Weborvos.hu
 • Pollen
  • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

   Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

  • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

   OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

  • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

   OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

 • utazás
  • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

   Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

  • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

   Kockázatos az utazás az oltások nélkül

  • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

   Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

 • napártalom
  • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

   A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

  • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

   Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

  • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

   Rendszeresen kell használni a fényvédőt

A féltékenység az legyőzhető?

Orvos válaszol Szerző:

Jó napot kívánok Mária vagyok az én problémám az lenne,hogy a barátommal már több mint 2 éve vagyunk együtt és hát nagyon nagy távolság van köztünk. Ő lakik az ország elején én meg az ország végén még interneten keresztül ismerkedtünk meg...

... A páromnak sok rossz tulajdonsága van ezek közül az egyik ami szerintem a legfontosabb egy kapcsolatban vagyis az egyik legfontosabb az,hogy ő már néha betegesen féltékeny. Mindig is az volt csak én ezt még a kapcsolatunk elején nem vettem észre igazán. Én most elmondom,hogy nekem ő az első fiú az életemben előtte még nem volt senkim pedig már 24 éves vagyok. Mindig is egy félénk és magamba zárkózott lány voltam aki nem járt közösségbe a hangját nem lehetett hallani. Nem ismerkedtem soha senkivel nem jártam el itthonról és még sorolhatnám. De az az egészben a furcsa,hogy a barátomnak is én vagyok az első lány az életében és én tudom,hogy nem hazudik mert látszik rajta,hogy igazán nem tudja,hogy kéne bánni egy lánnyal. A barátom azé
rt még néha gyerekes tud lenni egyes dolgokban. Engem az idegesít,hogy én mindig is hűséges voltam hozzá már ismer engem több mint 2 éve és velem is lakott szóval tudja milyen lány vagyok de valahogy akkor is féltékenykedik. Pl az sem tetszik neki ha egy férfi megszólít egyszóval én nem beszélgethetek férfiakkal semmiről sem mert ő azt egyből rossz szemmel nézni még akkor is ha nem akar tőlem az illető semmit. A másik dolog az,hogy ha együtt vagyunk azt mondja nekem,hogy én ne öltözködjek annyira rövid szoknyába rövid nadrágba mert akkor nagyon megnéznek. Néha már már ez a féltékenység engem teljesen kikészít főleg azért mert alaptalan én nem csalom meg őt senkivel és nem is akarom pedig már sokan mondták,hogy én nála jobb fiút érdemelnék de én mégsem tudom elhagyni őt mert nekem ő az első. A féltékenység az legyőzhető? A barátom egyáltalán meg fog egyszer bennem bízni? Nem tudom mit kéne tennem,hogy jobban bízzon.


VÁLASZ

Kedves Kérdező!

Mindenképp azt tanácsolnám, hogy közösen határozzák meg azokat az együttélési szabályokat, amelyeket fontosnak tartanak kapcsolatukban. Ezek a szabályok nem lehetnek egyoldalúak, hiszen ketten vannak a kapcsolatban.
Érdemes lenne részleteiben megvizsgálni, vajon miért került kapcsolatuk ilyen állapotba, amely nem engedi továbblépni ezen a helyzeten. Egy kapcsolatban – ha gondok jelentkeznek – mindkét fél elkövethetett hibát, ami miatt az egyensúly felborult.
Ne ijedjen meg attól, hogy a párja az első az életében, és a 24 éves kor se jelentsen gondot Önnek abban, hogy emiatt elszalaszt valami fontosat.


Spielbergerné Natonek Gabriella
Mediátor
www.kibekitem.hu  

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink