• kórházadósság
    • Zombor: Nem elég csak türelmet kérni

      Zombor: Nem elég csak türelmet kérni

    • Zombor: nem tudok újat mondani

      Zombor: nem tudok újat mondani

    • Látszódik az adósságrendezés hatása

      Látszódik az adósságrendezés hatása

  • Zombor-csomag
    • Zombor: Nem elég csak türelmet kérni

      Zombor: Nem elég csak türelmet kérni

    • Jövőre 13 milliárd forinttal nő a szakdolgozók bére

      Jövőre 13 milliárd forinttal nő a szakdolgozók bére

    • Kiborult a politika három legszelídebb szereplője

      Kiborult a politika három legszelídebb szereplője

  • bérrendezés
    • Bérkiegészítés az év második felében

      Bérkiegészítés az év második felében

    • Így szállnak el a béremelési remények

      Így szállnak el a béremelési remények

    • A lépcsőzetes béremelés a rezidenseknél kezdődik

      A lépcsőzetes béremelés a rezidenseknél kezdődik

Csillus

Orvos válaszol 2011.04.20 01:00

Jo napot kivanok!aggaszto kerdessel fordulok a webdokihoz,kb tavaly osz ota allandoan megfazas tunetei jelentkeznek nalam,probalkoztam imun erosito tabletaval,vitaminokkal es vasat is szedtem,a lenyeg az hogy a tunetek azota sem multak el,legalabb 4-szer voltam gripas a tel folyaman,most meg januar ota reggelente allandoan tuszentek(kb20-szor)es folyik az orrom,ez legalabb deli 12-1 oraig eltart(delutan semmi tunet)es mar nagyon idegesito es kellemetlen,mert nem tudom hogy megfazas vagy alergia.Szedtem mar alergia elleni gyogyszert is de semmi hatas.Arra gondolok hogy ennek az egesznek koze lehet ahhoz hogy ejjel 12 ora fele bujok agyba mindig es hpv virus veszelye is fenn all,(gyakran jarok szuresre)habar meg nem allapitottak meg biztosan,talan ez lehet az oka a gyenge imunrendszeremnek???nemtudom mitevo legyek(27 eves lany vagyok)sajnos a reggeleimet teljesen elrontjak a kellemetlen tunetek,eldugult orr es tuszentes.Valaszat mi elobb varom es bizom hogy talal ra me
goldast,koszonom szepen.jellige:Csillus

A tümnetek alapján úgy tűnik, hogy allergiás vagy. Ezt ki lehet vizsgálni, valamint kezelve a tünetek lényegesen mérsékelhetők. Orrspray-t, szemcseppet és antihisztamint írunk fel ilyen esetben a betegnek.Fül-orr-gégészhez mindenképp el kellene menni, mert látni kell azt, hogy mi van az orrodban. Nem feltétlenül gyenge immunrendszerről van szó ilyen esetben. A HPV potenciális lehetősége nem örömteli dolog, de orrfolyást és tüssszentést nem okoz.
Azt nem értem, hogy fül-orr-gégészeti panaszokkal miért nem mész el ilyen szakrendelésre. Azt sem értem, hogy miért nem védekezel, illetve védekezés helyett miért a gyakori HPV szűrést választod. Mert ha már megfertőződtél, akkor azt nem tudjuk megszüntetni.
dr Gerencsér Emőke

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink