Weborvos.hu
  • Pollen
    • Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

      Évről évre súlyosbodhatnak az allergiások tünetei

    • OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

      OKI: Másodfokú riasztás a parlagfű miatt

    • OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

      OKI: már tüneteket okoz a parlagfű

  • utazás
    • Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

      Egzotikus utazás egzotikus betegség nélkül

    • Kockázatos az utazás az oltások nélkül

      Kockázatos az utazás az oltások nélkül

    • Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

      Utazást tervez? Erre mindenképpen gondoljon!

  • napártalom
    • A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

      A napégés meggyógyul, a hatása megmarad

    • Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

      Milyen szempontok szerint válasszunk naptejet?

    • Rendszeresen kell használni a fényvédőt

      Rendszeresen kell használni a fényvédőt

T.Doktor úr/nő
14 éves koromban kb 6-7 évvel ezelőtt eltört mindkét csuklóm egyszerre és ki is fordult a helyéről mind kettő.Altatásban tették helyre.4 hétig volt gipszben mindkét kezem,...

... majd a röntgen után a jobb kezem további 1 hétig.Mikor 4 hét múlva levették a gipszet nagyon vékony volt mindkét csuklóm és alkarom, szinte mint ha teljesen elsorvadtak volna.Valamit vastagodott azóta,de nagyon messze van a normálistól.A kézfejem is kicsi,vékony és az ujjaim is nagyon vékonyak és rövidek azóta is.Azóta sportoltam is évekig,terheltem is,de még mindig nagyon kicsi a kezem és vékony az alkarom és a csuklóm.185 cm-es magasságomhoz és 75-80 kg súlyomhoz képest pedig drasztikusan vékony és kicsi a kezem az eset óta még mindig.Előtte semmi különös probléma nem volt egyik kezemmel sem.Szinte olyan mint ha nem fejlődőtt volna ki rendesen a kezem.Mi lehet az oka ennek?Lehet rá megoldás?Azóta is nagyon zavar engem ez a probléma.


VÁLASZ


Nem tarom valószínűnek, hogy a korábbi töréssel lenne összefüggésben a jelenlegi állapota. Az természetes, hogy a 4 hetes gipszrögzítés után sorvadtak az izmai, ez az állapot azonban a mindennapi használat során – nem is kell hozzá kifejezett sporttevékenység – rendeződni szokott. Inkább arra kell gondolni, hogy alkati jelenségről lehet szó. Ha jól számolom, 20-21 éves lehet, további növekedésre nemigen számíthat.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink