• Pollen
    • Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

      Nagyon fogynak az allergiagyógyszerek

    • Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

      Allergia: a megelőző kezelések csökkentik a tüneteket

    • Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

      Mit érdemes tudni az első allergiavizsgálat előtt?

  • utazás
    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

    • Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

      Európában is egyedülálló a debreceni utazásorvostan kurzus

  • napártalom
    • Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

      Melyik jelölés mit jelent a naptejeken?

    • Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

      Nagyon erős UV-sugárzásra figyelmeztetnek

    • Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

      Az UV-sugárzásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Tisztelt Dr Úr/Nő

Egy hete tartó bal karba oldalbá kiható mellkasi fájdalommal mentem orvoshoz aki EKG csinált aminek a segítségével a szívproblémát kizárta ellenben a sürgősségire küldött hátha ott okosabbak lesznek...

... Megvizsgáltal vért vettek röntgeneztek majd megállapítottak egy eltérő d dimer értéket,bent fogtak egy éjszakára megfigyelésen.Reggel újabb labor után haza küldtek hogy semmi bajom.
Ennek két hete és a mellkas fájdalom ugyanúgy megvan amihez időszakos magas vérnyomás(nálam a normális olyan 100/70,ez pedig 140/90 volt) fejfájás és bal oldali zsibbadás társul.
Tényleg csak beképzelem,hogy bajom van vagy érdemes lenne utána járnom
ennek?
Válaszát előre is köszönöm


VÁLASZ


Meglehetősen korrekten kivizsgálták. Nem tiszte azonban előttem, hogy pl. mindkét karján mérték-e a vérnyomását? A mellkasi fájdalomnak lehetnek olyan okai is, amelyek nem szíveredetűek. Akár a reflux is okozhat mellkasi fájdalmat, de mozgásszervi eltérés, túlterhelés is. A fájdalmat nemigen lehet beképzelni, azt mindig komolyan kell venni, annak ellenére, hogy vannak pszichés eredetű fájdalmak is.. Ezért azt javaslom, hogy ne mulassza el a további vizsgálatokat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink