• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

A féltékenység az legyőzhető?

Orvos válaszol

Jó napot kívánok Mária vagyok az én problémám az lenne,hogy a barátommal már több mint 2 éve vagyunk együtt és hát nagyon nagy távolság van köztünk. Ő lakik az ország elején én meg az ország végén még interneten keresztül ismerkedtünk meg...

... A páromnak sok rossz tulajdonsága van ezek közül az egyik ami szerintem a legfontosabb egy kapcsolatban vagyis az egyik legfontosabb az,hogy ő már néha betegesen féltékeny. Mindig is az volt csak én ezt még a kapcsolatunk elején nem vettem észre igazán. Én most elmondom,hogy nekem ő az első fiú az életemben előtte még nem volt senkim pedig már 24 éves vagyok. Mindig is egy félénk és magamba zárkózott lány voltam aki nem járt közösségbe a hangját nem lehetett hallani. Nem ismerkedtem soha senkivel nem jártam el itthonról és még sorolhatnám. De az az egészben a furcsa,hogy a barátomnak is én vagyok az első lány az életében és én tudom,hogy nem hazudik mert látszik rajta,hogy igazán nem tudja,hogy kéne bánni egy lánnyal. A barátom azé
rt még néha gyerekes tud lenni egyes dolgokban. Engem az idegesít,hogy én mindig is hűséges voltam hozzá már ismer engem több mint 2 éve és velem is lakott szóval tudja milyen lány vagyok de valahogy akkor is féltékenykedik. Pl az sem tetszik neki ha egy férfi megszólít egyszóval én nem beszélgethetek férfiakkal semmiről sem mert ő azt egyből rossz szemmel nézni még akkor is ha nem akar tőlem az illető semmit. A másik dolog az,hogy ha együtt vagyunk azt mondja nekem,hogy én ne öltözködjek annyira rövid szoknyába rövid nadrágba mert akkor nagyon megnéznek. Néha már már ez a féltékenység engem teljesen kikészít főleg azért mert alaptalan én nem csalom meg őt senkivel és nem is akarom pedig már sokan mondták,hogy én nála jobb fiút érdemelnék de én mégsem tudom elhagyni őt mert nekem ő az első. A féltékenység az legyőzhető? A barátom egyáltalán meg fog egyszer bennem bízni? Nem tudom mit kéne tennem,hogy jobban bízzon.


VÁLASZ

Kedves Kérdező!

Mindenképp azt tanácsolnám, hogy közösen határozzák meg azokat az együttélési szabályokat, amelyeket fontosnak tartanak kapcsolatukban. Ezek a szabályok nem lehetnek egyoldalúak, hiszen ketten vannak a kapcsolatban.
Érdemes lenne részleteiben megvizsgálni, vajon miért került kapcsolatuk ilyen állapotba, amely nem engedi továbblépni ezen a helyzeten. Egy kapcsolatban – ha gondok jelentkeznek – mindkét fél elkövethetett hibát, ami miatt az egyensúly felborult.
Ne ijedjen meg attól, hogy a párja az első az életében, és a 24 éves kor se jelentsen gondot Önnek abban, hogy emiatt elszalaszt valami fontosat.


Spielbergerné Natonek Gabriella
Mediátor
www.kibekitem.hu  

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink