• Ónodi-Szűcs
  • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

   Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

  • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

   Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

  • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

   Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

 • EBP
  • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

   Mitől lesz szuper a szuperkórház?

  • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

   Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

  • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

   EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

 • EESZT
  • Nem elég rugalmas az e-recept

   Nem elég rugalmas az e-recept

  • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

   Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

  • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

   EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

alvásparalízis

Orvos válaszol 2013.02.15 14:09

Tisztelt DoktorNők/Urak!

Igaz rendszertelenül, de általában hajnali órákban és leginkább mikor egyedül alszom szinte folyamatosan elszenvedek alvásparalízist, ami eléggé megvisel...

... majd képes kihatni az egész napomra. Ha lenne rá alkalmazható gyógyszer se nyúlnék rögtön először gyógyszerhez, így próbáltam az életvitelem rendszerezni, stresszmentesen élni, amit persze könnyű kigondolni, de néha csak több-kevesebb sikerrel vitelezhető ki.., De ennek ellenére tovább tart ez a folyamat, tehát végső ötletként elhatároztam hogy keresek valamiféle gyógyszeres terápiát, de csakis olyat, ami egyébként nem vagy legfeljebb kevésbé ártalmas a szervezetre, addig kerestem még találtam kétfajta készítményt, amelyek közül az egyiket nem is mondanám kifejezetten gyógyszernek, az egyik az
5. Kalium phosphoricum SCHÜSSLER SÓ, a másik a Melatonin mikrotabletta 3mg (120db) ESI, ugyan utánuk olvastam, (a Schüssler sót meg is rendeltem..), de mégis szeretném a véleményüket kérni ezekről a szerekről és erről az egészről.., és ami a leginkább a kérdésem lenne, hogy együtt szedhetők-e ezek a készítmények, ha igen, hogyan és mennyi ideg ajánlatos? Gyógyszert egyébként folyamatosan - pár hetes szünettel- Esradin 5 mg tablettát és Nasonex orrsprayt alkalmazok allergiára, komolyabb betegségem nincs, nem tudom mennyire van jelentőségük, azért írtam le..
Segítségüket, előre is Köszönöm!!
Egy 24 éves lány.


VÁLASZ


Kérdésére nem tudok egyértelmű, határozott választ adni, hiszen az alvásparalizisnek nevezett jelenség a tudomány számára még rejtély.
Mint hagyományos orvos, a Melatonin használatát orvosi felügyelet nélkül nem pártolom. Tapasztalatom vele alig van.
Mint homeopata, azt tudom mondani, hogy az említett Schüsszler szót szedheti, de nem valószínű, hogy az alvásparalízisen segíteni fog, a szerről leírt tulajdonságok nem fedik le a tüneteit. A következményes lelki állapoton, fáradtságon valószínűleg segít majd.
Az allergiája homeopátiás kezeléssel jó eséllyel rendezhető, így nem lesz szüksége orrsprayre és antiallergikumra.
Mint hívő keresztény, elgondolkoztam azon, hogy az alvásparalízisben szenvedő betegek miért csak gyötréseket, kínokat, rémlátomásokat élnek meg. Mi az oka annak, hogy csakis démoni látomásaik vannak? Nagyon sok keresztény gyülekezetben van szabadító szolgálat, szerintem több eredményt érnek el, mint a fél gyógyszertár összes anti… szerei.

Üdvözlettel dr.Sebő Zsuzsanna

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink