• Ónodi-Szűcs
    • Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

      Ónodi-Szűcs: több fejlesztés, magasabb bér

    • Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

      Teljesítmény helyett eredményalapú finanszírozás

    • Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

      Számvetés az Arénában: Ónodi-Szűcs Zoltán

  • EBP
    • Mitől lesz szuper a szuperkórház?

      Mitől lesz szuper a szuperkórház?

    • Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

      Rákosmente rendelőjét is fejlesztik

    • EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

      EBP: Fejlesztik a nagykátai rendelőintézetet

  • EESZT
    • Nem elég rugalmas  az e-recept

      Nem elég rugalmas az e-recept

    • Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

      Hekkerek tarolták le a lett egészségügyi rendszert

    • EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

      EESZT - az egészségügyi ellátás új dimenziója

Évike

Orvos válaszol 2013.12.16 11:17 Szerző: Dr Alföldy Ferenc professzor

J.Éva vagyok 25 éves!
Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy refluxom van és 5 cm-es gyomorszáj sérvem. Sajnálatos modon nem...

... tünetmentes nincsen olyan nap hogy ne fájon....ha nem eszek is fel puffadok! Kérdésem az lenne ha meg mütetem mennyi az esélye hogy ne ujoljon ujra ki? Van még egy kérdésem melyik szex pozot használhatom gyakraban,mert akkor is vannak fájdalmaim?? előre is köszönöm tisztelettel 


VÁLASZ


Ha valóban az Ön által leírt nagyságú a rekeszsérve és a tükrözés során is kifejezett gyulladást észleltek, a konzervatív kezelés nem hozta meg a megfelelő eredményt, akkor bizony a műtét nemigen kerülhető el. Hogy az mennyire lesz eredményes, kiújul vagy sem, nem válaszolható meg. A sexpózzal kapcsolatban nem a javasolt pózokat sorolom fel – arra itt nincs lehetőség – inkább a kerülendő testhelyzetet:ennek a lényege, hogy a fej lehetőleg magasabban legyen, mint a gyomortájék.

Lapszemle

Legolvasottabb cikkeink