Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!
35 éves nő vagyok. 4 évvel ezelőtt, szülésem után pár hónappal idegbecsípődés volt a derekamban, ami azóta 1-szer újra előjött, de már nem annyira vészes változatban. Derekam, hátam azóta is fáj. Ugyanekkor ...

... (kisfiam születése után) pánik-szorongás-depressziós tüneteim jelentkeztek, amire azóta is gyógyszert szedek (pánikom, depresszióm nincs). Ebben az időben kezdett fájni az arcom is, arccsontom, szemgödröm, homlokom, kisugárzik a fejembe, fáj a bőröm, szó szerint, mintha gyökérkefével sikálnák. Ez sokszor a hányingerig fokozódik, szédüléssel, lüktetéssel, nyomással jár. Szinte egész nap. Azt figyeltem meg, hogy amikor kevesebbet ülök (ülőmunkát végzek), mintha könnyebb lenne. Körzeti orvosom arcröntgenre, neurológiára, fül-orr-gégészetre, CT-re küldött, mind negatív. Érdemes lenne gerincröngtent csináltatni, vagy merre induljak tovább? Nagyon nehezen bírok így létezni, a fájdalom minden energiámat leszívja.
Kérem, szíveskedjen válaszolni, segíteni! Köszönöm szépen!


VÁLASZ


A gerinc röntgenvizsgálata pontos információt nem szokott adni az állapotáról, sokkal értékesebb az MR vizsgálat. Az egyéb, szerteágazó panaszait magyarázni nem tudom, legkevésbé merül fel bennem a szervi elváltozás lehetősége. Ugyanis a pánikbetegségnek, a depressziónak számos, egymástól jelentősen eltérő tünete lehet. A túlnyomórészt koponyára lokalizált panaszok alapján - bár sok hasznot nem várok tőle - a koponya Ct vagy Mr vizsgálata megfontolandó,m de ezt csak ideg-elmegyógyászati vizsgálat után célszerű elvégeztetni. A fájdalom oka lehet objektív vagy szubjektív is. Vagyis a fájdalomnak lehet vizsgálatokkal kimutathatatlan oka is.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink