómát diagnosztizáltak. Nem tudjuk mi ez. Állítólag műteni is kellene. Kérem írja meg miről van szó?

 • Loratadin szénanáthára

  2005.08.09

  A loratadint javasolta orvosom a szénanáthám kezelésére, állandó jelleggel. Ez a hatóanyag az "enyhébb" vagy az "erősebb" kategóriába tartozik? hosszú távon szedhető (napi 10mg)

 • malaecon

  2005.08.09

  Mitől lehet,hogy bár nem szedek semmilyen cukorcsökkentő tablettát, mégis lezuhan a cukrom -remeg a szám gyengeség érzés stb. Diétával tartom rendbe a cukrom mivel voltak 6.8-7.8-ig éhhomi értékek. 50 éves elhízott nő /90kg/ vagyok. Mérem a cukrom ezek az értékek 3.1-14 mmoll-ig terjed, étkezés mellett.

 • Milyen betegség a Bechterewes?

  2005.08.09

  Milyen betegség a Bechterewes?

 • barátnőm fejfájása

  2005.08.09

  Orvostanhallgato vagyok, és javasoltam neki a fejfájásambulancia felkeresését a rendszeresen vissza-visszatérő fejfaájása miatt. kb. 11-12 évesen volt kivizsgálás alatt, azóta nem járt orvosnál, akkor nem találtak semmilyen elváltozást. Az egész feje szokott fájni...

 • Pontosan mire jó a Preductal MR?

  2005.08.09

  Pontosan mire jó a Preductal MR?

 • immunerősítő utáni betegség 2

  2005.08.09

  Petefészek gyulladásomra Augmentin duo-t, és egy mikogal nevű kúpot kaptam. A jelenlegi hőemelkedésemmel és köhögésemmel elmentem orvoshoz.Kaptam Fluimucilt és Tavanic 500 tablettát. Elküldtek mellkasröntgenre ami negatív lett. Nem vagyok nyugodt mert eddig nem volt rám jellemző a betegeskedés most meg 2 hónapon belül 2 léguti betegség, plussz egy petefészekgyulladás. Mi lehet ennek az oka? Egyébként a cytológiai vizsgálatomat megcsináltattam egy másik orvosnál július közepén,annak tegnap tudtam meg az eredményét p1 lett, úgyhogy ezügyben legalább megnyugodtam.Válaszát előre is köszönöm!...

 • MEDDIG TART?

  2005.08.09

  Férjemet egy hónapja mütötték,három eret cseréltek a
  szivén, melyhez a bal lábából vették ki az eret.A lába még most sem tökéletes: dagad, viszket és érzékeny. Mikorra fog rendbe jönni? Kell-e félnünk még egy infarktustól,vagy mostmár gyógyultnak mondhatjuk?

 • 25 éves lány / folyamatos gombás fertőzés

  2005.08.09

  25 éves lány vagyok.A problémám az, hogy folyamatos hüvelyi folyásom és gombás fertőzésem van. Volt egy 7 éves kapcsolatom,1 év után kezdődtek panaszaim. Azóta van egy másfél éves kapcsolatom, őnála is egy pár hónap után kezdődtek a problémák.Hol kimutatták a gombás fertőzést, hol nem találtak semmit. Kezeltek többféleképpen...

 • köztes vérzés

  2005.08.09

  Három hónapja visszatérő köztes vérzéssel és hasi örcsökkel
  mentem el a nőgyógyászomhoz. Ismét nem talált semmit, azt mondta menjek át a sebészetre. Ott sem találtak semmit, átkülldtek hasi ultrahangra. Az is negatív volt. Ekkor laborvizsgálat történt. Ez kimutatott a vizeletemben 8-10 vvt-t. Ekkor elküldtek az urológiára. Itt azt mondták vesehomok. Kérdéseim: 1. A vesehomoktól véreztem volna? 2. Vesehomok után/mellett szedhető-e az Elevit? 3. Ha újra jelentkezik a problémám (köztes vérzés, ahasi görcs stb.) hova érdemes fordulni, mert nincs kedvem újra napokig a tanácstalan orvosokat járni?

 • herpesz genitalis

  2005.08.09

  Szeretném megkérdezni, hogy a herpesz genitalis ellen tényleg nincs hatékony gyógyszer? Tudom, hogy nem gyógyítható, de legalább a kiujulását lehet-e befolyásolni valamivel? Eddig azt hittem nálam hormonális alapon jelentkezik mindig a menzesz elött, de most miután kivették a petefészkeimet is állandóan gyötör. Mit tehetnék?

 • Érzékeny mellek

  2005.08.09

  Az utóbbi menses - ami teljesen normális ideig tartó és lefolyású volt - befejeződése után kb. 8 nappal a melleim érzékennyé váltak, fájnak, és időnként a hasam is fáj. Januárban helyezték fel a spirálomat, a kérdésem az, hogy ennek mi lehet az oka? Megjegyzésként írom, hogy 10 hónappal ezelőtt volt egy abortuszom, csak azzal vigasztalom magamat, hogy a terhességnek éppen emiatt is kicsi lehet az esélye. Ebben kérem szíves segítségét.

 • hüvelygomba felismerése

  2005.08.09

  Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet felismerni a hüvelygombát, mik a szemmel is látható illetve érezhető tünetei? Előre is köszönöm!!!

 • Kagylóveszély

  2005.08.09

  Azt olvastam egy újságban, hogy az adriai kagylók 20%-a hepatitisz A-val fertőzött. Kaphatok-e fertőzést, ha a pizzámon kagyló volt, illetve, ha hoztunk haza kagylóhéjakat? Vérvétellel kimutatható-e, és ha igen, mikortól? Kissé pánikban vagyok, az egész családommal Horvátországban nyaraltam, és erre a veszélyre nem gondoltam.

 • HIV

  2005.08.09

  Szép napot kívánok!
  Kérem nézzék el nekem a névtelenségem. Nem vagyok HIV fertőzött, de érdekel a téma, és ezidáig maradt néhány megválaszolatlan kérdésem. Elsőnek néhány tény, már amennyire én ismerem a témát. Az AIDS vírusa az immunrendszert támadja meg, a fehérvérsejteket. A többi vírushoz hasonlóan feléli a sejt anyagát, és felhasználja, hogy önmagát reprodukálhassa. Ezután visszajut a véráramba...

 • Szédülés!

  2005.08.09

  Az a problémám hogy kb 1 hete már hogy minden nap kicsit szédülök reggel szinte mindig ahogy kicsinytom a szemem (de még nem ülök fel) és napközben is kb 4x-5x megszédülök, ezenkívül egéssz nap tompának,esetlennek érzem magam. A vérnyomáspom szerintem rendben mivel tudom idehaza mérni. Kérem segitsenek kihez tudok forulni és mi lehet az szédülés oka.

 • izotóniás nátriumclorid

  2005.08.09

  Édesapám egy hete fekszik a kórházban. Mindenféle gyógyszert adnak neki vénásan, de se a nővérek se az orvosok nem mondják meg, hogy mit mire adnak. A kérdésem, hogy mire való izotóniás nátriumclorid és milyen vizsgálat az izotópos csontvelő vizsgálat. Válaszukat köszönöm.

 • otthoni szakápolás nyomtatványok

  2005.08.09

  otthoni szakápolás nyomtatványok

 • időskori elbutulás

  2005.08.09

  Nagymamámmal kapcsolatosan kérném segítségét, aki agyérelmeszesedésben szenved, már azt sem tudja megmondani, mikor született. Nagypapám látja el, aki emiatt már idegileg eléggé kikészült (nagymamám sokszor bepisil/bekakil, és nem hallgat nagypapámra -gyanítom, már fel sem fogja, mit kér tőle). Tudnának nekem tanácsot adni, hová forduljak? Nagypapámnak magas a vérnyomása, és a sok idegeskedés miatt egyre sűrűbben van rosszul, ezért szeretnék mihamarabb valami megoldást találni, hogy nagymamám betegségébe ő ne rokkanjon bele.

 • tetanusz

  2005.08.09

  Egy hete kaptam egy tetanusz védőoltást, mivel hamarosan Indiába utazom és az orvos ajánlotta. Azóta elég rosszul vagyok (két napig torokgyulladásom volt, pár napig folyt az orrom, majd belázasodtam, most pedig már több napja csúnyán köhögök). A kérdésem mennyire természetes velejárója a tetenusznak mindez vagy semmi köze nincs hozzá és forduljak minél előbb a háziorvoshoz? (eddig gyógyszert nem szedtem, mondván, hogy a szervezetemnek kell legyűrnie ezeket a betegségeket.)

 • makkon apró sárga pattanások

  2005.08.09

  Szeretkezés után egy-két nappal a makkomon apró, sárga színű, pattanáshoz hasonló kis kiütések jelentkeznek, amik hintőporos kezelés hatására másnapra/harmadnapra eltűnnek. Ez a jelenség nem állandó. Voltam orvosnál, a spermaminta alapján nincs gombás megbetegedésem. Az orvos nem határozta meg a betegséget. Mi ez?

 • péniszen berepedt bőr

  2005.08.09

  A péniszemen el van repedve a bőr és nem tud begyógyulni, vizeléskor mindig újra reped. Fáj is meg kellemetlen is.

 • Ércsomós heresérv

  2005.08.09

  Kérdésem, milyen eszközökkel gyógyítható?

 • bal here lejjebb van

  2005.08.09

  Bal herém jóval nagyobb mint a jobb ez természetes vagy betegség elöjele?

 • makk peremén hólyagocskák

  2005.08.09

  A makkom pereme mentén régóta apró, kb. fél-egy mm-es hólyagocskák vannak, olyan 40-50 db. Fájdalommal, égető érzéssel nem járnak. Kérdésem, hogy mi lehet ez, milyen kezelést javasol?

 • felkaron pattanások

  2005.08.08

  Mi okozhatja a felkaron lévő pattanások kialakulását? Lehet hormonális eredetű (azt hallottam h tesztoszteron túltengésnél lehet). Szóval 17 éves lány vagyok és az arcomon egyáltalán szinte csak elvétve vannak pattanások de a felkaromon nagyon sok és ez zavar.

 • gyermek-urológia

  2005.08.08

  Kisfiam 3 éves múlt és a kis hímvesszőjén a bőr le van tapadva. Kicsit tanácstalan vagyok,ugyanis van aki azt mondja, hogy nehogy elvigyem urulógushoz,mert elég fájdalmasan felszakítják a bőrt, van aki azt mondja, hogy egy finom műszer segítségével fejtik le a bőrt, van aki meg azt
  tanácsolja, hogy ne vigyem el egyáltalán orvoshoz, mert még rosszabb lesz,mint eddig! Hova érdemesebb ezzel a problémával elmenni: urulógushoz vagy gyermeksebészetre!?Vagy létezik gyermek urulógia?

 • alkohol / bevizelés

  2005.08.08

  Férjem alkalmanként többet iszik. Ilyenkor előfordul vele, hogy alvás közben bevizel.Lehet-e összefüggésben ez a túlzott
  alkoholfogyasztással? Kétszer-háromszor történt vele ilyesmi.

 • Vizelés után enyhe csípő érzés és váladékozás

  2005.08.08

  Vizelés után enyhe csípő érzés és váladékozás jön a húgycsövemből. Már többször volt ilyen problémám, akkor nolicint szedtem. A háziorvosom szabadságon van, nem szívesen megyek máshoz. Nincs esetleg recept nélkül kapható hasonló gyógyszer a patikában?

 • tb támogatás fitymaszűkület korrekciós műtétre

  2005.08.08

  Jár-e tb támogatás fitymaszűkület korrekciós műtét esetén?

 • antibiotikum

  2005.08.08

  Az ejakulátumban és a vizeletben proteus morganiit és enterococcus faecalist találtak, amire Ciprobayt kellett szednem. Ezután a proteus eltűnt de az enterococcus megmaradt, amire Aktilt kaptam. Ezután eltűnt az enterococcus, de visszetért a proteus és jött mellé a citrobacter freundii, most ismét Ciprobayt kell szednem. Milyen baktériumok ezek és hogyan kerülhetnek a szervezetembe, egy kicsit félek már ettől a sok antibiotikumtol, biztos nem tesz jót a szervezetemnek, mikor szabadulok meg már tőlük, mert a feleségemmel babát szeretnénk. Mennyire veszélyesek ezek a baktériumok és mekkora csíraszám számít kórosnak?

 • hygómák

  2005.08.08

  Meg szeretném tudni hogy a hygómák milyen módon tüntethetőek el a péniszről?

 • Férfi-fogamzásgátlás

  2005.08.08

  Van-e valami mellékhatása, ha egy férfit elkötnek? Terhes maradhatok-e ha a férjemet elkötik? Mennyire jól lehet védekezni ezzel a módszerrel? Úgy tudom ez egy kis műtétnek számít a nőknél alkalmazott műtéttel szemben. Igaz ez? Hol végeznek ilyen műtéteket és kit kell felkeresni ez ügyben?

 • 78 éves édesapa vesegyulladása után

  2005.08.08

  Édesapám 78 éves, vesegyulladásban szenvedett, kórházban volt és nagyon legyengült. Azt mondják az orvosok, hogy a fehér vérsejtek többesszámban vannak - nem kap semmi féle gyógyszert! Hogy tudnánk felépíteni? Nagyon gyenge és hamar elfárad. Hova forduljunk? Köszönöm

 • Budapesten hol található genetikai tanácsadó és szükséges-e beutaló?

  2005.08.08

  Budapesten hol található genetikai tanácsadó és szükséges-e beutaló?

 • condyloma és a genitalis függöly

  2005.08.08

  Szeretném megkérdezni, hogy a condyloma és a genitalis függöly ugyanaz a betegség-e, és herpeszvírus okozza-e, ami mindenkiben benne van, csak a legyengült immunrendszer miatt tör felszínre?

 • Húgyúti fertőzés

  2005.08.08

  Gyakori panaszom, hogy a petting és az intim együttlét utáni vizelési panaszaim, égő, csípő érzéseim vannak, mi okozza, és hogyan lehet ellene védekezni?

 • Genetikai Vizsgálat

  2005.08.08

  Németkériek vagyunk!Tolna megyéhez tartozunk!

 • gyermekvállalási dilemma

  2005.08.08

  32 éves szeptemberben 33 éves nő vagyok/leszek. Idén házasodtunk VII-ban párommal. Párom 3,5 évvel fiatalabb tőlem. Problémám: párom gyeremeket szeretne én pedig még nem. Ketyeg a biológiai órám, tehát én is tudom, hogy minél hamarabb kellene szülnöm. De félek a terhességtől a szüléstől az egész gyerekvállalástól. Vagy idén novemberben vagy jövő novemberében kellene teherbe esnek főiskola miatt is. ÓOckodok az egész gyerekvállalástól. Kérem, ha tud adjon tanácsot kihez fordulhatnék ez ügyben akivel erről tudnék beszélgetni.

 • bőrrák

  2005.08.08

  Mi a teendő egy felismert bőrrákesetén? Mivel kezelik?

 • vizeletelakadási probléma

  2005.08.08

  Március óta állandó és súlyosbodó vizeletelakadási problémám van. Több helyen voltam már vele, de mivel Littl-kóros vagyok az altatóorvos nem vállal felelősséget. Vizeletsugár jó, de a hólyagnyak záróizom miatt, ami nem tud ellazulni, igen ritkán vizelek, ha igen, néha keveset, olykor
  többet. A hólyagban mindig marad vissza. Se a prosztata, se a vese tapintásra érzéketlen, nem fáj és mégis fáj, görcsöl mind fekve, mind ülve. A viz is kiver. Szedek Bachlofen...

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink